(Νέα Σαλαμίνα-Απόλλων) Θεοφάνεια και... ΣΥΜΠΤΩΣΗ!

Με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα έχουμε μεγάλο παιχνίδι στο «Αμμόχωστος». Την ημέρα των Θεοφανείων η Νέα Σαλαμίνα θα φιλοξενήσει τον Απόλλωνα, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής.

Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν την ίδια ημέρα και στο ίδιο γήπεδο, την περασμένη αγωνιστική περίοδο! Στις 6 Ιανουαρίου του 2018, με την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να ήταν το ισχυρό φαβορί της αναμέτρησης, είχαμε… συμβιβασμό (0-0).

Εκείνος ο αγώνας ήταν η αρχή για να πραγματοποιήσει τη δική της αντεπίθεση η Νέα Σαλαμίνα με το Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο της. Για τον Απόλλωνα, οι δύο χαμένοι βαθμοί επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια που έκανε για τον τίτλο, κάνοντας τη σούμα στο φινάλε.

Ένα χρόνο αργότερα, λοιπόν, οι δύο ομάδες με τους ίδιους προπονητές στον πάγκο θα δώσουν μεγάλη «μάχη» για την κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών. Η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι η Νέα Σαλαμίνα είναι ομάδα… Ευρώπης και όχι για περιπέτειες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι Απόλλωνας και Νέα Σαλαμίνα συναντήθηκαν και το 2016 στο πρώτο τους ματς της χρονιάς στο πρωτάθλημα. Τότε (2/1), κέρδισε με 3-0 ο Απόλλωνας στο Τσίρειο. Άλλες δύο φορές αναμετρήθηκαν τον Ιανουάριο την τελευταία δεκαετία και επικράτησαν οι «γαλάζιοι». Στις 17/1/2015 νίκη με 5-0 στη Λεμεσό και στις 17/1/2010 πέρασαν νικηφόρα από τη Λάρνακα (0-1).