Νίκος στο Kerkida: "Αν χρησιμοποιήσει σωστά τη δίψα του έχει το προβάδισμα/Δεν έχει πείσει κάποιον για Ευρώπη!"

Δυο μεγάλα ντέρμπι στη τελευταία στροφή της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Απόλλων και ΑΠΟΕΛ θα τεθούν αντιμέτωποι στο Τσίρειο την Κυριακή (24/02) και ο Νίκος Παναγιώτου αναλύει το ντέρμπι στην ιστοσελίδα μας www.kerkida.net.

Ο Κύπριος προπονητής δίνει υπό προϋποθέσεις το προβάδισμα στον Απόλλωνα. Τι έπαθε πέρσι η Λεμεσιανή ομάδα που δεν πρέπει να το πάθει με τους "γαλαζοκίτρινους". Την νοοτροπία πρωταθλητή και την εμπειρία να κερδίζει τέτοια ματς σχολίασε για τους πρωταθλητές. Οι τοποθετήσεις του για το Ομόνοια-ΑΕΛ και την άποψη του για το αν η ΑΕΛ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα μέχρι τέλους.

Παίξε στην Parimatch με €100 bonus, 250+ αγορές και 500+ επιλογές ανά αγώνα, σε Κύπρο, Ελλάδα, Αγγλία και σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα & ίσως τις καλύτερες αποδόσεις της αγοράς! Μοναδικές Προσφορές Bonus+ που σου δίνουν Μετρητά, με ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ προϋποθέσεις τζίρου!

Το σχόλιο σου για τον αγώνα του Τσιρείου ανάμεσα σε Απόλλων και ΑΠΟΕΛ…

"Ένα παιχνίδι που κρίνει τη πρωτιά στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Με νίκη ο Απόλλωνας αποκτάει σοβαρό προβάδισμα αν παραμείνει έτσι η βαθμολογία. Αν και είναι πολύ νωρίς σε ενδεχόμενο νίκης του Απόλλωνα θα πάρει μεγάλο προβάδισμα. Σε αυτή τη περίοδο γεμίζει ο Απόλλωνας και θα έχει περισσότερες επιλογές ο Αυγουστή. Όμως από την άλλη το ΑΠΟΕΛ είναι ο πρωταθλητής την τελευταία εξαετία. Έχει την νοοτροπία νικητή και ξέρει πώς να κερδίζει τέτοιου είδους ματς. Θα κτυπήσει τα ρέστα του. Βλέποντας το ΑΠΟΕΛ πιστεύω πως θα μπορούσε να ενισχυθεί περισσότερο στην επίθεση. Μπορούσε να φέρει κάτι πιο ποιοτικό και να μπει άμεσα στην ομάδα".

Τι είναι αυτό που θα κρίνει το ντέρμπι;

"Ο Απόλλωνας ειδικά τη περσινή χρονιά για να κάνει την υπέρβαση έβγαλε μια ολιγωρία. Το πάθος που είχε μεταφράστηκε σε εχθρός του. Έχασε δυο τίτλους έτσι. Αν αυτή η δίψα που έχει αυτή τη στιγμή την χρησιμοποιήσει προς όφελος του τότε θεωρώ πως θα έχει προβάδισμα ενόψει του ΑΠΟΕΛ. Είναι η πρώτη χρονιά που βλέπω το ΑΠΟΕΛ να αντιμετωπίζει κάποια οικογενειακά θέματα. Όπως προανέφερα πιο πάνω δεν μπορεί να εφησυχάσεις με αυτή την ομάδα διότι έχει την εμπειρία να σε τιμωρήσει".

Ποιοι είναι οι παίκτες κλειδιά από τις δυο ομάδες;

«Αναμφίβολα ο Αλ Ταμαρι έχει τον πρώτο λόγο από το ΑΠΟΕΛ. Από πλευράς Απόλλωνα η απουσία του Μάγκλιτσα είναι μεγάλη.  Φυσικά είναι ο Ζελάγια που είναι και αυτή μια εξαιρετική επιλογή. Θεωρώ τον Ζοάο Πέδρο ως τον κυριότερο παίχτη του Απόλλωνα όσον αφορά την ανάπτυξη παιχνιδιού του. Υπάρχουν βέβαια και ποδοσφαιριστές που μπορούν να ξεχωρίσουν έχοντας τον άχαρο ρόλο αναχαίτισης των αντιπάλων.»

Θα αφήνατε τον Μοράις εκτός για 2ο σερί αγώνα πρωταθλήματος;

«Φυσικά και όχι. Λόγω εμπειρίας κρίνω επιβεβλημένη την παρουσία του Μοράις. Δεν νομίζω να μείνει στον πάγκο από τον κ. Τραμεντζάνι.»

Για το ντέρμπι του Σαββάτου το Ομόνοια-ΑΕΛ…

«Η Ομόνοια θα γνωρίζει την απόφαση για την έφεση αφού θα βγει πιο νωρίς. Αν η απόφαση την βολεύει τότε θα παίζει για δυο αποτελέσματα. Θεωρώ πως το παιχνίδι θα κυλήσει στην ισοπαλία και θα είναι όλοι ευχαριστημένοι.»

Θεωρείται πως αν η Ομόνοια μπει στην εξάδα μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω;

«Δεν νομίζω πως αυτή η Ομόνοια να έχει πείσει κάποιον πως τη φετινή χρονιά μπορεί να πάρει τη 4η θέση.  Βρέθηκε εκεί από σπόντα και μπήκε στην εξάδα. Μιλώ καθαρά αγωνιστικά. Αυτή είναι η άποψη μου».

Μπορεί η ΑΕΛ για τον τίτλο;

«Ασφαλώς και μπορεί. Αφού μένει ζωντανή και είναι μαζί με τους υπόλοιπους δυο είναι ικανή για τον τίτλο.»

Σαν καταληκτικό σχόλιο…

«Το λυπηρό είναι η κατάσταση με τα άδεια γήπεδα. Μας λείπει ο παλμός του κόσμου. Ξέρουμε που είναι οι εκκλησίες, δεν χρειάζονται να γίνονται και τα γήπεδα μας».