ΠΕΝΤE πράγματα που είδαμε για ΠΡΩΤΗ φορά στο "ΠΑΠ"

Η εκτός έδρας νίκη της Ένωσης στο χθεσινό παιχνίδι με την Ανόρθωση, σε καμία περίπτωση δεν έχει εξασφαλίσει πρόκριση.

Οι «βυσσινί» με την σπουδαία τους νίκη με 3-2 έκαναν μεγάλο βήμα για πρόκριση, ωστόσο ο επαναληπτικός αναμένεται ακόμα πιο δύσκολος απέναντι σε μια Ανόρθωση που θα είναι… πληγωμένη.

Ωστόσο, ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί ο επαναληπτικός, το παιχνίδι της Τετάρτης (16/01) στο «ΠΑΠ» μας πρόσφερε πράγματα που τα είδαμε για πρώτη φορά φέτος, από πλευράς Ένωσης.

Εκτός έδρας

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη της ΕΝΠ μακριά από το "Τάσος Μάρκου". Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έδωσε, είχε δύο ισοπαλίες και έξι ήττες.

Ανατροπή

Ήταν η πρώτη φορά που η Ένωση κέρδισε παιχνίδι φέτος, με ανατροπή. Όσες φορές στα προηγούμενα παιχνίδια βρέθηκε να... κυνηγά το σκορ, είτε ηττήθηκε είτε γλύτωσε με το "Χ".

Στο καθυστερήσεις

Το γκολ που σημείωσε ο Ουντότζι στο 92' ήταν το πρώτο φετινό γκολ της ΕΝΠ στις καθυστερήσεις, ήταν μάλιστα και νικητήριο. Το πιο... κοντινό ήταν αυτό του Κουμή στο 89' του αγώνα με την ΑΕΚ.

Πακέτο…

Ο Ιωάννης Πίττας σκόραρε δις. Αυτή ήταν η πρώτη φορά φέτος που ποδοσφαιριστής της Ένωσης σκόραρε δύο γκολ σε έναν αγώνα.

Πέραν του ενός

Ήταν το πρώτο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι στο οποίο η Ένωση σκόραρε πέραν του ενός γκολ. Για την ακρίβεια, πέτυχε σε 90 λεπτά περισσότερα απ' όσα στα προηγούμενα 8 παιχνίδια της. Είχε 2 μέχρι τον αγώνα στο "ΠΑΠ" (με Δόξα και ΑΕΛ) και σημείωσε 3 στον αγώνα με την Ανόρθωση.