ΕΝΠ - ΠΑΦΟΣ/ Το ΠΟΤΕ της Πάφου και η... πλήρης ισορροπία!

Η 21η αγωνιστική και προτελευταία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, μας φέρνει ένα εξαιρετικά σημαντικό παιχνίδι…

Σήμερα το απόγευμα η Ένωση θα υποδεχθεί την Πάφο στο «Τάσος Μάρκου», με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε δύσκολη θέση και να θέλουν πάση θυσία την νίκη για να… ανασάνουν, στην μάχη που δίνουν για παραμονή στην Α’ Κατηγορία.

Οι δύο ομάδες, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο έχουν κάθε χρόνο αναμετρήσεις απ’ την σεζόν 2014-15 όταν έγινε η ενοποίηση και… γεννήθηκε η Πάφος Fc. Ακόμα και όταν αγωνίζονταν σε διαφορετικές κατηγορίες…

Την σεζόν 2014-15, οι δύο ομάδες αγωνίζονταν στην Β’ Κατηγορία. Μάλιστα τέθηκαν αντιμέτωποι στην πρεμιέρα σε παιχνίδι στην Πάφο, στο οποίο η ΕΝΠ επικράτησε με 3-1. Στο παιχνίδι του β’ γύρου στο Παραλίμνι, συμβιβάστηκαν στο 0-0. Με το τέλος της χρονιάς, ανέβηκαν μαζί στην μεγάλη κατηγορία…

Την σεζόν 2015-16, το πρώτο ματς έγινε στο «Τάσος Μάρκου» και η Ένωση επικράτησε με 2-1 ενώ στην… ρεβάνς της Πάφου, μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι έμειναν στο «Χ» (3-3). Στο τέλος, υποβιβάστηκαν… πακέτο.

Την σεζόν 2016-17, έπαιξαν ξανά μαζί στην Β’ Κατηγορία. Στο πρώτο παιχνίδι στην Πάφο οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-1 και στο δεύτερο στο Παραλίμνι, οι δύο ομάδες έμειναν στο 2-2. Στο τέλος της σεζόν, η Παφιακή ομάδα ανέβηκε κατηγορία, οι «βυσσινί» παρέμειναν στην Β’…

Την σεζόν 2017-18, αν και αγωνίζονταν σε διαφορετική κατηγορία… αντάμωσαν στο Κύπελλο. Στο παιχνίδι στο «Τάσος Μάρκου» η ΕΝΠ επικράτησε με 3-2 αλλά στον επαναληπτικό η Πάφος επικράτησε με 2-0 και εξασφάλισε την πρόκριση.

Φέτος, με την Ένωση να επιστρέφει στην Α’ Κατηγορία, είχαμε ένα παιχνίδι ενώ αναμένονται άλλα πέντε! Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Στέλιος Κυριακίδης» η Πάφος επικράτησε με 1-0. Ακολουθεί ο Σαββατιάτικος αγώνας στο Παραλίμνι για τον δεύτερο γύρο ενώ οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν δύο φορές στα προημιτελικά του Κυπέλλου και άλλες δύο φορές στα πλέι οφ!

Τι κρατάμε από τα πιο πάνω:

-Η Πάφος ΔΕΝ έχει κερδίσει ποτέ στο Παραλίμνι και κατ’ επέκταση η ΕΝΠ δεν έχει χάσει ποτέ στην έδρα της από την Παφιακή ομάδα.

-Συνολικά στα εννέα έως τώρα παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες, υπάρχει πλήρης ισορροπία με τρεις νίκες για την ΕΝΠ, τρεις για την Πάφο και τρεις ισοπαλίες!