Limit up για τον ΠΙΤΤΑ!

Όταν ο Απόλλωνας παραχωρούσε δανεικό τον Γιάννη Πίττα στην ΕΝΠ το καλοκαίρι, ούτε ο ίδιος δεν θα φανταζόταν ότι τον Ιανουάριο θα είναι ο πρώτος Κύπριος σκόρερ -σε επίπεδο Α΄ Κατηγορίας- σε πρωτάθλημα και κύπελλο. 

Στα 22 του χρόνια πραγματοποιεί την κορυφαία σεζόν στην καριέρα του που μετουσιώνεται σε 7 γκολ, παρόλο που είναι winger (σ.σ 15 συμμετοχές εκ των οποίων τέσσερις ως αλλαγή, 3 γκολ στο πρωτάθλημα, 4 στο κύπελλο).

Η εξαιρετική εμφάνισή του απέναντι στην Ανόρθωση που συνοδεύτηκε με δύο γκολ μέσα στο "Αντώνης Παπαδόπουλος", έχουν ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη... μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Από τη σεζόν 2015-16 πρωτοεμφανίστηκε στην πρώτη ομάδα του Απόλλωνα, στον αγώνα κυπέλλου με το ΘΟΙ (28/10/15). Από τότε και μέχρι το Μάιο του 2018 είχε 36 συμμετοχές (3 γκολ) με τη φανέλα των «γαλάζιων», με highlight το νικητήριο γκολ απέναντι στη Μίντιλαντ -στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ την περσινή περίοδο.

Σημαντικό να παραμείνει προσγειωμένος και να συνεχίσει να δουλεύει σκληρά και μεθοδικά. Έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης και δείχνει ότι έχει όλα τα φόντα να κάνει καριέρα ακόμη και εκτός Κύπρου. Η ταχύτητα-εκρηκτικότητα, η καλή τεχνική κατάρτιση και το.. γκολ σε συνάρτηση με το νεαρό της ηλικίας του, είναι στοιχεία που δεν περνάνε απαρατήρητα από τους σκάουτερ του εξωτερικού.

Ο Πίττας κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στο Παραλίμνι και έχει βάλει πλώρη για την Εθνική μας ομάδα (σ.σ 22 συμμετοχές/2 γκολ με την Ελπίδων).