Β΄ Κατηγορία: ΒΓΗΚΑΝ οι 2 Όμιλοι

Μετά το τέλος των πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας έχουμε πλέον συμπληρωμένη εικόνα για το νέο πρωτάθλημα Β΄ Κατηγορίας.

Ως γνωστό από τη νέα σεζόν το πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας θα διεξάγεται σε δύο Όμιλους (σ.σ από 8 ομάδες). Στην πρώτη φάση οι ομάδες των δύο ομίλων θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα δύο γύρων (εντός και εκτός). Σύνολο 14 αγωνιστικές.

Στον  Όμιλο Α΄ θα έχουμε τις εξής ομάδες: Αλκή, Άρης, Ομόνοια Αραδίππου, ΑΣΙΛ, Καρμιώτισσα, Αγία Νάπα, Ύψωνας FC, Ομόνοια Ψευδά

O  Όμιλος Β΄ θα αποτελείται από: Ερμή, Οθέλλο, Αναγέννηση Δερύνειας, Ονήσιλλο, ΑΕΖ, Διγενή Ακρίτας Μόρφου, Ακρίτα και Ξυλοτύμπου.

Με τη λήξη της πρώτης φάσης του Πρωταθλήματος, οι πρώτες 4 ομάδες του κάθε ομίλου θα μπουν στον Όμιλο Β’ Premier και οι 4 τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου θα μπουν στον όμιλο Β’ Standard.  Οι ομάδες θα διατηρήσουν τους μισούς βαθμούς από αυτούς που κατέκτησαν στην πρώτη φάση του Πρωταθλήματος (με στρογγυλοποίηση προς τα πάνω) και θα αγωνιστούν σε πρωτάθλημα 2 γύρων (εντός και εκτός). Σύνολο 14 αγωνιστικές.

Οι πρώτες δύο ομάδες του Ομίλου B’ Premier θα αγωνίζονται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο στην Α’ Κατηγορία.

Οι τελευταίες τέσσερεις ομάδες του Ομίλου Β’ Standard θα αγωνίζονται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο  στην Γ’ Κατηγορία.

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, οι δύο όμιλοι θα ενώνονται χωρίς να αλλάζουν βαθμολογική θέση, για να μπαίνουν οι ομάδες σε μια σειρά, η οποία θα τις οδηγεί σε ποιό όμιλο θα αγωνίζονται την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο.

Όλες οι ομάδες που θα αγωνίζονται στον όμιλο B’ Premier  θα παίρνουν σαν χορηγία από την ΚΟΠ, στο τέλος του πρωταθλήματος Β’ Κατηγορίας, κάθε  χρονιάς, το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ (€30.000,00) και οι ομάδες που θα αγωνίζονται στον όμιλο B’ Standard, το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (€15.000,00).

Έτσι έχουν διαμορφωθεί οι δύο Όμιλοι

Οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν από το Πρωτάθλημα Cyta, περιόδου 2018/2019 μπήκαν επικεφαλής των δύο ομίλων.

Α' OMΙΛΟΣ

Η 11η ομάδα του πρωταθλήματος Cyta και η 3η, 6η , 7η, 10η και 11η  Ομάδα στην βαθμολογία της Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2018/2019, μπαίνουν στον Α’ όμιλο μαζί με την 2η και 3η ομάδα του πρωταθλήματος Γ’ Κατηγορίας, περιόδου 2018/2019.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

Η 12η ομάδα του πρωταθλήματος Cyta και η 4η, 5η , 8η, 9η και 12η Ομάδα στην βαθμολογία της Β’ Κατηγορίας, περιόδου 2018/2019, μπαίνουν στον Β΄ όμιλο μαζί με την 1η και 4η ομάδα του πρωταθλήματος Γ΄ Κατηγορίας, περιόδου 2018/2019.