Ραμίρεζ και Ντουγκλάο... μοίρασαν το ντέρμπι (φώτος)

Ομόνοια και Ανόρθωση συμβιβάστηκαν στο 1-1, μετά από ένα ντέρμπι που θα ξεχαστεί γρήγορα. "Τριφύλλι" και "Κυρία" ήθελαν αμφότερες το τρίποντο όμως τα γκολ από Ραμίρεζ και Ντουγκλάο έδωσαν από ένα βαθμό στην κάθε μια. Έτσι η μία σταμάτησε το μίνι νικηφόρο σερί που είχε η άλλη. Το www.kerkida.net ήταν στο ΓΣΠ...

Η εξέλιξη:

- Πρώτο σφύριγμα από τον Λεόντιο Τράττο.

-8' Πρώτη τελική για την Ομόνοια με τον Σοάρες. Ο Πορτογάλος χαφ βρέθηκε εκτός περιοχής και με αριστερό δυνατό σουτ προσπάθησε να απειλήσει χωρίς αποτέλεσμα. Μπλόκαρε ο Δημητρίου.

-Η Ομόνοια έχει την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων στο πρώτο δεκάλεπτο του ντέρμπι. Οι πράσινοι προσπαθούν να χτίσουν το παιχνίδι τους από πίσω και με τους ακραίους να ανεβαίνουν ψηλά, προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην άμυνα της Ανόρθωσης.

-16' Πρώτη τελική για την Ανόρθωση. Οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν την μπάλα, αυτή έφτασε στον Λαβόρδε μέσα στην περιοχή και από δεξιά, όμως το σουτ του είναι άστοχο.

-18' ΓΚΟΛ για την Ομόνοια, 1-0! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Γκόμεθ, ο Ραμίρεζ με κεφαλιά μέσα από την περιοχή, άνοιξε το σκορ! Δεύτερο γκολ για τον Κοσταρικανό επιθετικό του τριφυλλιού. Μετά το παιχνίδι με την Δόξα, βρίσκει ξανά δίκτυα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το γκολ)

-22' Σουτ από τον Μπέκα έξω από την περιοχή και πλάγια, δεν ανησυχεί ο Μεχίας.

-28' Μετά την επίτευξη του γκολ, η Ομόνοια έδωσε χώρο στην Ανόρθωση. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ 15 περίπου μέτρα εκτός περιοχής και στον άξονα. Ο Ράγιος ανέλαβε την εκτέλεση, με τον Σίλντενφλεντ να κατεβάζει με το κεφάλι την μπάλα στο ύψος του πέναλτι όμως υποδείχτηκε οφσάιντ.

-39' Μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση να φέρει το παιχνίδι στα ίσα. Ωραία ατομική ενέργεια από τον Λαβόρδε ο οποίος μπήκε στην περιοχή του Μεχίας, έκανε το σουτ όμως η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Ισπανού. Η μεγαλύτερη ευκαιρία της Κυρίας μέχρι στιγμής.

-41' Νέα φάση για την ομάδα του Στρέπελ, με τον Στρούνα. Ο ακραίος αμυντικός της Κυρίας βρέθηκε σε θέση εξτρέμ, έκανε δυνατό σουτ όμως η μπάλα πέρασε έξω.

-45+1' ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση! Φοβερό σουτ από τον Ντουγκλάο αρκετά μέτρα εκτός περιοχής, στη γωνία του Μεχίας η μπάλα και 1-1! (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το γκολ)

-Ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο. Η Ομόνοια αν και ήταν καλύτερη από την Ανόρθωση, χαλάρωσε στο τελευταίο διάστημα του πρώτου μέρους και οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 1-1. Ουσιαστικά, η Ανόρθωση προειδοποίησε με τους Λαβόρδε και Στρούνα να βρίσκουν χώρους στην άμυνα του Μεχίας λίγα λεπτά πριν από το γκολ του Ντουγκλάο. Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο Βραζιλιάνος σε μια από τις γνωστές του προωθήσεις, είδε τη γωνία του Μεχίας και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι κανείς δεν τον μάρκαρε, με κεραυνό σημείωσε το 1-1.

-Ξεκίνησε το 2ο μέρος με μια αλλαγή. Μέσα ο Εγγλέζου, έξω ο Πράνιτς - αναγκαστική η αλλαγή

- Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε εντολή στους Ντάρμπισαϊαρ, Χριστοφή και Κούσουλο, να κάνουν ζέσταμα. Από πλευράς Ανόρθωσης, ο Σισέ

-55' Δεν σημειώθηκε κάποια φάση μπροστά στις δύο εστίες στο δεύτερο μέρος.

-56' Μέσα ο Ντάρμπισαϊαρ, έξω ο Τζαρσίνιο. Ο Ματ πήρε θέση στην... αιχμή του δόρατος, πίσω του κινείται ο Ραμίρεζ.

-63' Μέσα ο Σισέ, έξω ο Λαβόρδε

-65' Κακό το δεύτερο ημίχρονο, καθόλου φάσεις μέχρι στιγμής

-66' Ωραία ενέργεια από τον Ραμίρεζ ο οποίος έδωσε στον Ματ εκτός περιοχής, ο Δημητρίου απέκρουσε το σουτ του Άγγλου

-66' Μακρινό σουτ του Εγγλέζου, δύσκολα σε κόρνερ ο Μεχίας. Δυο καλές φάσεις μέσα σε ένα λεπτό

-67' Μεγάλη επέμβαση από τον Δημητρίου! Ο Ματ από πολύ μακριά έπιασε δυνατό σουτ, η μπάλα πήγαινε στο παραθυράκι της εστίας του γκολκίπερ της Ανόρθωσης ο οποίος εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

-69' Μέσα ο Κούσουλος, έξω ο Κατελάρης

-71' Νέα φάση για την ομάδα του Αναστασίου με τον Ντάρμπισαϊαρ. Σέντρα του Λόρα από δεξιά, στην καρδιά της περιοχής με το κεφάλι ο Άγγλος είδε τον Δημητρίου να μπλοκάρει.

-72' Ευκαιρία για την Ανόρθωση με τον Μπέκα. Ο Γεωργιανός με σουτ εντός της περιοχής και πλάγια, έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

-77' Απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Γκόμεθ, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα. 

-78' Ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Σισέ από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ, με τον Μεχίας να αποκρούει ασταθώς. Στην επαναφορά ο Ντούρις έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

-81' Ο Χριστοφή στη θέση του Γκόμεθ

-89' Οικονομίδης αντί του Μπέκα

-90' Πολύ άστοχο σουτ από τον Χριστοφή λίγο έξω από την περιοχή.

-Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων

-Τέλος και από ένας βαθμός στις δυο ομάδες, που πάνε στους 13.

(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ φωτορεπορτάζ από τις δυο κερκίδες)

Ομόνοια: Μεχίας, Βύντρα, Πρέτσε, Λόρα, Μανρίκε, Κατελάρης (69' Κούσουλος), Άλεξ, Γκόμεθ (81' Χριστοφή), Τζαρσίνιο (56' Ντάρμπισαϊαρ), Ραμίρες, Λόπεθ

Ανόρθωση: Δημητρίου, Μπεσάτ, Σίλντενφελντ, Ντουγκλάο, Στρούνα, Βίκτορ, Πράνιτς (46' Εγγλέζου), Ράγιος, Μικελτάντζε (89' Οικονομίδης), Λαβόρδε (63' Σισέ), Ντούρις

Κίτρινες: Άλεξ, Γκόμεθ / Βίκτορ, Ράγιος

Διαιτητής: Τράττου Λεόντιος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Καλογήρου Μάριος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας
Παρατηρητής Διαιτησίας: Καραϊσκάκης Μιχάλης

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ