Ο ΑΡΧΗΓΟΣ... μίλησε τελευταίος! (φώτος)

Συναρπαστικό παιχνίδι στο Τσίρειο ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΑΕΚ με τους «κιτρινοπράσινους» να φεύγουν από την Λεμεσό με το διπλό (2-3). Ένα ντέρμπι που είχε αρκετές φάσεις, πολλά λάθη με την ομάδα του Ιντιακέθ να τα εκμεταλλεύεται περισσότερο και με σκόρερ τον αρχηγό Καταλά στο τέλος να παίρνει τη μεγάλη νίκη που την εδραιώνει στη 3η θέση. Άτυχος ο Καταλά στο 85' όπου αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού και αντικαταστάθηκε. Τρια γκολ προήλθαν από στημένες μπάλες. Αποβλήθηκε ο Γκοντάλ στις καθυστερήσεις του αγώνα. Στους 52 βαθμούς η ΑΕΚ, στους 48 βαθμούς έμεινε η ΑΕΛ. Η ιστοσελίδα μας www.kerkida.net σας μετέφερε την εξέλιξη του αγώνα.

- Έναρξη στο ματς

- 2' Πρώτη τελική στο παιχνίδι από πλευράς ΑΕΛ. Ο Σχράνζ από τα αριστερά, έστρωσε στον Λεάντρο, αυτός έκανε το σουτ, άουτ η μπάλα.

- 6' Στημένη μπάλα για την ΑΕΛ, ο Λεάντρο εκτέλεσε την κεφαλιά ο Αντρέ Τεξέιρα, στην αγκαλιά του Τόνιο η μπάλα.

- 10' Σουτ του Γιάννου, η μπάλα πάνω από την εστία του Βοζίνια

-11' Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Ο Σχράνζ μέσα στη περιοχή γύρισε στον αφύλακτο Αγκάνοβιτς, αυτός έκανε το συρτό σουτ, η μπάλα μόλις δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τόνιο. 

- 15' Προσπαθούν και οι δυο ομάδες να πάρουν τα ηνία, μέχρι στιγμής ισορροπημένο παιχνίδι. 

- 17’ Ωραία ανάπτυξη της ΑΕΚ, ο Αντωνιάδης από τα αριστερά, έδωσε στον Γιάννου και αυτός με την σειρά του στον Ακοράν, ο Ισπανός με μέτωπο προς την εστία έκανε το σουτ, ο Λαφράνς με προβολή αποσοβεί τον κίνδυνο.
 
- 18’ Στημένο του Ακίνο, πάνω από τα δοκάρια η προσπάθεια του.
 
- 22' Κίτρινη στον Φιντέλις
 
- 25' ΓΚΟΛ η ΑΕΚ  και 0-1 με τον Τρισκόφσκι! Υπέροχος συνδυασμός από τους Ακοράν και Γιάννου με τελικό αποδέκτη τον Σκοπιανό όπου με ωραίο σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Βοζίνια. Δεν υπάρχει οφσάιντ στην φάση όπου ο Γιάννου παίρνει την μπάλα. Έγραψε ιστορία ο Ιβάν, διαβάστε ΕΔΩ.
 
 
- 28' Κίτρινη ο Τρουγιόλς
 
- 32' Κίτρινη ο Γκονζάλεθ
 
- 32' Δοκάρι για την ΑΕΛ. Στημένο του Λεάντρο, ο Αντρέ Τεξέιρα το κεφάλι, η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια η άμυνα της ΑΕΚ απομάκρυνε τον κίνδυνο. Μια "ανάσα" από την ισοφάριση οι γηπεδούχοι.
 
- 35' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ και 1-1! Ο Φιντέλις ισοφαρίζει αν και στην φάση βρίσκεται και ο Λαφράνς, ο Νιγηριανός με προβολή σκοράρει. Μπέρδεμα στο γκολ των "γαλαζοκιτρίνων" μεταξύ του Λούκα Σωτηρίου και του Β' βοηθού Νίκου Εγγλέζου. Ο Αγκάνοβιτς έκανε το γύρισμα στη περιοχή, ο Φιντέλις έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα αλλά ο ρεφ της αναμέτρησης ακύρωσε αρχικά το γκολ. Στη συνέχεια και αφού ο Ν. Εγγλέζου ΔΕΝ σήκωσε το σημαιάκι, ο Λούκας Σωτηρίου έδειξε την σέντρα. Πολύ δύσκολη φάση αφού και από το τηλεοπτικό πλάνο δεν φαίνεται αν ο σκόρερ είναι πιο μπροστά.
 
*Το γκολ του Φιντέλις μέσω της επαναληπτικής προβολής της Cytavision
 
- 43' Μακρινό σουτ του Νταβόρ, λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τόνιο η μπάλα.
 
-44' Κίτρινη στον Σχράνζ
 
- 45' Ρίσκαρε ο Τόνιο όπου καθυστέρησε και ο Σχράνζ κυνήγησε την φάση, ο Ισπανός πρόλαβε και απομάκρυνε. Ο Σλοβάκος επιθετικός είναι ιδιαίτερα κινητικός και πιέζει κάθε μπάλα.
 
ΕΝΑ λεπτό η καθυστέρηση
 
ΤΕΛΟΣ ημιχρόνου
 
Έναρξη Β' ημιχρόνου
 
- 50' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ και 1-2. Ο Τρουγιόλς με το κεφάλι νικάει τον Βοζίνια! Εκτέλεση κόρνερ από πλευράς ΑΕΚ, ο Ισπανός ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Αφύλακτος στη περιοχή ο Τρουγιόλς.
 
 
- 56' Κίτρινη κάρτα στον Γκοντάλ
 
- 60' Επίθεση με προϋποθέσεις για την ΑΕΛ που έβγαλε αρκετούς ποδοσφαιριστές στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Αγκάνοβιτς από τα δεξιά κάνει κακό γύρισμα, άουτ η μπάλα.
 
- 63' Υστερεί στην τελική πάσα η ΑΕΛ με αποτέλεσμα οι επιθετικοί της να μην παίρνουν μπάλες και να είναι ανενεργοί.
 
- 66' Πέσιμο του Μυτίδη στη περιοχή της ΑΕΚ, έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς ΑΕΛ. Κοντά στη φάση ο ρεφ, συνεχίζεται το παιχνίδι. 
 
- 69' ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ και 2-2 με τον Λαφράνς! Και αυτό το γκολ προήλθε από στημένη μπάλα. Ο Λεάντρο εκτέλεσε το φάουλ, ο Χουράδο με το κεφάλι βρήκε τον Λαφράνς όπου με προβολή από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Δεν υπάρχει οφσάιντ.
 
 
- 70' Εκτέλεση κόρνερ του Τζέφρεν, το κεφάλι ο Τρισκόφσκι, μαζεύει ο Βοζίνια.
 
- 74' Κλέψιμο της ΑΕΛ, στην κόντρα οι "γαλαζοκίτρινοι" το σουτ του Αντάμοβιτς, κακό.
 
- 76' Επικίνδυνη κατάσταση στην εστία της ΑΕΚ μετά από γύρισμα του Μυτίδη, διώχνει την υστάτη ο Γκονζάλεθ.
 
- 77' Σέντρα του Τρίσκο, ο Γιάννου δεν πρόλαβε την μπάλα και ενώ ήταν σε εξαιρετική θέση.
 
- 78' Πάνω-κάτω η μπάλα, ωραίος ρυθμός στο ντέρμπι
 
- 81' Πολύ μεγάλη φάση για την ΑΕΚ, ο Γιάννου σε πλεονεκτική θέση έκανε το πλασέ, απόκρουση του Βοζίνια σε κόρνερ.
 
- 82' ΓΚΟΛ για την ΑΕΚ και 2-3 με τον Καταλά! Κόρνερ της ΑΕΚ, ο Καταλά έπιασε την κεφαλιά, ο Βοζίνια έκανε κακό υπολογισμό και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Κακή εκτίμηση του κίπερ της ΑΕΛ και η ΑΕΚ ξανά μπροστά στο σκορ.
 
- 83' Φάση για την ΑΕΛ με τον Χουράδο μέσα στη περιοχή, σταμάτησε την μπάλα, πήγε να εκτελέσει αλλά έχασε την ισορροπία του και έχασε μεγάλη ευκαιρία!
 
- 85' Πάει για αναγκαστική αλλαγή η ΑΕΚ με τον Καταλά. Ο Θωμάς Ιωάννου στη θέση του αρχηγού.
 
ΕΞΙ τα λεπτά των καθυστερήσεων
 
- 90+2' Δεύτερη κίτρινη στον Γκοντάλ. Με δέκα η ΑΕΛ.
 
ΤΕΛΟΣ αγώνα
 
Εντεκάδες
 
ΑΕΛ: Βοζίνια, Τεξέιρα, Λεάντρο (Άλεξ 69΄), Νταβόρ (Αντάμοβιτς 55'), Μυτίδης, Λαφράνς, Φιντέλις, Γκοντάλ, Γουήλερ, Σχρανζ (Χουράδο 62'), Αγκάνοβιτς
 
Στον πάγκο: Πρόσεκ, Γκαζτανάγια, Αβραάμ, Άλεξ, Μακρής, Χουράδο, Κυριάκου, Νιλς, Αντάμοβιτς

 

ΑΕΚ Τόνιο, Καταλά, Γκονζάλεθ, Τρουγιόλς, Αντωνιάδης (Τζεφρέν 69'), Γκαρσία, Κάσες, Ακοράν, Τρισκόφσκι (Τολμές 79'), Ακίνο, Γιάννου

Στον πάγκο: Χριστοδούλου, Ιωάννου, Παναγίδης, Ρουσιάς, Αναστασίου, Τζέφρεν, Φλοριάν, Αναστασίου

Διαιτητής: Λούκας Σωτηρίου
Α' Βοηθός Διαιτητής: Σωτήρης Βίκτωρος
Β' Βοηθός Διαιτητής: Νίκος Εγγλέζου
4ος Διαιτητής: Γιάννης Αναστασίου
Παρατηρητής Διαιτησίας: Μιχάλης Καραϊσκάκης

Bet on Alfa, o αγώνας αρχίζει εδώ