Χουράδο… Ευρώπης! (φώτος)

Σπουδαίο διπλό για την ΑΕΛ επί της Νέα Σαλαμίνας! Οι «γαλαζοκίτρινοι» του Ντούσαν Κέρκεζ κέρδισαν με 2-0 χάρη στα γκολ του Ρούμπεν Χουράδο. Ο Ισπανός φορ λίγα λεπτά μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο ήταν καθοριστικός για την επιστροφή της ΑΕΛ στις νίκες μετά από 4 αρνητικά αποτελέσματα. Πρώτα γκολ στο πρωτάθλημα μέσα στο 2019 για τον πρώτο σκόρερ της Λεμεσιανής ομάδας. Διπλό που «κλειδώνει» την τετράδα και «αγγίζει» την Ευρωπαϊκή συμμετοχή. Μέτρια η Νέα Σαλαμίνα που δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βοζίνια. Η ομάδα του Σάββα Πουρσαϊτίδη ήταν μακριά από τις φετινές καλές εμφανίσεις. Πρώτη ήττα στα Play Off για τους "ερυθρόλευκους". Στους 48 βαθμούς και στη 3η θέση η ΑΕΛ, στους 36 έμεινε η Νέα Σαλαμίνα. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net ήταν στο «N. Papas Group Αμμόχωστος».

- Έναρξη στο ματς

- 5' Πρώτο καλό σουτ στο ματς. Ο Γκαζτανάγια εκτός περιοχής έπιασε το δυνατό σουτ και ανάγκασε τον Βεσελόφσκι σε σπουδαία απόκρουση. Με το αντίθετο χέρι ο Σλοβάκος "εκτινάχθηκε" και έστειλε τη μπάλα σε κόρνερ!

- 6' Πιο επιθετική η ΑΕΛ μέχρι στιγμής.

- 8' Πρώτη επιθετική προσπάθεια για τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Μιντίκκης βρήκε χώρο, μπήκε στη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

- 11' Δυνατό συρτό σουτ του Κίνγκσλει, στην αγκαλιά του Βοζίνια η μπάλα. Ο Νουρ από τα αριστερά, πέρασε στον Αφρικανό αυτός γύρισε με πρόσωπο στην εστία και έκανε το σουτ. Ωραία ενέργεια από τον Κίνγκ!

- 20' Καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Ο Αβραάμ έπιασε τη κεφαλιά μέσα από την περιοχή η μπάλα άουτ. Σέντρα του Τεξέιρα, ο Κύπριος αριστεροπόδαρος εξτρέμ έχασε καλή ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

- 22' Μεγάλη ευκαιρία για τη Νέα Σαλαμίνα! Ο Κορέια μέσα στη περιοχή και μπροστά στον Βοζίνια δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο κίπερ της ΑΕΛ έσωσε την εστία του. Εξαιρετικός συνδυασμός Κίνγκσλει-Μαργκάσα με τελικό αποδέκτη τον Βραζιλιάνο να χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 1-0.

- 25' Στημένο του Ντα Σίλβα, απευθείας στα χέρια του Βεσελόφσκι. Καλή εκτέλεση από τον Βραζιλιάνο.

- 30' Ο Σχράνζ είδε εκτός θέσης τον Βεσελόφσκι έκανε το μακρινό σουτ, ο Σλοβάκος κίπερ μάζεψε την μπάλα δίχως ιδιαίτερη δυσκολία.

- 35' Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα εδώ και λίγα λεπτά.

- 41' Κίτρινη στον Χριστοφόρου

Ένα λεπτό η καθυστέρηση για το πρώτο ημίχρονο

Τέλος ημιχρόνου

Δυνατή βροχόπτωση στο "Αμμόχωστος". Χωρίς αλλαγές οι δυο ομάδες.

Έναρξη στο Β' ημίχρονο

- 46' Πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ στην επανάληψη. Σουτ του Νιλς από τα δεξιά η μπάλα στα χέρια του Βεσελόφσκι.

- 51' Κίτρινη στον Άλεξ

- 52' Ενέργεια του Αβραάμ στη περιοχή της Νέα Σαλαμίνας, ο Κύπριος εξτρέμ από πλάγια επιχείρησε την σέντρα σ' ένα χώρο που δεν υπάρχει κανείς.

- 55' Τρομερή φάση για την ΑΕΛ! Ο Ντόσα μέσα στη περιοχή έκανε το σουτ, πάνω στη γραμμή ο Γκολομπάρτ σώζει τη Νέα Σαλαμίνα. Η μπάλα έσκασε στη περιοχή, ο αρχηγός της ΑΕΛ σε πλεονεκτική θέση αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.

- 60' Γύρισμα του Αβραάμ, σε ετοιμότητα ο Βεσελόφσκι.

- 68' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ! Ο Χουράδο με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο άνοιξε το σκορ! Ο Ισπανός μέσα από την περιοχή έκανε το σουτ η μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίκτυα του Βεσελόφσκι. Η φάση ξεκίνησε από το σουτ του Γκαζτανάγια ο Βεσελόφσκι έδιωξε προσωρινά, η μπάλα έφθασε στον Σχρανζ ο οποίος έστρωσε στον Χουράδο και αυτός έκανε το 0-1.

- 70' Κίτρινη για Σχράνζ

- 73' Πέναλτι για την ΑΕΛ! Ο Σχράνζ στη φάση του πέναλτι. Ο Σλοβάκος φορ μέσα στη περιοχή δέχθηκε το δυνατό τάκλιν από τον Γκολομπάρτ και έπεσε στο έδαφος. Να τονίσουμε πως ο Σχράνζ έκανε το σουτ και στη συνέχεια δέχθηκε το μαρκάρισμα του Ισπανού. Σωστή απόφαση από τον Βασίλη Δημητρίου. Κίτρινη στον Γκολομπάρτ.

- 74' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ και 0-2. Έυστοχος ο Χουράδο που πετυχαίνει και δεύτερο τέρμα.

- 84' Από μια κίτρινη για Μαργκάσα και Τεξέιρα.

- 86' Κεφαλιά του Κίνγκσλει μέσα από την περιοχή, μαζεύει ο Βοζίνια.

- 88' Ευκαιρία για τον Χουράδο να πετύχει και τρίτο τέρμα. Ο Ισπανός δέχθηκε τη πάσα από τον Μυτίδη έκανε το πλασέ η μπάλα μόλις άουτ.

Τέσσερα τα λεπτά των καθυστερήσεων.

- 90+2' Στημένο του Αβραάμ, δύσκολη απόκρουση του Βεσελόφσκι!

- 90+3' Σουτ του Λαφράνς, ο Κωστή πάνω στη γραμμή σώζει τη Νέα Σαλαμίνα από ένα τρίτο γκολ.

ΤΕΛΟΣ αγώνα

Εντεκάδες

Νέα Σαλαμίνα: Βεσελόφσκι, Γκολομπάρτ, Φουστάρ, Κίνγκσλει, Χριστοφόρου, Μαργκάσα, Τιάγκο, Μιντίκκης, Νουρ (Κωστή 79'), Κορέια, Ελουντού (Σικόρσκι 65')

Στον πάγκο: Λύτρας, Άγκους, Σικόρσκι, Τζαίλσον, Κωστή, Ρέινολντς, Τισντέλ

ΑΕΛ: Βοζίνια, Ντόσα, Τεξέιρα, Γκαζτανιάγα, Αβραάμ, Άλεξ (Μυτίδης 81), Λαφράνς, Μακρής (Χουράδο 65'), Νιλς, Σχράνζ (Φιντέλις 77'), Αντάμοβιτς

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Λεάντρο, Νταβόρ, Μυτίδης, Φιντέλις, Χουράδο, Γουήλερ, Αγκάνοβιτς, Τζαρζίνιο

Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Α' Βοηθός Διαιτητής: Δημητριάδης Μάριος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Νικήτα Στέλιος
4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ
Παρατηρητής Διαιτησίας: Δημητρίου Ανδρέας

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ