ΑΦΕΝΤΙΚΟ στην ΑΡΕΝΑ απέναντι στο κακό (ξανά) ΑΠΟΕΛ (φώτος)

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ η οποία χάρη στο γκολ του Φλοριάν Τολεμές στο 35ο λεπτό, επικράτησε του ΑΠΟΕΛ με 1-0 στη ΑΡΕΝΑ. Έφτασε στους 19 βαθμούς η ομάδα του Ιραόλα η οποία ήταν ανώτερη από τους γαλαζοκιτρίνους. 

Καθόλου καλή παρουσία από το ΑΠΟΕΛ το οποίο δεν κατάφερε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Τόνιο. Από την άλλη η ΑΕΚ θα μπορούσε αμέσως μετά το γκολ του Γάλλου να διπλασιάσει τα τέρματα της με την ξεκάθαρη ευκαιρία του Τρισκόφσκι ο οποίος δεν βρήκε στόχο.

Η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα. Κάτι που έγινε και στο δεύτερο μέρος. Παρά τον χώρο που έδωσαν οι γηπεδούχοι, οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ξεκάθαρη ευκαιρία. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη. 

Το www.kerkida.net ήταν στο γήπεδο…  

Σέντρα στο ματς... 

6΄Εκτέλεση κόρνερ από τον Ακοράν, η μπάλα πήγαινε προς το δεύτερο δοκάρι και ο Βάτερμαν έδιωξε σε νέο κόρνερ. 

6΄Σουτ από τον Σίλβα, έξω η μπάλα. 

Η ΑΕΚ στο προσκήνιο στα πρώτα λεπτά. 

10΄Αναγκαστική αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ. Ο Ντελατόρε πήδηξε για μια διεκδίκηση και στην προσγείωση χτύπησε. Στη θέση του πέρασε ο Ρέζα. 

11΄Πρώτη κίτρινη στο ματς για τον Μοράις. 

16΄Σέντρα από αριστερά του Αλωνεύτη, μπλόκαρε ο Τόνιο. 

18΄Ο Ρέζα λίγο έξω από την περιοχή του Τόνιο, προσπάθησε να απελευθερωθεί και να κάνει το σουτ όμως η μπάλα κόντραρε και μπλόκαρε εύκολα ο Ισπανός. 

19΄Επικίνδυνο γύρισμα του Νατέλ στο ύψος του πέναλτι, έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΚ.

21΄Σουτ από τον Σόουζα εκτός περιοχής, έξω η μπάλα.

Ανέβηκε το ΑΠΟΕΛ στα τελευταία λεπτά. 

25΄Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Φλοριάν! Μετά από εκτέλεση κόρνερ στο πρώτο δοκάρι, ο Γάλλος έσκυψε και έπιασε την κεφαλιά όμως ο Βάτερμαν έδιωξε σωτήρια. Δύσκολη επέμβαση από τον Ολλανδό. Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι μας.

27΄Ο Φλοριάν δέχεται κίτρινη κάρτα. Ο επιθετικός της ΑΕΚ τιμωρήθηκε για διαμαρτυρία στον Μοράις. Προηγήθηκε φάουλ του Ακοράν στον Μοράις με τον Γάλλο να διαμαρτύρεται στον Πορτογάλο και τον διαιτητή να τον τιμωρεί με κίτρινη.  

35΄ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ με τον Φλοριάν! Εκπληκτική συνεργασία των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ. Ο Τέτε με σέντρα από αριστερά είδε τον Τρισκόφσκι στο δεύτερο δοκάρι, ο Σκοπιανός κατέβασε στον Φλοριάν, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 1-0!

38΄Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ να διπλασιάσει τα τέρματα της. Ο Τρισκόφσκι απέναντι από τον Βάτερμαν μετά από πάσα του Τέτε, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε έξω. 

41΄Κίτρινη κάρτα στον Σόουζα για φάουλ στον Ακοράν. 

**Έντονες παρατηρήσεις στον Σόουζα από τον Τραμεντζάνι. 

43΄Κίτρινη στον Ιγκόρ για φάουλ στον Νατέλ. Ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να επιτεθεί από τον άξονα, τον σταμάτησε αντικανονικά ο αντίπαλος.

44΄Κίτρινη και στον Αλωνεύτη για φάουλ στον Ακοράν.

45΄Τρία λεπτά ο χρόνος των καθυστερήσεων.  

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΜΕΡΟΥΣ

Ξεκίνησε το 2ο μέρος στην ΑΡΕΝΑ...

48΄Ο Αλωνεύτης έκλεψε την μπάλα από αριστερά, έκανε τη σέντρα όμως ο Ρέζα υπό πίεση δεν ανησύχησε τον Τόνιο με την κεφαλιά του. 

54΄Κίτρινη στον Τρουγιόλς. Ήταν στο όριο και θα απουσιάσει από το επόμενο παιχνίδι με την ΕΝΠ. 

55΄Πρώτη αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ, στη θέση του Σόουζα, ο Ντε Βινσέντι. 

56΄Σουτ από τον Ακοράν εντός της περιοχής, κόντραρε πάνω στον Μερκή η μπάλα. 

59΄Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΚ, στη θέση του Ακοράν πέρασε ο Λαρένα. 

65΄Δεν έχει δημιουργηθεί κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ ελέγχει τον ρυθμό, δεν απειλήθηκε και δεν απείλησε… 

68΄Κόρνερ για το ΑΠΟΕΛ, η μπάλα φτάνει στον Μερκή ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή όμως η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια. 

71΄Γύρισμα του Αλωνεύτη στη καρδιά της περιοχής, ο Ρέζα υπό πίεση δεν κατάφερε να βάλει το πόδι του στη τροχιά της μπάλας. 

72΄Αλλαγή για το ΑΠΟΕΛ, εκτός ο Αλωνεύτης, μέσα ο Εφραίμ. 

73΄Απειλεί το ΑΠΟΕΛ με τον Εφραίμ να κάνει την σέντρα από δεξιά και τον Ρέζα μπροστά από τον Τόνιο να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίκτυα. 

76΄Αλλαγή για την ΑΕΚ, εκτός ο σκόρερ, Φλοριάν, μέσα ο Γιάννου.

80΄Σουτ από το Χέφελ έξω από την περιοχή, μπλόκαρε ο Βάτερμαν. 

83΄Κίτρινη στον Βούρο για φάουλ στον Ιωάννου λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια. 

Μπήκαμε στο τελευταίο 5λεπτο. Πάντα μπροστά στο σκορ η ΑΕΚ από το τέρμα του Φλοριάν στο 35΄. 

90΄Τέσσερα λεπτά οι καθυστερήσεις.

90+1΄Γύρισμα από τον Νατέλ, πέρασε παράλληλα η μπάλα. 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ, μεγάλη νίκη για την ΑΕΚ! 

ΑΕΚ: Τόνιο, Σίλβα, Τρουγιόλς, Καταλά, Ακοράν (59΄Λαρένα) Τέτε (85΄Ασούμπρε) Τρισκόφσκι, Χέφελ, Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Τολεμές.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Βούρος, Μερκής, Ιωάννου, Καζού, Μοράις, Σόουζα (55΄Ντε Βινσέντι) Αλωνεύτης (72΄Εφραίμ) Ζαχίντ, Νατέλ, Ντελατόρε (12΄Ρέζα)

 

Κίτρινες: Φλοριάν, Σίλβα, Τρουγιόλς/Μοράις, Σόουζα, Αλωνεύτης, Βούρος

Διαιτητής ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΕΟΚΛΕΟΥΣ

Α' Βοηθός Διαιτητής ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΥ

Β' Βοηθός Διαιτητής ΚΥΡΙΑΚΟΣ (Λ/ΚΑ) ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Τέταρτος Διαιτητής: ΛΟΥΚΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΥ