LIMASSOL ARENA: Τι έγινε στην Σύσκεψη στο Προεδρικό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Προεδρικό για το νέο γήπεδο Λεμεσού, της οποίας προήδρευσε ο Νίκος Αναστασιάδης. Το "παρών" τους έδωσαν ο Ανδρέας Μιχαηλίδης και άλλα μέλη του ΔΣ του ΚΟΑ, ο Γενικός Ελεγκτής και η Γενική Λογίστρια.

Συζητήθηκε η πορεία των εργασιών στο Κολόσσι και τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το υπέδαφος και τα μπάζα.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ: "Τεχνικά αλλά διαχειρίσιμα τα προβλήματα"

Όπως λέχθηκε, χρειάζεται να γίνουν κάποιες διαφοροποιήσεις στην αρχική μελέτη όσον αφορά στους τοίχους αντιστήριξης ώστε ο εργολάβος να μπορεί να προχωρήσει με τις εργασίες. Ο εργολάβος, πάντως, διαβεβαιώνει πως η καθυστέρηση που έχει σημειωθεί στα έργα, μπορεί να καλυφθεί αν στην συνέχεια γίνουν όλες οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν εντός χρονοδιαγραμμάτων.

Το πρόβλημα αφορά στην ύπαρξη μπάζων, όπως διαπιστώθηκε από την δεύτερη γεολογική μελέτη καθώς και την ύπαρξη του Νότιου αγωγού νερού που τροφοδοτεί την Λεμεσό. Για το συγκεκριμένο σημείο, οι εισηγήσεις του τμήματος Υδάτων είχαν δοθεί από το 2015 αλλά φαίνεται να μην λήφθηκαν όλες υπόψη κατά την ετοιμασία των μελετών γι' αυτό και σήμερα υπάρχει ανάγκη για επιπλέον μελέτη.

Παράλληλα, όπως λέχθηκε στην σύσκεψη, υπήρξαν παράπονα οικονομικής και άλλης φύσεως από τον μελετητή του έργου, τα οποία θεωρούνται αδικαιολόγτα από τον Γενικό Ελεγκτή και τον ΚΟΑ.

Επιπλέον, υπάρχει σκέψη από τον ΚΟΑ να διοριστεί έμπειρος project manager ο οποίος θα διαχειριστεί αποκλειστικά το έργο του νέου γηπέδου, κάτι με το οποίο συμφωνεί και ο Γενικός Ελεγκτής.

Το επόμενο βήμα είναι να ετοιμαστούν τα σχέδια που συμφωνήθηκαν στην σημερινή Σύσκεψη, κάτι που εκτιμάται ότι θα πάρει δυο βδομάδες.