Υπό σύλληψη είναι πέντε Ολλανδοί, οι οποίοι είναι ύποπτοι για την εμπλοκή τους σε παράνομο στοιχηματισμό αγώνων σε μεγάλη κλίμακα.
Μεταξύ των κύριων υπόπτων είναι κι ένας 40χρονος Ολλανδός που ζει μόνιμα στην Κύπρο και σύμφωνα με το κατηγορητήριο πρόκειται για τον άνθρωπο-κλειδί και αυτός που κινούσε τα νήματα στην υπόθεση αυτή.
Η έρευνα ξεκίνησε, μετά από πληροφορίες που έφτασαν από τη Γερμανία σχετικά με τον 40χρονο που διαμένει στο νησί μας και ο οποίος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες συμμετείχε σε στήσιμο αγώνων, συμπεριλαμβανομένων και των πρωταθλημάτων στις Κάτω Χώρες, το 2008 και το 2009.
Μάλιστα, πέραν από την Ολλανδία έγινε έρευνα και σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, αλλά και στη Γερμανία, την Αυστρία και την Αγγλία.
Κατασχέθηκαν 100.000 ευρώ μετρητά, αυτοκίνητα αλλά και διάφορα είδη πολυτελείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ολλανδική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση για το πιο πάνω θέμα, με την οποία ενθαρρύνει την έρευνα για τη χειραγώγηση και το στήσιμο αγώνων, με στόχο να λάμψει η δικαιοσύνη.