Το σήκωσε ο Παρνασσός! (φώτος)

Την κατάκτηση του Κυπέλλου 2019 πανηγυρίζει ο Παρνασσός. Η ομάδα του Στροβόλου στον μεγάλο τελικό του θεσμού επικράτησε της Ανόρθωσης με 32-21 κάνοντας το Back 2 back.

Η ομάδα του Σάββα Ζωγράφου, μετά την εξαιρετική της εμφάνιση στον ημιτελικό κόντρα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, έδωσε συνέχεια και στον μεγάλο τελικό φτάνοντας δίκαια και πανάξια στην κατάκτηση του τροπαίου.

Με σοβαρότητα, αγωνιστική πειθαρχία και κυρίως σεβασμό προς την αντίπαλη ομάδα ο Παρνασσός απέδειξε και στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς την ποιότητα του σαν σύνολο κάνοντας το τρεμπλ αφού προηγήθηκαν οι κατακτήσεις του Σούπερ Καπ και του πρωταθλήματος.

Η εικόνα του αγώνα:
Η διαφορά δυναμικότητας ήταν δεδομένη πριν ξεκινήσει ο αγώνας με τον Παρνασσό να το επιβεβαιώνει και μέσα από την εμφάνιση του στο πρώτο ημίχρονο. Μπήκε πολύ δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, δεν έδωσε κανένα δικαίωμα στην Ανόρθωση να τον πίεση και να αμφισβητήσει την ανωτερότητα του παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα. Αρχικά προηγήθηκε με 2-0, μείωσε η Ανόρθωση σε 2-1 όμως η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στην ομάδα του Στροβόλου η οποία έκλεισε το ημίχρονο με το υπέρ του 18-10.

Η προσπάθεια της Ανόρθωσης να μπει δυνατά και να μειώσει στο σκορ με την έναρξη του 2ου ημιχρόνου βρήκε αντίσταση από τον Παρνασσό ο οποίος διατήρησε την απόδοση του σε ψηλά επίπεδα και δεν επέτρεψε να απειληθεί ιδιαίτερα. Με δυνατές άμυνες και ευστοχία στην επίθεση ανέβασε ακόμα περισσότερο το σκορ φτάνοντας δίκαια και άνετα στη νίκη με 32-21 κατακτώντας το 2 ο κύπελλο στην ιστορία του.

Πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής του μεγάλου τελικού αναδείχθηκε ο αρχηγός του Παρνασσού Στροβόλου Γιώργος Παπακυπριανού που πέτυχε 8 τέρματα.

Ημίχρονο: 10-18
Τελικό: 21-32

Ανόρθωση: Κύπρος Ξενοφώντος, Δημήτρης Γεωργίου, Κωνσταντίνος Χατζηεφραίμ 2, Χαράλαμπος  Παπατρύφωνος, Στέφανος Φτερακίδης 1, Πέτρος Προκοπίου 4, Χριστόδουλος Οικονόου, Κυριάκος Βορκάς, Χρίστος Χατζηεφραίμ 6, Άγγελος Χρυσάνθου, Γιώργος Χρυσάνθου, Γιώργος Σάββα, Ανδρέας Φωτίου 2, Ιωσήφ Σαμμούτης, Νεόφυτος Χειμωνίδης, Ανδρέας Ιωάννου 6.

Παρνασσός Στροβόλου: Ανδρέας Κωνσταντίνου 1, Νέαρχος Μιχαηλίδης 6, Σταύρος Σταύρου 2, Ορέστης Λεοντίου 1, Γιώργος Χρυσάνθου, Βασίλης Δημοσθένους 5, Λοϊζος Χρυσάνθου, Δημήτρης Στούμπης 3, Δημήτρης Ταρτίος, Γιώργος Χριστοδούλου 1, Ανδρέας Στυλιανού, Δημήτρης Νικηφόρου 5, Γιώργος Παπακυπριανού 8, Pavide Lazzarin, Σωτήρης Μπρούντζος, Χρίστος Χατζησωτηρίου.