ΥΠΟΘΕΣΗ Ουζόχο/Η αγωνία χτυπάει "κόκκινο"

Σήμερα το πρωί, στις 11:30, o Αθλητικός Δικαστής Αριστοτέλης Βρυωνίδης, θα ολοκληρώσει την εκδίκαση της ένστασης που κατέθεσε ο Απόλλωνας κατά του κύρους του αγώνα με την Ανόρθωση για αντικανονική συμμετοχή του Φράνσις Ουζόχο.

Ως γνωστό, χθες, πήρε αναβολή η ακρόαση της ένστασης, καθώς σύμφωνα με την ΚΟΠ ο ΚΟΑ παρέλειψε να αποστείλει προς τον Αθλητικό Δικαστή το σκεπτικό και/ή αιτιολογικό της απόφασης το οποίο έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιου του ΚΟΑ σχετικά με το δελτίο υγείας του Ουζόχο, παρόλο που έχουν ζητηθεί κατ’ επανάληψη τα εν λόγω στοιχεία.

Ακολούθησε αργότερα η ανακοίνωση του ΚΟΑ, μέσα από την οποία διευκρίνισε ότι έχει εφοδιάσει την ΚΟΠ με το απόσπασμα του επικυρωμένου πρακτικού που αφορά στο σκεπτικό και την αιτιολόγηση της απόφασης και την απόφαση ακύρωσης του δελτίου υγείας του Nιγηριανού κίπερ, με τα στοιχεία εκείνα η αποκάλυψη των οποίων δεν αποτελεί κίνδυνο επέμβασης στο ανακριτικό έργο ή παραβίασης των προνοιών της νομοθεσίας προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Στην χθεσινή ανακοίνωση της ΚΟΠ, ξεκαθαριζόταν ότι ο Αθλητικός Δικαστής θα ολοκληρώσει την εκδίκαση της υπόθεσης σήμερα ανεξαρτήτως του κατά πόσο ο ΚΟΑ θα αποστείλει τα αναφερόμενα έγγραφα προς τον ίδιο.

Εναπόκειται στον Αθλητικό Δικαστή να αποφασίσει πως θα ερμηνεύσει την απόφαση του ΚΟΑ για την ακύρωση του δελτίου υγείας του Ουζόχο.

-Αν το ακυρωθέν δελτίο υγείας έχει αναδρομική ισχύ, σημαίνει ότι ισχύει για τον αγώνα Ανόρθωσης-Απόλλων και κερδίζει την ένσταση ο Απόλλωνας. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή η ερμηνεία που θα δοθεί είναι ότι η ακύρωση ισχύει από την ημέρα που πάρθηκε η απόφαση από τον ΚΟΑ, η Ανόρθωση θα ποντάρει σε αυτό το σημείο, ώστε να βγει κερδισμένη μέσα στη δικαστική αίθουσα.

-Ο Απόλλωνας θα εκπροσωπηθεί στην ακρόαση της ένστασης από το δικηγόρο Ανδρέα Κορομία. Η Ανόρθωση θα εκπροσωπηθεί από το δικηγόρο Γιώργο Χριστοφίδη.