Σπύρος/ "ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ/ Οι παίκτες είναι πρόθυμοι να μιλήσουν..."

Το σκηνικό στην Β' Κατηγορία είναι γνωστό. Φάκελοι, ψίθυροι, καταγγελίες και αναστολή του πρωταθλήματος. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net επικοινώνησε με τον εκτελεστικό Πρόεδρο του ΠΑΣΠ Σπύρο Νεοφυτίδη ο οποίος μας έθεσε τις απόψεις του...

Όσα ακούγονται για την Β' Κατηγορία, ένα πρωτάθλημα που κατά βάση αγωνίζονται Κύπριοι ποδοσφαιριστές. Πώς το εκλαμβάνει αυτό ο ΠΑΣΠ"Όλα αυτά για εμάς δεν είναι νέα. Τα ξέρουμε εδώ και 5 χρόνια. Κάναμε τις έρευνες μας και τις παραδώσαμε στην αστυνομία, την ομοσπονδία και τον υπουργό δικαιοσύνης. Άρχισαν να καλούνται ποδοσφαιριστές για κατάθεση. Από τις έρευνες προκύπτει η διάθεση των Κυπρίων παικτών, οι οποίοι είναι πρόθυμοι να μιλήσουν αρκεί να διασφαλιστεί η ανωνυμία τους. Δεν λήφθηκε κάποια απόφαση πάνω σε αυτό για να κάνουν τους ποδοσφαιριστές να νιώσουν πιο άνετα.

Εδώ και πέντε χρόνια ζητάμε κάποια πράγματα από τον υπουργό και την αστυνομία. Να υπάρχει μια γραμμή επικοινωνίας που θα ελέγχεται από την αστυνομία και θα μπορούν οι ποδοσφαιριστές να καταγγέλλουν ανά πάσα στιγμή περιστατικά. Όπως επίσης και την εφαρμογή application που θα δίνει την δυνατότητα σε παίκτες να κάνουν ανώνυμα καταγγελίες όταν γίνεται αντιληπτό κάτι ύποπτο".

Ποια η εξήγηση της αστυνομίας για το ότι δεν έκανε κάτι πάνω σε αυτά; "Η θέση της αστυνομίας είναι ότι αν έρχονται πολλές καταγγελίες ποιος θα τις χειρίζεται, ότι θα υπάρχει έλλειψη προσωπικού ενώ για το application έγινε αναφορά στο κόστος δημιουργίας του.

Έχουν έρθει ποδοσφαιριστές να καταγγείλουν σε εσάς ότι τους προσέγγισαν για να έχουν μειωμένη απόδοση; "Όχι. Την Παρασκευή έχουμε προγραμματίσει συνάντηση με τους εκπροσώπους της Β' Κατηγορίας για να μιλήσουμε σχετικά με το θέμα και να δούμε πώς προχωράμε".

Ποιές είναι οι δικές σας θέσεις για να υπάρξει καλύτερο μέλλον στην Β' Κατηγορίας; "Η ΚΟΠ πρέπει να πάρει οπωσδήποτε κάποια μέτρα. Ένα σοβαρό θέμα είναι τα συμβόλαια στην Β' Κατηγορία. Από τις δύο έρευνες που κάναμε φαίνεται ότι οι παίκτες στις μικρές κατηγορίες είναι πιο ευάλωτοι διότι είναι χαμηλόμισθοι. Και αυτό συμβαίνει διότι έχουν συμβόλαια 40 και 50 ευρώ. Πρέπει να υπάρξει αναβάθμιση στην Β' Κατηγορία με νέα μορφή, με τηλεοπτική κάλυψη όλων των αγώνων, με τις ομάδες να έχουν αυξημένο μπάτζετ και να υπάρχει ένα ταβάνι πχ 200 χιλιάδες".