ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ/ Σύμπτωση με 6η φορά στα 10 χρόνια!

ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ ρίχνονται στην μάχη για την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόκα Κόλα.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν το βράδυ της Τετάρτης (22/05) και έπραξαν το ίδιο λίγες ημέρες νωρίτερα, στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος. Και αυτή είναι η 6η φορά (!) στα τελευταία δέκα χρόνια που το ζευγάρι του τελικού είναι ίδιο με παιχνίδι τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος!

ΠΑΙΞΕ ΣΤΗΝ PARIMATCH ΜΕ CASHOUT, €5 BONUS ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ, 100% BONUS ΕΓΓΡΑΦΗΣ, CASHBACK, 100% ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ LIVE, ΔΩΡΑ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ!

Σεζόν 2009-10

Στις 8 Μαΐου 2010 το ΑΠΟΕΛ υποδέχθηκε τον Απόλλωνα στο «ΓΣΠ» στο φινάλε του πρωταθλήματος και επικράτησε με 3-2 έχοντας ως σκόρερ τους Χαραλαμπίδη (2) και Παουλίστα. Για τον Απόλλωνα σκόραρε και τα δύο γκολ ο Αβραάμ.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 15 Μαΐου, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στον τελικό Κυπέλλου στο «ΓΣΖ» και ο Απόλλωνας επικράτησε με 2-1. Ο Μπαγκούρα στο 1’ άνοιξε το σκορ, ο Ζεβλάκοφ ισοφάρισε στο 22’ για το ΑΠΟΕΛ ενώ στο 73’ ένας νυν… ΑΠΟΕΛίστας, ο Γιώργος Μερκής έδωσε τη νίκη και το Κύπελλο στον Απόλλωνα.

Σεζόν 2011-12

Στις 12 Μαΐου 2012 η Ομόνοια υποδέχθηκε την ΑΕΛ στο φινάλε του πρωταθλήματος και κέρδισε με 1-0 χάρις σε γκολ του Ανδρέα Κυριάκου στο 88’.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 16 του μήνα, οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν ξανά στο «ΓΣΠ» αυτή την φορά για τον τελικό Κυπέλλου και η Ομόνοια κατέκτησε το τρόπαιο χάρις σε γκολ του Αντρέ Άλβες στο 16’.

Σεζόν 2012-13

Στις 18 Μαΐου 2013 Απόλλωνας και ΑΕΛ αναμετρήθηκαν σε αδιάφορο Λεμεσιανό ντέρμπι, στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Η ΑΕΛ επικράτησε με 3-1, με δύο γκολ απ’ τον Μιχάλη Κωνσταντίνου και ένα απ’ τον Κρίστη Θεοφίλου ενώ για τον Απόλλωνα σκόραρε ο Εστεμπάν Σολάρι.

Στις 22 του ίδιου μήνα, είχαμε ξανά Λεμεσιανό ντέρμπι στο «Τσίρειο» αλλά αυτή την φορά για τον τελικό του Κυπέλλου. Συναρπαστικός αγώνας, ο οποίος οδηγήθηκε στην παράταση με τον Απόλλωνα να επικρατεί με 2-1 με τα γκολ των Καρντόζο και Σούρτου. Για την ΑΕΛ μείωσε ο Βουό.

Σεζόν 2015-16

Στις 14 Μαΐου 2016 ο Απόλλωνας υποδέχθηκε την Ομόνοια στο φινάλε του πρωταθλήματος και επικράτησε με 2-1, έχοντας ως σκόρερ τους Άλεξ και Παπουλή. Το γκολ της Ομόνοιας σημειώθηκε με αυτογκόλ του Μοντέιρο.

Τέσσερις ημέρες αργότερα, οι δυο τους τα είπαν ξανά στο «Τσίρειο», στον τελικό Κυπέλλου. Ο Παπουλής σκόραρε για τον Απόλλωνα, ο Μαργκάσα ισοφάρισε για την Ομόνοια αλλά ο Αγγελής χάρισε τη νίκη και το τρόπαιο στους «γαλάζιους».

Σεζόν 2016-17

Στις 20 Μαΐου 2017, ΑΠΟΕΛ κα Απόλλωνας ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα με παιχνίδι στο «ΓΣΠ». Ισοπαλία 2-2, με σκόρερ τους Μπερτόλιο - Ντε Καμάργκο για τους γηπεδούχους και Πίεχ – Πίττα για τους φιλοξενούμενους.

Στις 24 του ίδιου μήνα οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο ίδιο γήπεδο για τον τελικό του Κυπέλλου, με τον Βινίσιους να σκοράρει στο 78’ και να χαρίζει το τρόπαιο στην Λεμεσιανή ομάδα.

Φέτος, σεζόν 2018-19

Στις 18 Μαΐου το ΑΠΟΕΛ θα φιλοξενήσει την ΑΕΛ στο φινάλε του πρωταθλήματος και τέσσερις ημέρες αργότερα, στις 22 του μήνα οι δυο τους θα αναμετρηθούν στον τελικό Κυπέλλου. Και αυτή θα είναι η 6 η φορά στις 10 τελευταίες σεζόν που οι δύο φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου, θα τα πουν λίγες ημέρες νωρίτερα στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος!