ΣΤΙΒ/Το συμβόλαιο, οι προθέσεις και η εμπειρία με τους 6 οπλισμένους!

Μετά από μισό αιώνα η Ινδία πανηγύρισε νίκη σε τελική φάση του Asian Cup και οι προβολείς στράφηκαν εκ νέου στο Στιβ Κωνσταντινίδη.

Ο Αγγλοκύπριος προπονητής, με σκληρή και μεθοδική δουλειά έχει ανεβάσει θεαματικά το επίπεδο ποδοσφαίρου στην Ινδία.

Μετά το 4-1 επί της Ταϊλάνδης στην πρεμιέρα του Asian Cup, ο αντίπαλος προπονητής απολύθηκε μέσα σε λίγες ώρες. Σήμερα η Ινδία θα αναμετρηθεί με τα Η.Α.Ε και στοχεύει να κλείσει θέση στους «16» της διοργάνωσης. 

«Δεν περίμεναν να κερδίσουμε με 4-1. Νομίζω ότι οποιοσδήποτε Ινδός που μπορεί να δει από κοντά το σημερινό ματς, θα το πράξει. Αν προκριθούμε θα είναι κάτι τεράστιο. Ό, τι κι αν συμβεί, έχουμε ήδη ξεπεράσει τους στόχους μας. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος για τους παίκτες» δηλώνει σε ιστοσελίδα των Η.Α.Ε (thenational).

Το συμβόλαιο του Στιβ με την Ομοσπονδία της Ινδίας λήγει με το τέλος του τρέχοντα μήνα. Τι θα πράξει;

Πρόθεσή του να αφιερώσει χρόνο στην οικογένειά του μετά το Asian Cup. Ζει στο Δελχί με τη σύζυγό του Λούση και την έφηβη κόρη του την Χριστιάνα. Η Ισαβέλλα βρίσκεται στην Κύπρο ενώ η τρίτη κόρη του, Πόλα, σπουδάζει στην Αγγλία.

«Είναι δύσκολο. Πέρασαν έξι χρόνια μακριά από το σπίτι μου», λέει ο κόουτς.

Η κατάσταση ασφαλείας σε ορισμένες από τις χώρες όπου ο 56χρονος εργάστηκε δεν «επέτρεπαν» να έχει μαζί του την οικογένειά του, ξέχωρα από τις σπουδές των παιδιών του.

Τη σεζόν 2009-10, όταν ήταν προπονητής στην Εθνική Σουδάν, έζησε ένα περιστατικό που θα του μείνει αξέχαστο και έδωσε χαρακτηριστική περιγραφή.

Έπρεπε να κάνει ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο διάρκειας τεσσάρων ωρών για να δει από κοντά έναν παίκτη. Όταν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Σουδάν έμαθε για το ταξίδι, διέταξε τον Στιβ να γυρίσει πίσω, για λόγους ασφαλείας.

«Τον αγνόησα και διέταξα τον οδηγό να συνεχίσει το… ταξίδι. Μετά από 20 λεπτά μας πλησίασε ένα φορτηγό με 6 οπλισμένους άνδρες. Μου είπαν να βγω από το αυτοκίνητο. Νόμισα ότι είχα πρόβλημα. Ευτυχώς αποδείχθηκε ότι ήταν η τοπική αστυνομία, για να με συνοδεύσει μέχρι το γήπεδο. Και όλα αυτά ήταν για έναν αριστερό μπακ. Τον επέλεξα για την Εθνική ομάδα».

«Θα ήθελα να εργαστώ στη Championship της Αγγλίας, αλλά αν έπρεπε να πάω στη League Οne δεν θα είχα κάποιο πρόβλημα».

«Όταν έφυγα από τη Millwall θα μπορούσα να παραμείνω στην Αγγλία, League One ή League Two, ακόμη και στη Conference κατηγορία. Είχα, όμως, την ευκαιρία να πάω στο Μαλάουι και είπα θα το κάνω αυτό».

«Μεγαλώνοντας ως παιδί στο Βόρειο Λονδίνο, τι θέλεις να κάνεις; Θέλεις να παίξεις στην Άρσεναλ και στην Εθνική Αγγλίας. Στη συνέχεια, συνειδητοποιείς ότι δεν πρόκειται να παίξεις για την Αγγλία ή την Άρσεναλ».