ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ντέρμπι και... ΟΜΟΝΟΙΑ στο τάι μπρέικ! (Φώτος)

Το «αιώνιο» ντέρμπι της Λευκωσίας πρόσφερε τα πάντα. Σασπένς, θέαμα, αγωνία ανατροπές, αλλά.. και ειδήσεις. Την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών έμελλε η Ομόνοια να χάσει τον πρώτο της βαθμό, αλλά και τα πρώτα δυο σετς, αφού κέρδισε ένα εκπληκτικό ΑΠΟΕΛ που επέστρεψε από το 0-2  και ισοφάρισε, με 3-2 σετ.

Η Ομόνοια βρίσκεται στην κορυφή δυο πόντους από το δεύτερο Green Air Παφιακό. Πλέον οι «πράσινοι» στρέφουν την προσοχή τους στον αγώνα με την Ρωσική Belogorie στην Ρωσία (σ.σ. αναχωρεί τη Δευτέρα). Το ΑΠΟΕΛ με τον ένα βαθμό όχι μόνο παρέμεινε στην τέταρτη θέση αλλά αύξησε σε τρεις τη διαφορά από τη Νέα Σαλαμίνα.

Εντυπωσιακά μπήκε η Ομόνοια στο ντέρμπι και από την αρχή είχε το προβάδισμα στο πρώτο σετ. Οι «πράσινοι» αφού ξέφυγαν με 20-14 και 22-15 κέρδισαν το πρώτο σετ με 25-17 και έγραψαν το 1-0 στο Λευκόθεο.

Το ΑΠΟΕΛ  μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε 12-08. Η Ομόνοια όμως κατάφερε νας ανατρέψει τα δεδομένα να προηγηθεί 20-17 και αφού άντεξε στην πίεση του πολύ ανεβασμένου ΑΠΟΕΛ κέρδισε 25-23 και αύξησε σε 2-0.

Μεγάλη επιστροφή για το ΑΠΟΕΛ που ανέτρεψε τα δεδομένα και ισοφάρισε το μεγάλο ντέρμπι σε 2-2. Στο τρίτο σετ οι  «γαλαζοκίτρινοι» προηγήθηκαν 12-10, αλλά οι «πράσινοι» κατάφεραν να διατηρούν το πάνω χέρι 22-19. Με ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ όμως η ομάδα του Λοϊζου κέρδισε με 25-23 μειώνοντας σε 2-1 στο ντέρμπι.

Η μείωση του σκορ βοήθησε ψυχολογικά το ΑΠΟΕΛ που διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα (12-10, 16-14) για να αυξήσει σε 20-17 και αφού η διαφορά των τριών πόντων παγιώθηκε κέρδισε με 25-22 ισοφαρίζοντας σε 2-2 τα σετ.

Η Ομόνοια προηγήθηκες 08-05 στο τάϊ – μπρέικ και καθόρισε τη συνέχεια του σετ αφού οι παίκτες του Σάββα Σάββα ξέφυγαν με τέσσερεις πόντους διαφορά 10-06, 12-08 και 14-10  για να κερδίσουν 15-10 και το ντέρμπι με 3-2 σετ.

ΑΠΟΕΛ(Λ.ΛΟΙΖΟΥ): Κασαμπαλής, Χάλαντα,Χρυσοστόμου, Γεωργίου, Ράμμα, Δημητρίου – Λίμπερο:Παντελή

ΟΜΟΝΟΙΑ(Σ.ΣΑΒΒΑ): Ρεϊναλντο, Αχ. Πετρακκίδης, Άλβες,Μιράντα,Αλεξίου, Σ. Πετρακκίδης – Λίμπερο: Πλατρίτης. – Αλλαγές: Ελευθερίου, Προδρόμου.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Με άνεση η «Μεγάλη Κυρία»

«ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΙΟ»: ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ 3-0 (25-14, 25-16, 25-19)

Η Ανόρθωση ήταν σοβαρή και κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του ουραγού Εθνικού Λατσιών κερδίζοντας στο «Θεμιστόκλειο» με 3-0 σετ. Η «Μεγάλη Κυρία» με τη νίκη της έφθασε τους 10 βαθμούς και ευελπιστεί ότι θα παλέψει για την τετράδα. Ο Εθνικός ήταν ανταγωνιστικός κυρίως στο τρίτο σετ.

Η Ανόρθωση στο πρώτο σετ δεν συνάντησε δυσκολίες και κέρδισε τον Εθνικό Λατσιών με 25-14 ανοίγοντας το σκορ. Η «Μεγάλη Κυρία» ήταν ανώτερη και στο δεύτερο σετ το οποίο κέρδισε με 25-16 και αύξησε σε 2-0 σετ. Η ομάδα των Λατσιών στο τρίτο σετ παρουσίασε ωραίο θέαμα αλλά η Ανόρθωση έστω και εάν προχώρησε σε αλλαγές κέρδισε 25-19 και τον αγώνα με 3-0 σετ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ(Γ. ΓΙΑΠΑΝΗΣ): Στρουγκάρεβιτς, Αμπουϊλα,Σαββίδης, Χριστοφόρου, Παγιάν, Ερέρα – Λίμπερο: Χαραλαμπίδης. – Αλλαγές: Xατζηδημητρίου, Χρυσοστόμου, Κοντός.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ (Μ. ΠΑΜΠΑΚΑΣ): Γεωργίου, Σ. Προυσάλης, Χριστοφίδης, Κουλέντης, Παμπακάς, Κυπριανού – Λίμπερο: Xριστοφορίδης.

Δεν την πάτησε η Αναγέννηση

«ΣΠΥΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ»: ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ (21-25, 26-28, 14-25)

Με το τρίποντο πέρασε από τη «δοκιμασία» του Αθλητικού Κέντρου «Σπύρος Κυπριανού» η Αναγέννηση Δερύνειας και βρίσκεται στην 3η θέση με 18 βαθμούς. Οι «πράσινοι» κέρδισαν για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών  πολύ δύσκολα την ΑΕ Καραβά με 3-0 σετ. Η προσφυγική ομάδα ήταν πολύ καλή αλλά επηρεάστηκε από τον τρόπο που έχασε το δεύτερο σετ στους έξτρα πόντους.

Το πρώτο σετ πρόσφερε πολύ ωραίο θέαμα αφού η ΑΕ Καραβά ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστική. Η Αναγέννηση όμως κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να κερδίσει με 25-21 κάνοντας το 0-1 στο «Σπύρος Κυπριανού».

Φοβερό ήταν το δεύτερο σετ στο «Παλέ» της Λεμεσού με τις δυο ομάδες να μάχονται με όλες τους τις δυνάμεις για να κερδίσουν. Σε αγώνα που κράτησε πάνω από 35 λεπτά οι «πράσινοι» κέρδισαν 28-26 και πήραν ένα σημαντικό προβάδισμα με το 2-0.

Η Αναγέννηση ήταν πολύ καλύτερη στο τρίτο σετ, ξέφυγε στο σκορ και κέρδισε 25-14 μαζί με το πολύτιμο τρίποντο που έφερε το 3-0 σετ.

ΑΕ ΚΑΡΑΒΑ(ΝΤ. ΛΕΤΣΙΕΦ):Β. Γεωργίου, Καμίνσκι, Καρακατσάνης, Ροντόλφο ,Αχιλλέως, Ιωαννίδης – Λίμπερο: Μιχαήλ – Αλλαγές: Γκράμμεσφορντ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΕΡΥΝΕΙΑΣ(Γ. ΜΕΛΚΑ): Τόφιας, Ντεσποτόφσκι, Τοντόροβιτς, Καραγιάννης, Αργκιλάγος, Αποστόλου – Λίμπερο: Παπαϊωάννου. – Αλλαγές: Φελάχογλου, Ντουβατρτζί.

Πραγματικό ντέρμπι και Green Air Παφιακός

«ΑΦΡΟΔΙΤΗ»: Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ – ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 3-0 (25-22, 25-17, 31-29)

Πραγματικό ντέρμπι έγινε στη Σάλα «Αφροδίτη» μεταξύ δυο ισοδύναμων ομάδων όπως αποδείχθηκε με τον Green Air Παφιακό να κερδίζει την Νέα Σαλαμίνα με 3-0 σετ. Η παφιακή ομάδα διεκδικεί με αξιώσεις την πρωτιά, ενώ η Νέα Σαλαμίνα έχασε άλλο ένα αγώνα, αλλά έστειλε πολλά θετικά μηνύματα στην προσπάθεια για την τετράδα.

Ο Green Air Παφιακός ξεπέρασε τις όποιες δυσκολίες συνάντησε στο πρώτο σετ από την πολύ καλή Νέα Σαλαμίνα και κέρδισε 25-22 το πρώτο σετ ανοίγοντας το σκορ στο σημαντικό αυτό αγώνα.

Η παφιακή ομάδα εμφανίστηκε ανώτερη στο δεύτερο σετ και διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα για να κερδίσει 25-17 αυξάνοντας το προβάδισμά της σε 2-0.

Το τρίτο σετ ήταν όλα τα λεφτά στον αγώνα όπου μετά από μάχη οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 31-29 εξασφαλίζοντας τη νίκη με 3-0. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ισάξιοι και μπορούσαν να πάρουν το σετ.

Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ: Oυϊλιαν, Ευσταθίου, Οικονομίδης, Χους, Κνέζεβιτς, Ασπιώτης – Λίμπερο: Παπαχριστοδούλου.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Χρυσοστόμου, Σιαπάνης, Ζηκάκης,Λαρραχόντο, Κορνιένκο, Παφίτης – Λίμπερο: Aντωνίου. – Αλλαγές: Γκούϊμοντ, Λιοτατής, Βαρνάβα.