Δοκάρια ο Σπόλιαριτς, γκολ-γκολ ο Γκόμεθ και... διπλό η Ομόνοια! (Φώτος)

Επιστροφή στις νίκες για την Ομόνοια που κέρδισε με 2-0 εκτός έδρας την Αλκή Ορόκλινης. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου συνάντησε αρκετές δυσκολίες από την μαχητική Αλκή αλλά με πρωταγωνιστή τον Γιόρντι Γκόμεθ που πέτυχε και τα δυο γκολ φεύγει από την Λάρνακα με τους τρεις βαθμούς. Άτυχη η ομάδα του Σακκά που «σημάδεψε» δυο φορές τα δοκάρια του Παναγή με δράστη τον εξαιρετικό Σπόλιαριτς. Πανέμορφο το πρώτο γκολ του Γκόμεθ που προήλθε από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Με πέναλτι το δεύτερο γκολ που πάντως δόθηκε λανθασμένα αφού δεν υπήρξε καμία παράβαση. Ντεμπούτο ο Λοέ που ήταν αρκετά θετικός. Διαμαρτυρίες από πλευράς των γηπεδούχων για τις αποφάσεις του Αναστασίου. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο Ν. Papas Group Aμμόχωστος και σας μετέφερε την εξέλιξη του αγώνα.​

Το ΦΙΛΜ του αγώνα...

- Έναρξη στον αγώνα

- 4' Γύρισμα του Τζαρσίνιο από τα αριστερά, κόβει προ του Ραμίρες ο Φλόρες.

- 7' Ωραία συνεργασία Γκόμεθ-Βύντρα, ο Ελλαδίτης μπαίνει στην περιοχή, σεντράρει με στόχο τον Ραμίρες, η μπάλα καταλήγει σε κόρνερ. 

- 9' Πρόθεση της Ομόνοιας να πιέσει ψηλά την Αλκή.

- 13' Πρώτη ευκαιρία για την Αλκή. Εκτέλεση κόρνερ από τον Σταύρου η μπάλα έσκασε στο σημείο του πέναλτι, ο Μαρτίνος Χριστοφή έπιασε το σουτ αλλά ο Βύντρα με σωτήριο μπλοκ απομάκρυνε τον κίνδυνο.

-14' Επιμένει η Αλκή με τον Σπόλιαριτς να κάνει δυνατό σουτ η μπάλα ξανά σε κόρνερ.

- 15' Κεφαλιά του Φλόρες από την μικρή περιοχή, διώχνει ο Λόρα.

- 16' Κίτρινη στον Κυπριανού για φάουλ πάνω στον Τζαρσίνιο.

- 21' Σουτ του Σπόλιαριτς δεν απειλείται ο Παναγή.

- 26' Λίγες φάσεις στον αγώνα μέχρι στιγμής. Οι πιο σημαντικές στιγμές ανήκουν στην γηπεδούχο ομάδα.

- 28' Φάουλ κερδίζει η Ομόνοια σε πολύ καλό σημείο εκτός περιοχής. Ο Σταύρου ανέτρεψε τον Άλεξ Σοάρες.

- 29' ΓΚΟΛ για την Ομόνοια! Ο Γκόμεθ με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανοίγει το σκορ. Άψογη εκτέλεση του Ισπανού!

- 33' Αλλαγή για την Ομόνοια. Ο Ντάρμπισαιρ στην θέση του Τζαρσίνιο.

Αναγκαστικές αλλαγές στο παιχνίδι. Ο Μανρίκε αποχωρεί, στην θέση του ο Ίσμα Λόπεθ. Από πλευράς Αλκής ο Χαραλάμπους παίρνει την θέση του Τραϊτσέφσκι.

- 43' Ωραία ατομική προσπάθεια του Ιβάν Κάρλος που φεύγει μόνος απέναντι στον Παναγή, εντυπωσιακή απόκρουση του κίπερ της Ομόνοιας.

- 45+1 Σουτ του Ραμίρες στην αγκαλιά του Πάρντο.

Ημίχρονο

- Έναρξη Β' ημιχρόνου

- 49' Ασυνεννοησία στην άμυνα της Ομόνοιας, ο Μπελαμεϊρί σε θέση βολής, κάνει το σουτ η μπάλα κοντράρει και καταλήγει σε κόρνερ.

- 51' Κίτρινη στον Γκαντάτσια.

- 53' Εξαιρετική προσπάθεια του Σπόλιαριτς που απαλλάχθηκε από δυο αντίπαλους, "μοίρασε" στον Σταύρου, ο Κύπριος εξτρέμ έκανε το σουτ, έδιωξε με το σώμα ο Βύντρα.

- 55' Πολύ καλή στιγμή για την Ομόνοια με τον Τζαίλσον να σεντράρει προς το μέρος του Ντάρμπισαιρ, δύσκολη απόκρουση του Πάρντο.

- 56' Δυνατό σουτ του Σοάρες, το "βγάζει" ο Πάρντο.

- 57' Τρίτη αλλαγή για την Ομόνοια, ο Λοέ παίρνει την θέση του Τζαίλσον.

- 62' Χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Ίσμα Λόπεθ από τα αριστερά, γύρισε στην περιοχή, "πετάχτηκε" ο Ματ αλλά δεν κατάφερε να βρει την μπάλα.

- 64' Σουτ του Ραμίρες, ο Πάρντο με διπλή προσπάθεια μαζεύει την μπάλα.

- 65' Τεράστια φάση για την Αλκή! Ο Σπόλιαριτς μέσα από την περιοχή έκανε το γυριστό σουτ, η μπάλα κτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι. Άτυχη η ομάδα του Σακκά.

- 67' Δεύτερη αλλαγή για την Αλκή. Ηλία στην θέση του Σταύρου.

- 69' Μοναδική ευκαιρία για την Ομόνοια. Ο Ραμίρες πέρασε στον Γκόμεθ στο ύψος του πέναλτι, ο Ισπανός αν και ήταν αφύλακτος κατάφερε να αστοχήσει! Δεν το πιστεύει ο Ισπανός μέσος τι έχασε...

- 75' Δεύτερο δοκάρι για την Αλκή και πάλι με τον Σπόλιαριτς. Ο μέσος της Αλκής με απευθείας εκτέλεση φάουλ βρίσκει και πάλι το δοκάρι.

- 76' ΠΕΝΑΛΤΙ για την Ομόνοια. Η επαναληπτική προβολή της Cytavision δεν δικαιώνει τον Αναστασίου για την υπόδειξη του πέναλτι. Ο Χαραλάμπους βρίσκει την μπάλα με τον ώμο και είναι εκτός της περιοχής.

- 77' Μετά την υπόδειξη του πέναλτι, υπήρξαν διαμαρτυρίες με τον Αναστασίου να τιμωρεί με κίτρινη κάρτα τον Σταρόκιν αλλά και τον Πρετσέ.

- 78' ΓΚΟΛ για την Ομόνοια και 0-2. Ο Γκόμεθ είναι εύστοχος από τα 11 βήματα.

- 89' Κεφαλιά του Ντάρμπισαιρ η μπάλα άουτ.

- 90+1' Ωραία προσπάθεια του Ηλία, η μπάλα περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Παναγή.

Τέλος αγώνα

Εντεκάδες

Αλκή: Πάρντο, Σταύρου (Ηλία 67'), Γκαντάτσια, Ιβάν Κάρλος, Μπελαμεϊρί, Σπόλιαριτς, Χριστοφή, Τραϊτσέφσκι (Χαραλάμπους 37'), Κυπριανού, Φλόρες, Σταρόκιν

Στον πάγκο: Κινονές, Παναγή, Σερφά, Χαρής, Κωνσταντίνου, Αντωνίου, Βασιλείου

Ομόνοια: Παναγή, Μανρίκε (Ίσμα 37'), Άλεξ Σοάρες, Τζαίλσον (Λοέ 57'),Τζαρσίνιο (Ντάρμπισαιρ 33'), Λόρα, Γκόμεθ, Ραμίρες, Βύντρα, Κούσουλος, Πρετσέ

Στον πάγκο: Mεχίας, Ενρίκες, Γκαφούρ, Μόντες, Ζίβετς, Φώτη

Διαιτητής: Αναστασίου Γιάννης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Βίκτωρος Σωτήρης
Β' Βοηθός Διαιτητής: Εγγλέζου Νίκος
4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ