Από ένα... ΜΟΙΡΑΙΟ και από ένα ΒΑΘΜΟ! (Φώτος)

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο "Αμμόχωστος" ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και ΕΝΠ. Κάκιστο το πρώτο μέρος, εξαιρετικό το δεύτερο στο οποίοι οι δύο ομάδες είχαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν αλλά δεν το έπραξαν, μένοντας στο ισόπαλο 0-0. Μοιραίος για τους γηπεδούχους ο Τιάγκο που είχε χαμένο πέναλτι στο 83' ενώ για τους φιλοξενούμενους που είχαν δοκάρι με τον Ουντότζι, μοιραίος ήταν ο Ζάρατε που είχε αρκετές χαμένες ευκαιρίες. Αυτός ήταν και ο πρώτος βαθμός που κέρδισε η ΕΝΠ σε εκτός έδρας παιχνίδι της.

Το ΦΙΛΜ του αγώνα:

-Έναρξη.

-5' Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά. Παιχνίδι κέντρου, χωρίς κάποια τελική προσπάθεια.

-10' Πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Πίττας πήρε την μπάλα από δεξιά... άδειασε τον Μαργκάσα, μπήκε με ταχύτητα στην περιοχή αλλά το πλασέ του χτύπησε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

-15' Αργός ο ρυθμός του αγώνα. Ελαφρώς καλύτερη η ΕΝΠ, δείχνει περισσότερη επιθετικότητα. 

-18' Απαντά στις ευκαιρίες η Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελουντού από αριστερά μπήκε στην περιοχή και έστρωσε στον Τιάγκο, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής πλάσαρε με το αριστερό αλλά ο Κλέιμαν έδιωξε σωστά.

-20' Ανέβηκε στα τελευταία λεπτά η Νέα Σαλαμίνα, έγινε πιο επιθετική και γυροφέρνει εξω από την περιοχή του Κλέιμαν.

-25' Άστοχο το μακρινό σουτ του Αμπαρτζουμιάν.

-28' Κίτρινη στον Ολίβα.

-35' Μειωθηκε εκ νέου ο ρυθμός. Μέτριο έως κακό το θέαμα, χωρίς φάσεις. 

-37' Δεύτερη καλή στιγμή για την Ένωση, πρωταγωνιστής ξανά ο Πίττας. Ο νεαρός άσος ελίχθηκε ωραία από δεξιά και έκανε το γύρισμα, με τον Ζάρατε να κάνει το σουτ με το αριστερό και τον Βεσελόφσκι να διώχνει δύσκολα.

-38' ΔΟΚΑΡΙ για την ΕΝΠ! Ο Ενόχ πέρασε κάθετα στον Ουντότζι, αυτός γύρισε ωραία και έκανε το σουτ έξω απ' την περιοχή, με την μπάλα να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Βεσελόφσκι, που έμεινε... άγαλμα να παρακολουθεί την πορεία της.

-42' Ο Ζάρατε δοκίμασε να... κρεμάσει τον Βεσελόφσκι με σουτ απ' το κέντρο, αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων επέστρεψε έγκαιρα στην θέση του και μπλόκαρε την μπάλα.

-42' Κίτρινη στον Αμπαρτζουμιάν. Ήταν στο όριο και χάνει το επόμενο παιχνίδι της ΕΝΠ με την Ομόνοια.

-44' Απειλεί ξανά η Ένωση. Ο Ζάρατε έκανε την κατά μέτωπο επίθεση και το μακρινό σουτ με το αριστερό, η μπάλα έφυγε ελάχιστα έξω.

-Τέλος ημιχρόνου, στο 0-0.

-Ξεκίνησε το β' μέρος.

-53' Πρώτο καλό σουτ στο δεύτερο μέρος. Ο Μιντίκκης δοκίμασε με το αριστερό αλλά ο Κλέιμαν μπλόκαρε σταθερά.

-54' Άμεση απάντηση από την Ένωση. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Πίττας έφυγε στην πλάτη της άμυνας και έκανε το πλασέ με υπερένταση, με τον Βεσελόφσκι να διώχνει δύσκολα.

-55' Ξανά η Νέα Σαλαμίνα απειλεί! Πάνω - κάτω η μπάλα, με τον Κίνγκσλεϊ να γίνεται κάτοχος της εντός περιοχής με πλάτη, να χάνει την ισορροπία του, ο Μιντίκκης επωφελήθηκε όμως το πλασέ του έφυγε έξω.

-61' Ωραία αντεπίθεση από πλευράς ΕΝΠ. Ο Αμπαρτζουμιάν σέντραρε από δεξιά, ο Πίττας κατέβασε ωραία στον Ζάρατε που έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ήταν αδύναμο και δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Βεσελόφσκι.

-63' Κλασική ευκαιρία για την Νέα Σαλαμίνα! Ο Ελουντού... ζάλισε την άμυνα της ΕΝΠ και πέρασε εξαιρετικά στον Νουρ, αυτός από πλάγια θέση και... φάτσα με τον Κλέιμαν προσπάθησε να κάνει γύρισμα αλλά ο γκολκίπερ της ΕΝΠ... διάβασε την φάση, έπεσε σωστά και μάζεψε την μπάλα.

-66' Πρώτη κίνηση από τον Σάββα Πουρσαϊτίδη. Σιαθάς αντί Μιντίκκη.

-66' Πρώτη και για τον Καρίτ Φελκ. Κουμής αντί Ουντότζι.

-67' Καλή στιγμή για την Ένωση. Ο Ζάρατε έστρωσε στον Ρασμούσεν που έκανε το πλασέ από πλάγια θέση, η μπάλα κόντραρε και έφυγε ελάχιστα έξω.

-69' Αναγκαστική αλλαγή για την Ένωση. Ο Μαϊσουράντζε πήρε την θέση του τραυματία Ενόχ.

-70' Αυξάνει την πίεση της η Νέα Σαλαμίνα, δείχνει να θέλει περισσότερο την νίκη. 

-71' Κιτρινη στον Γκολομπάρτ.

-75' Ζητά πέναλτι η Νέα Σαλαμίνα σε μαρκάρισμα του Κουμή στον Κορέια. Από τις επαναληπτικές προβολές φάνηκε να υπάρχει παράβαση.

-80' Τρίτη αλλαγή για την ΕΝΠ. Μουλαζίμης αντί Ολίβα.

-80' "Αγγίζει" το γκολ η Νέα Σαλαμίνα! Ο Μαργκάσα εκτέλεσε εξαιρετικά το φάουλ που κέρδισε ο Τιάγκο όμως ο Κλέιμαν... πέτασε στο δεξί του "παραθυράκι" και έδιωξε εντυπωσιακά.

-82' Πέναλτι για την Νέα Σαλαμίνα! Ο Ελουντού έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε αρχικά στο σώμα και στην συνέχεια ίσως στο χέρι του Αμπαρτζουμιάν.

-83' ΑΣΤΟΧΟ ΠΕΝΑΛΤΙ! Εκτελεί ο Τιάγκο, η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι!

-88' Φοβερή διπλή ευκαιρία για την ΕΝΠ! Ο Πίττας έκανε το γύρισμα, ο Ζάρατε από την μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να κινήσει τον Βεσελόφσκι, στην εξέλιξη της φάσης ο Κουμής έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κόντραρε σε σώματα και ενώ είχε πορεία προς τα δίκτυα.

-89' Αλλαγή για την Νέα Σαλαμίνα. Σικόρσκι αντί Ελουντού.

-93' Καλό σουτ του Κουμή, η μπάλα λίγο έξω.

-ΤΕΛΟΣ ΑΓΩΝΑ.

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Χριστοφόρου, Μιντίκκης (66'Σιαθάς), Κορέια, Νουρ, Μαργκάσα, Τιάγκο, Ελουντού(89'Σικόρσκι), Κίνγκσλεϊ.

ΕΝΠ: Κλέιμαν, Αμπαρτζουμιάν, Ολίβα (80'Μουλαζίμης), Αγγελής, Κυριάκου, Ενόχ (69'Μαϊσουράντζε), Ριέρα, Ζάρατε, Πίττας, Ουντότζι (66'Κουμής), Ρασμούσεν.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γκολομπάρτ - Ολίβα, Αμπαρτζουμιάν (3η).

**Διαιτητής της αναμέτρησης ο Αναστάσης Αναστάση με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Μιχάλη Μαρίνου. Τέταρτος ο Αβραάμ Τσούκκας.

**Στο παιχνίδι του α' γύρου η Νέα Σαλαμίνα επικράτησε της ΕΝΠ στο Παραλίμνι με 5-3.

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ