Ο ΝΤΟΥΡΙΣ "πλήγωσε" ξανά τον Απόλλωνα-MVP o Ουζόχο! (φώτος)

Τεράστια νίκη για την Ανόρθωση που επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα χάρη στο γκολ του Μίχαλ Ντούρις. Η «Μεγάλη Κυρία» άντεξε στη πίεση των «κυανολέυκων» και με σπουδαίες επεμβάσεις του Ουζόχο κράτησε το μηδέν και πανηγύρισε μια μεγάλη επιτυχία. Δυο δοκάρια για τον Απόλλωνα που δεν βρήκε τον τρόπο να νικήσει τον Νιγηριανό κίπερ στο ντεμπούτο του. Ξεχώρισαν Σίντεφελντ και Αρτυματάς που ήταν άξιοι συμπαραστάτες του Ουζόχο. Άρεσε ο Στεφανέλι που είχε την ασίστ στο γκολ του Ντούρις που… τιμώρησε ξανά τον Απόλλωνα όπως στον αγώνα του πρώτου γύρου. Χάνει Ρομπέρζ και Σακέτι ο Αυγουστή για τον επόμενο αγώνα με την ΑΕΛ. Στους 30 βαθμούς έφθασε η Ανόρθωση, στους 40 έμεινε ο Απόλλωνας. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και σας μετέφερε την εξέλιξη του αγώνα.​

1΄ Έναρξη αγώνα

5΄ Μπήκε καλύτερα η Ανόρθωση

11΄ Κίτρινη ο Ρομπέρζ για φάουλ στον Ντούρις, χάνει το ντέρμπι με την ΑΕΛ καθώς ήταν στο όριο

15΄ Καλύτερος πλέον ο Απόλλωνας

16΄ Σέντρα του Πέδρο από δεξιά, κεφαλιά του Περέιρα, άουτ η μπάλα

22΄ Μεγάλη στιγμή για τον Απόλλωνα, πλασέ του Ζελάγια λίγο έξω από την περιοχή, η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια δεν μπόρεσε ο Σαρδινέρο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι

23΄ Ζήτησε πέναλτι ο Απόλλωνας με Ζελάγια σε διεκδίκηση με τον Σίλντελφελντ

29΄ Μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα, ο Περέιρα νικήθηκε από τον Ουζόχο. Σπουδαία επέμβαση του Νιγηριανού

30΄ Κεφαλιά του Περέιρα σε ετοιμότητα ο Ουζόχο

37΄ Άστοχο σουτ του Εγγλέζου εκτός περιοχής

39' ΓΚΟΛ 1-0 η Ανόρθωση! Μετά από ωραία κάθετη πάσα του Στεφανέλι, ο Ντούρις πέρασε τον Βάλε και άνοιξε το σκορ για την Κυρία.

45+1 Ευκαιρία για τον Απόλλωνα. Σουτ από τον Περέιρα έβαλε κόντρα ο Βίκτορ και κόρνερ

45+1 Άστοχη κεφαλιά από τον Μάγκλιτσα.

Τέλος ημιχρόνου... 

Έναρξη β' ημιχρόνου

- 47' Αρχίζει με ευκαιρία το δεύτερο ημίχρονο για τον Απόλλωνα. Ο Παπουλής γύρισε στον αφύλακτο Μπρου, αυτός έκανε το σουτ η μπάλα μόλις δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ουζόχο.

- 48' Κίτρινη στον Αρτυματά

- 54' Κίτρινη στον Βίκτορ σε φάουλ πάνω στον Μάγκλιτσα

- 57' Δυνατό συρτό σουτ του Πέδρο από μακρινή απόσταση, στην αγκαλιά του Ουζόχο η μπάλα.

- 58' Δεύτερο δοκάρι για τον Απόλλωνα! Ο Παπουλής με ωραίο πλασέ στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Ουζόχο, στη συνέχεια της φάσης ο Αρτυματάς με προβολή διώχνει σε κόρνερ προ του Μάγκλιτσα. 

- 61' Χάνεται σημαντική ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Ντούρις έφυγε πίσω από την πλάτη της άμυνας του Απόλλωνα, είχε δυο στηρίγματα για πάσα αλλά ο Σλοβάκος πήγε για την ατομική ενέργεια και ο Χάμπος πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

- 62' Απόκρουση του Ουζόχο! Ο Περέιρα αφύλακτος στη περιοχή έκανε το πλασέ, ο Νιγηριανός ήταν στη σωστή θέση και μπλόκαρε.

- 63' Κίτρινη ο Σακέτι, χάνει τον επόμενο αγώνα.

- 64' Μέσα ο Μπέκα, έξω ο Ντούρις

- 66' Δεύτερη αλλαγή για τον Απόλλωνα, Σκέμπρι στη θέση του Περέιρα.

- 69' Διαμαρτυρίες από πλευράς Απόλλωνα για δεύτερη κίτρινη στον Αρτυματά. Ο κύπριος στόπερ έκανε χέρι και ήταν ήδη χρεωμένος με κίτρινη κάρτα.

- 70' Κίτρινη σε Βάλε και Πράνιτς.

- 73' Μάχες στην περιοχή της Ανόρθωσης, ο Απόλλωνας είχε απανωτές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει με τους αμυνόμενους της "Κυρίας" να αποκρούουν με αυτοθυσία και στο τέλος ο Ουζόχο να μαζεύει την μπάλα.

- 76' Ο Φύτος Κυριάκου στη θέση του πολύ δραστήριου Στεφανέλι που χειροκροτείται.

- 77' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την Ανόρθωση. Ο Κοφί έφυγε μόνος απέναντι στον Βάλε, ο Πορτογάλος κάνει τεράστια επέμβαση και κρατάει ζωντανό τον Απόλλωνα. Ο Μιχάλης Ιωάννου έκανε φοβερή κάθετη πάσα που έφερε τον Κοφί σε πλεονεκτική θέση.

- 79' Επέμβαση του Βάλε σε πλασέ του Φύτου. Ο Κύπριος εξτρέμ έφυγε από τα αριστερά  μπήκε στη περιοχή έκανε το σουτ, ο Πορτογάλος ήταν ξανά στη σωστή θέση και έδιωξε σε κόρνερ.

- 80' Καραγιόλ στη θέση του Μάγκλιτσα.

- 85' Ο Οικονομίδης στη θέση του Ιωάννου. Ο Κύπριος μέσος της "Κυρίας" σε φάουλ που κέρδισε, προσγειώθηκε ανώμαλα στο έδαφος και αντικαταστάθηκε. 

- 89' Κεφαλιά του Ζελάγια, ο Ουζόχο κάνει μεγάλη επέμβαση και διώχνει σε κόρνερ.

ΕΞΙ λεπτά οι καθυστερήσεις.

- 90+1' Δυνατό σουτ του Καραγιόλ, πάνω στον Ουζόχο που διώχνει εντυπωσιακά.

- 90+3' Πέσιμο του Φύτου Κυριάκου στη περιοχή, διαμαρτυρίες από πλευράς Ανόρθωσης.

Τέλος αγώνα.

Ενδεκάδες:

Ανόρθωση: Ουζόχο, Κόφι, Αρτυματάς, Σίλντελφελντ, Στρούνα, Εγγλέζου, Ντούρις (Μπέκα 64'), Βίκτορ, Πράνιτς, Ιωάννου, Στεφανέλι (Κυριάκου 76')

Απόλλωνας: Βάλε, Πέδρο, Χάμπος, Ρόμπερζ, Βασιλείου, Σακέτι, Μπρου, Περέιρα, Σαρδινέρο (Παπουλής 46'), Μάγκλιτσα (Καραγιόλ 80'), Ζελάγια

Διαιτητής: Νικολάου Γιώργος
Α' Βοηθός Διαιτητής: Όμηρος Τζιωρτζής
Β' Βοηθός Διαιτητής: Χρίστου Ε. Χρίστος
4ος Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ