Πρώτο σερβίς τίτλου

H ώρα των μεγάλων αγώνων που θα κρίνουν τον πρωταθλητή της περιόδου 2018-19 στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ Α Κατηγορίας Ανδρών έφθασε. Την Παρασκευή στις 20:00 στο Στάδιο «Τάσσος Παπαδόπουλος – Ελευθερία» θα αρχίσουν τα ντέρμπις Ομόνοια – Green Αir Παφιακός (ζωντανά από τη Cytavision).

Δεν χωρεί καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για τις δυο ομάδες που μονοπωλούν τους τίτλους τα τελευταία χρόνια. Το θέαμα αναμένεται να φθάσει σε υψηλά επίπεδα αφού στις δυο ομάδες αγωνίζονται μερικοί από τους καλύτερους πετοσφαιριστές Κύπριους και ξένους στο πρωτάθλημά μας.

Δεν υπάρχουν μυστικά μεταξύ «πρασίνων» και «μπλε» αφού ήδη τη φετινή χρονιά αγωνίστηκαν τέσσερεις φορές με την Ομόνοια να κατακτά ισάριθμες νίκες και δυο τίτλους (σ.σ. Σούπερ Καπ και Κύπελλο). Η Ομόνοια θα επιδιώξει το βράδυ της Παρασκευής το 3-0 στις νίκες για να κάνει το αποφασιστικότερο βήμα τίτλου. Αντίθετα, ο Green Air Παφιακός πάει στη Λευκωσία για το break και τη μείωση του σκορ σε 1-2 νίκες. Η ομάδα που θα κάνει τέσσερεις νίκες κατακτά τον τίτλο.

Μετά από ένα μήνα

Η Ομόνοια επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά από ένα μήνα. Από τους ημιτελικούς με την Αναγέννηση Δερύνειας και την πρόκριση με 4-0 στους τελικούς μεσολάβησαν 28 ημέρες από τον τελευταίο αγώνα. Σε αυτό το διάστημα ο Σάββας Σάββα και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να κρατήσουν τους παίκτες τους σε εγρήγορση μέσω των προπονήσεων. Η αποχή όμως από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στέρησε από το «τριφύλλι» τη δυνατότητα ρυθμού κάτι που θα φανεί στην πορεία εάν θα επηρεάσει. Ο κόουτς Σάββας Σάββα δήλωσε ότι «μείναμε εκτός αγώνων ένα μήνα, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να παλέψουμε για το πρωτάθλημα. Ο αγώνας της Παρασκευής είναι πάρα πολύ σημαντικός».

Σε φουλ φόρμα

Ο Green Air Παφιακός είναι πανέτοιμος από κάθε άποψη. Οι «μπλε» μετά από ένα μήνα και μια εξοντωτική σειρά με το ΑΠΟΕΛ που κρίθηκε στις λεπτομέρειες με νίκες 4-3 για την παφιακή ομάδα πάει στους τελικούς για να επαναλάβει τον περσινό θρίαμβο με την κατάκτηση του τίτλου. Μειονέκτημα για την ομάδα της Πάφου το 0-2 σε βάρος του από την ρέγκιουλαρ – σίζον που βάζει πίεση στους παίκτες του Αντώνη Κωνσταντίνου. Πλεονέκτημα όμως έναντι των αντιπάλων είναι ο αγωνιστικός ρυθμός αφού έπαιξαν τρία παιχνίδια παραπάνω στα πλέϊ-οφς από τους «πράσινους».

Η εμφάνιση της περασμένης Παρασκευής απέναντι στο ΑΠΟΕΛ και η νίκη με 3-0 έδειξε ότι ο Green Air Παφιακός βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Τον πρώτο τελικό θα διαιτητεύσουν οι Γιώργος Παπαγεωργίου και Χρίστος Μαϊφόσιης. Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Παντελής Τοφή και παρατηρητής αγώνα ο Τηλέμαχος Σαββίδης.

Για το πλεονέκτημα

Στη «σκιά» του πρώτου τελικού θα γίνει λίγα μέτρα πιο πέρα στο «Λευκόθεο» με ώρα έναρξης στις 20:00 ο αγώνας ΑΠΟΕΛ – Αναγέννηση Δερύνειας. Είναι ο πρώτος αγώνας μεταξύ των δυο ομάδων για την κατάκτηση της 3ης θέσης που υπό προϋποθέσεις (σ.σ. εάν η CEV δώσει στην Κύπρο και άλλη θέση) οδηγεί στην Ευρώπη.

Βάση των αποτελεσμάτων της ρέγκιουλαρ – σίζον οι δυο ομάδες είναι ισόπαλες 1-1 στις νίκες. Το ΑΠΟΕΛ έχει το πλεονέκτημα έδρας αφού τερμάτισε στην ρέγκιουλαρ – σίζον 3ο και η Αναγέννηση 4η. Δεν χωρίζουν πολλές διαφορές τα συγκροτήματα των Λούη Λοϊζου και Γιάννη Μέλκα και θα επιχειρήσουν σε μια αμφίρροπη σειρά να πετύχουν τις τέσσερεις απαιτούμενες νίκες.

Ωστόσο, το ΑΠΟΕΛ πέραν του πλεονεκτήματος έδρας, έχει ρυθμό λόγω των συνεχών αγώνων με τον Green Αir Παφιακό, ενώ η Αναγέννηση έδωσε τον τελευταίο της αγώνα με την Ομόνοια στις 22 Φεβρουαρίου 2019.

Το παιχνίδι θα σφυρίξουν οι: Aνδρέας Κωνσταντινίδης και Ανδρέας Δανιήλ. Παρατηρητής αγώνα ορίστηκε ο Γιαννάκης Χριστοφόρου.

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 20:00 στη Σάλα Δερύνειας.