"Ονειρική" Σαλαμίνα… "συνέτριψε" την ΑΕΛ! (Φώτος)

Φοβερά πράγματα από την ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη που κέρδισε την ΑΕΛ με 4-1. Έβγαζε «φωτιές» η Νέα Σαλαμίνα που προβλημάτισε την άμυνα των «γαλαζοκιτρίνων» και με πρωταγωνιστές τους Ελουντού, Μαργκάσα και Τιάγκο «ξεσήκωσαν» το Ν. Papas Group Αμμόχωστος. Πολλά λάθη από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ και δικαιολογημένα τα παράπονα του Κέρκεζ. Δυο δοκάρια για την ΑΕΛ με τους Ντα Σίλβα και Τόρες. Δεύτερη σερί ήττα για την ομάδα της Λεμεσού που έμεινε στους 22 βαθμούς, στους 19 και εδραίωση στην εξάδα για την Νέα Σαλαμίνα. Το www.kerkida.net ήταν στο Ν. Papas Group Αμμόχωστος και σας μετέφερε όλα όσα έγιναν.

- Έναρξη του αγώνα

- 9' Κάθετη πάσα από τον Νουρ προς το μέρος του Κίνγκσλει, κόβει δύσκολα ο Ντόσα και απομακρύνει στην συνέχεια ο Νταβόρ.

- 10' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελουντού σε θέση βολής μέσα από την μικρή περιοχή κάνει το σουτ, αποκρούει δύσκολα ο Βοζίνια. "Άγγιξε" το γκολ η Νέα Σαλαμίνα, εντυπωσιακό "stop" από τον Καπεβερντιανό κίπερ.

- 19' Στο έδαφος ο Γκολομπάρ μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Μακρή. Σηκώνεται ο Ισπανός, επαναρχίζει το παιχνίδι.

- 20' Μακρινό σουτ του Ντα Σίλβα η μπάλα κοντράρει, στα χέρια του Βεσελόφσκι η μπάλα.

- 22' Εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα, πιάνει την κεφαλιά ο Χουράδο, πήγε να μπει στην φάση ο Ντόσα αλλά η προσπάθεια του πέρασε έξω.

- 24' Σουτ του Τιάγκο εκτός περιοχής, αποκρούει σταθερά ο Βοζίνια.

- 28' Ο Χουράδο επιχείρησε το σουτ χωρίς καθαρό οπτικό πεδίο, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βεσελόφσκι. Πρώτο καλό σουτ από πλευράς ΑΕΛ.

- 29' ΓΚΟΛ για την Νέα Σαλαμίνα. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ γκολ από τον Ελουντού! Σέντρα του Μαργκάσα με αποδέκτη τον Τιάγκο ο οποίος έστρωσε με το στήθος στον Αφρικανό και αυτός με εντυπωσιακό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βοζίνια. Ένα πανέμορφο τέρμα από τους "ερυθρόλευκους".

- 32' Λάθος του Φουστάρ στην περιοχή της Νέα Σαλαμίνας, πήγε να μπει στην φάση ο Χουράδο, απομάκρυνε ο Γκολομπάρ.

- 33' Τεράστια φάση για την Νέα Σαλαμίνα. Γύρισμα του Ελουντού στην περιοχή, ο Τιάγκο ανενόχλητος έκανε το πλασέ αλλά η προσπάθεια του βρήκε σε αμυντικό. Διώχνει ο Τεξέιρα.

- 34' Άνοιξε το παιχνίδι. Ο Χουράδο στην αντεπίθεση, μέσα από την περιοχή έκανε το συρτό σουτ, δύσκολα ο Βεσελόφσκι λέει "όχι".

- 35' ΓΚΟΛ για την Νέα Σαλαμίνα και 2-0. Ο Φουστάρ με κεφαλιά σκοράρει και διπλασιάζει τα τέρματα των "ερυθρολεύκων". Ο Μαργκάσα εκτέλεσε το φάουλ, χάθηκαν τα μαρκαρίσματα και ο Κροάτης αμυντικός έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βοζίνια.

- 40' Κίτρινη στον Γκολομπάρ και κερδισμένο φάουλ για την ΑΕΛ εκτός περιοχής. Ο Γκολομπάρ χάνει το επόμενο ματς με την Αλκή αφού ήταν στο όριο. Στο τείχος η μπάλα.

- 42' Σπουδαία φάση για την Νέα Σαλαμίνα. Ο Βοζίνια σώζει την ΑΕΛ. Γύρισμα του Τιάγκο στην περιοχή, άθελα του ο Ντόσα έδωσε στην μπάλα τροχιά προς τα δίκτυα, ο κίπερ της Λεμεσιανής ομάδας έδιωξε με δυσκολία.

- 43' Σουτ του Χουράδο, μαζεύει ο Βεσελόφσκι.

- 45+2' Δοκάρι για την ΑΕΛ. Ο Ντα Σίλβα έπιασε ένα "κεραυνό" και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βεσελόφσκι.

Ημίχρονο

Έναρξη Β' ημιχρόνου

Αλλαγές για την ΑΕΛ, Αβραάμ και Αντάμοβιτς στις θέσεις των Γουίλερ και Γκαζτανάγια.

- 50' ΓΚΟΛ για την Νέα Σαλαμίνα. Ο Μιντίκκης εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας και κάνει το 3-0. Ακόμη μια αδράνεια στα μετόπισθεν και η Σαλαμίνα τιμωρεί την ΑΕΛ.

- 53' Κίτρινη στον Αντάμοβιτς

- 55' "Φαρμακερό" γύρισμα του Ελουντού στην περιοχή, δεν προλαβαίνει να "ενωθεί" ο Κίνγκσλει με την μπάλα. Μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους.

- 65' Στο έδαφος ο Μαργκάσα. Πάει για αλλαγή ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Ετοιμάζεται ο Κωστή.

- 66' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ. Ο Νιλς Τεξέιρα μειώνει σε 3-1. Ο Γερμανός μέσα από την περιοχή έπιασε το δυνατό σουτ και νίκησε τον Βεσελόφσκι.

- 67' Μέσα ο Κωστή στην θέση του Μαργκάσα.

- 72' Σουτ του Ντα Σίλβα, στην αγκαλιά του Βεσελόφσκι.

- 73' Μυτίδης στην θέση του Μακρή.

- 75' Διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ για δεύτερη κίτρινη στον Γκολομπάρ ο οποίος μετά το σφύριγμα του Νικολάου συνέχισε την φάση και έκανε το σουτ.

- 76' Μπαλιά του Νουρ που βρίσκει τον Ελουντού αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα μόλις άουτ.

- 77' Δεύτερο δοκάρι για την ΑΕΛ! Ο Τόρες έκανε το πλασέ, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Άτυχη η ομάδα του Κέρκεζ.

- 80' Αντεπίθεση για την Νέα Σαλαμίνα, συρτό σουτ του Ελουντού δύσκολα ο Βοζίνια, στην επαναφορά ο Κίνγκσλει θέλει να σκοράρει αλλά διώχνει η άμυνα της ΑΕΛ σε κόρνερ.

- 82' Δυνατό φάουλ του Ελουντού στον Ντα Σίλβα, κίτρινη στον Αφρικανό.

- 84' Κεφαλιά του Ντόσα από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βέσε.

- 86' ΠΕΝΑΛΤΙ για την Νέα Σαλαμίνα! Υπάρχει παράβαση αφού ο Νταβόρ ανατρέπει τον Κίνγκσλει.

- 88' ΓΚΟΛ για την Νέα Σαλαμίνα. Ο Τιάγκο ευστοχεί από τα 11 βήματα και κάνει το 4-1.

Διπλή αλλαγή για τον Πουρσαϊτίδη. Λεμέσιος και Σικόρσκι στις θέσεις των Τιάγκο και Νουρ.

Tέλος αγώνα!

Έξαλλοι πανηγυρισμοί από τους "ερυθρόλευκους".

Εντεκάδες

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρ, Φουστάρ, Κίνγκσλει, Κύπρος, Μαργκάσα (Κωστή 67΄), Τιάγκο (Σικόρσκι 89'), Μιντίκκης, Νουρ (Λεμέσιος 89'), Κορέια, Ελουντού

Στον πάγκο: Αλβμπόγκε, Σεργίου, Ντοβάλε, Λεμέσιος, Σικόρσκι, Αζίζ, Φεντερίκο, Σιαθάς

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ντόσα, Τεξέιρα, Γκαζτανάγια (Αντάμοβιτς 46'), Νταβόρ, Άλεξ, Μακρής (Μυτίδης 73'), Τόρες, Χουράδο, Γουίλερ (Αβραάμ 46'), Νιλς

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Λεάντρο,  Λαφράνς, Ιρένε, Ρομάν, Κυριάκου

Στο όριο των καρτών από πλευράς Νέα Σαλαμίνας οι Γκολομπάρ, Μαργκάσα, Τιάγκο και Ντομίνγκεζ. Από την ΑΕΛ οι Λαφράνς, Αβραάμ, Γκαζτανάγια και Γουίλερ.

Διαιτητής: Νικολάου Γεώργιος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Νικήτα Στέλιος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Βίκτωρος Σωτήρης
4ος Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Ιωάννου Μιχάλης

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ