Ο Σακκάς winmasters Προπονητής του Μήνα για τον Ιανουάριο

O προπονητής της Αλκής κέρδισε το έπαθλο winmasters, καλύτερου προπονητή για τον μήνα Ιανουάριο...

Ντέρμπι για μια ακόμα φορά είχαμε στο έπαθλο winmasters Προπονητής του Μήνα, αυτή τη φορά για τον Ιανουάριο, με τελικό νικητή τον Κώστα Σακκά. Στη σχετική ψηφοφορία που οργανώνει ο Σύνδεσμος Προπονητών κάθε μήνα, ο Κύπριος τεχνικός της Αλκής ισοβάθμησε με το Σάββα Πουρσαϊτίδη, αλλά απέσπασε το έπαθλο καθώς είχε επιλεγεί από περισσότερους συναδέλφους του ως πρώτος σε σχέση με προπονητή της Νέας Σαλαμίνας (τέσσερις έναντι δύο).

Έτσι, παρότι τον Πουρσαϊτίδη είχαν ψηφίσει περισσότεροι προπονητές, το έπαθλο πήγε στον Σακκά στον οποίον έδωσαν πιο πολλοί το 5αρι της πρώτης θέσης (ο δεύτερος παίρνει 3 βαθμούς και το τρίτος 1). Σακκάς και Πουρσαϊτίδης είχαν ισοβαθμήσει και το Δεκέμβριο, αλλά και στη δεύτερη θέση (μαζί με τον Κέρκεζ), πίσω από τον Τραμεζάνι. Το Δεκέμβριο ο Ιταλός ήταν τρίτος.

Για την ιστορία, τον Ιανουάριο Σακκάς και Πουρσαϊτίδης είχαν 20 βαθμούς και ο Τραμεζάνι 16β.

Τον τίτλο του winmasters Προπονητή της Χρονιάς θα αποσπάσει ο προπονητής που θα κερδίσει το έπαθλο τους περισσότερους μήνες. Έως τώρα προηγείται ο Κέρκεζ με δύο πρωτιές.

Κάθε μήνα οι δώδεκα προπονητές του Πρωταθλήματος Cyta ψηφίζουν τρεις συνάδελφους τους που θεωρούν ότι αξίζουν έπαινο.

Κατά τον Ιανουάριο η Αλκή του Σακκά έχασε μόνο έναν εκ των τεσσάρων αγώνων που έδωσε, παίρνοντας ισοπαλίες από Ανόρθωση, Πάφο και ΑΠΟΕΛ.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών αναδεικνύει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον καλύτερο προπονητή για κάθε μήνα της ποδοσφαιρικής σεζόν, σε μια επιλογή που στηρίζεται στις ψήφους των ίδιων των προπονητών του Πρωταθλήματος Cyta. Για δεύτερη συνεχή χρονιά ανάδοχος χορηγός του Επάθλου είναι η winmasters.