ΖΗΜΙΑΡΗΣ ξανά ο "Κινγκ"! (φώτος)

Μεγάλη Νέα Σαλαμίνα! Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν με 1-0 την ΑΕΚ και πέτυχαν τη πρώτη τους νίκη στα πλέι-οφς και συνεχίζουν την αήττητη πορεία τους στην Β’ φάση του πρωταθλήματος. Άριστα στημένη η ομάδα του Πουρσαϊτίδη και με πρωταγωνιστές τους Τιάγκο-Κίνγκσλει «λύγισαν» τους «κιτρινοπράσινους». «Εγκλωβίστηκε» η ΑΕΚ στο πλάνο των γηπεδούχων και δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις για να σώσει το ματς. Συνεχίζει να είναι ο «κακός δαίμονας» της ΑΕΚ η Νέα Σαλαμίνα (δυο νίκες, μια ισοπαλία στο φετινό πρωτάθλημα). Από το 2016 έχει να κερδίσει η ΑΕΚ στο Αμμόχωστος για τον θεσμό του πρωταθλήματος. Τρια στα τρια για Κίνγκσλει απέναντι στη ΑΕΚ στο πρωτάθλημα. Δικαιούται να «φωνάζει» για πέναλτι η ομάδα του Ιντιακέθ στη φάση του Γιάννου στο 44΄. Πρώτη ήττα για Ιντιακέθ. Στους 36 βαθμούς η Νέα Σαλαμίνα, στους 43 έμεινε η ΑΕΚ. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο N. Papas Group Αμμόχωστος.​

- Έναρξη στο ματς

- Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά...

- 6' Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα! Ο Κορέια με εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, σέντραρε προς τον Κίνγκσλει, αυτός έπιασε τη κεφαλιά μέσα από τη περιοχή, η μπάλα μόλις άουτ! Ο Κορέια με ωραία ντρίμπλα απαλλάχθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και έβγαλε μια σέντρα ακριβείας.

- 9' Ωραία αντεπίθεση από τη Νέα Σαλαμίνα με Τιάγκο και Νουρ, η άμυνα της ΑΕΚ απομακρύνει την επικίνδυνη κατάσταση που πήγε να δημιουργηθεί...

- 10' Πατάει καλύτερα η ομάδα του Πουρσαϊτίδη.

- 11' Παράλληλο γύρισμα του Μιντίκκη με στόχο τον Κίνγκσλει, ο Μοισόφ την υστάτη παρεμβαίνει και διώχνει τον κίνδυνο.

- 13' Στημένο του Λαρένα, παίρνει την κεφαλιά ο Καταλά, η μπάλα άουτ.

- 14' Φάση με τον Φλοριάν μέσα στη περιοχή, έκανε το σουτ ο Γάλλος, στο σώμα του Γκολομπάρτ η μπάλα.

- 17' Μακρινό σουτ του Τιάγκο στα χέρια του Τόνιο η μπάλα.

- 19' Κίτρινη στον Καταλά για φάουλ στον Νουρ

- 21' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα!!! Ο Τιάγκο συνδυάστηκε άψογα με τον Κίνγκσλει, ο φορ των "ερυθρολεύκων" βρήκε τον Βραζιλιάνο, ο οποίος απέναντι από τον Τόνιο, έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα βρήκε στο πόδι του Ισπανού κίπερ. Από πολύ κοντά ο Τιάγκο σημάδεψε τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ αντί τα δίχτυα!

- 27' ΓΚΟΛ για τη Νέα Σαλαμίνα με τον Κίνγκσλει! Ο Τιάγκο με ωραία κάθετη πάσα βρήκε τον σκόρερ, ο οποίος απέναντι από τον Τόνιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Διαμαρτυρίες για οφσάιντ από την ΑΕΚ και κίτρινη στον Χέφελ. Από κανονική θέση ο Κίνγκσλει.

- 30' Κίτρινη στον Κίνγκσλει

- 32' Σουτ του Ιγκόρ Σίλβα η μπάλα άουτ, δεν ανησυχεί ο Βεσελόφσκι.

- 33' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με το σουτ του Σίλβα. Εξαιρετικό σουτ, η μπάλα μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βεσελόφσκι. Τρίτη φορά που απειλεί ο Βραζιλιάνος μπακ.

- 35' Μετά το γκολ της Νέα Σαλαμίνας, έχει ανεβεί η ομάδα του Ιντιακέθ. Ο Ισπανός εξέφρασε τα παράπονα του προς τους ποδοσφαιριστές του.

- 38' Σουτ του Λαρένα, η μπάλα είχε πορεία προς την εστία, ο Γκολομπάρτ με το κεφάλι παρεμβαίνει και διώχνει σε κόρνερ.

- 40' Απειλεί η Νέα Σαλαμίνα. Συρτή σέντρα του Κορέια, πάει να μπει στη πορεία της μπάλας ο Κινγκσλει αλλά δεν προλαβαίνει! Ο σκόρερ των "ερυθρολεύκων" ήταν μόνος στη περιοχή.

- 42' Πιέζει η ΑΕΚ για την ισοφάριση, καλά κλεισμένη η Νέα Σαλαμίνα.

- 44' Ευκαιρία για την ΑΕΚ με τον Γιάννου και παράλληλα διαμαρτυρίες για πέναλτι. Ο Χέφελ έκανε το γύρισμα, ο Γιάννου μπροστά από τον Βεσελόφσκι, έκανε το πλασέ το οποίο βρήκε στο σώμα του Σλοβάκου κίπερ και στη συνέχεια ο τερματοφύλακας της Νέα Σαλαμίνας πέφτει άτσαλα στα πόδια του φορ της ΑΕΚ και τον ανατρέπει. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι.

Ημίχρονο

Έναρξη στο Β' ημίχρονο

- 53' Πιέζει η ΑΕΚ, αμύνεται η Νέα Σαλαμίνα. Αυτό είναι το σκηνικό στο παιχνίδι μας.

- 59' Όμορφη ατομική ενέργεια του Τισντέλ που ελευθερώθηκε, έδωσε στον Μιντίκκη, ο Κύπριος μπακ έκλεισε προς τα μέσα, έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και κατέληξε σε κόρνερ.

- 60' Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΚ στην επανάληψη. Ο Σάστρε στο ύψος της περιοχής έκανε το πλασέ, η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Βεσελόφσκι.

- 63' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χέφρεν, στην αγκαλιά του Βεσελόφσκι η μπάλα.

- 70' Προσπαθεί η ΑΕΚ για την ισοφάριση, η Νέα Σαλαμίνα είναι καλά στημένη και δεν δίνει την ευκαιρία στους "κιτρινοπράσινους" να απειλήσουν ουσιαστικά.

- 78' "Πάγωσε" τον ρυθμό η ομάδα του Πουρσαϊτίδη. 

- 82' 31-69% η κατοχή...

- 83' Στημένο του Λαρένα, κεφαλιά ο Μόισοφ, μαζεύει εύκολα ο Βεσελόφσκι.

- 85' Ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Ελουντού από τα δεξιά έκανε το σουτ, η μπάλα δίπλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Βεσελόφσκι.

- 87' Κίτρινη στον Βεσελόφσκι

ΠΕΝΤΕ τα λεπτά των καθυστερήσεων

- 90+1' Μεγάλη απόκρουση του Τόνιο σε σουτ του Ελουντού. Κρατάει "ζωντανή" την ΑΕΚ ο Ισπανός.

- 90+2' Κοντά στην ισοφάριση η ΑΕΚ, ο Ρουσιάς απέναντι στον Βεσελόφσκι δεν καταφέρνει να σκοράρει.

- 90+4' Κίτρινη στον Σιαθά.

- 90+5' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ. Ο Φλοριάν από πολύ κοντά έκανε το κεφάλι η μπάλα άουτ!!!

ΤΕΛΟΣ!

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Χριστοφόρου, Μιντίκκης, Κορέια, Μαργκάσα, Νουρ (Ρέινολντς 90+2'), Τιάγκο (Ελουντού 72'), Τισντέλ (Σιαθάς 82'), Κινγκσλει

Στον πάγκο: Λύτρας, Άγκους, Σικόρσκι, Τζαίλσον, Κωστή, Πική, Ρέινολντς, Σιαθάς, Ελουντού

ΑΕΚ:  Τόνιο, Σίλβα, Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα, Χέφελ (Ιωάννου 62'), Σάστρε, Φλοριάν, Χέφρεν, Ακίνο (Ρουσιάς 74'), Γιάννου

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Φακούντο, Γκονζάλεθ, Ιωάννου, Κωνσταντίνου, Αναστασίου, Ρουσιάς

**Διαιτητής της αναμέτρησης ορίστηκε ο Κώστα Ροβέρτος, με βοηθούς τους Ανδρέα Π.Ανδρέου και Κυριάκο Σωκράτους. 

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ