(Έρευνα) Χωρίς πλάνο η πρόταση για "16"

Όπως πληροφορείται το Kerkida.net, η πρόταση των "10" για αύξηση σε 16 των ομάδων που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα δεν συνοδεύτηκε από τεχνικοοικονομική μελέτη και αυτό την καθιστά πρόχειρη.

Μάλιστα, αυτό αναμένεται να τονιστεί στην Έκτακτη Συνέλευση, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο εφικτό και να υπάρξει καταστατική αλλαγή θα πρέπει να υπάρξει η συγκεκριμένη μελέτη και να υπάρχουν ξεκάθαρες απόψεις για τα οφέλη που θα έχει αυτή η πρόταση.

Μπορεί η πλειοψηφία των Σωματείων να ευνοεί αυτή την αλλαγή, αλλά δεν είναι δυνατό λόγω αυτής της θέλησης και χωρίς να υπάρχει στο... τραπέζι κάποια μελέτη επί του θέματος να προχωρήσει αυτή η πρόταση και να υπάρξει ΝΑΙ ή ΟΧΙ ή Take it or Leave it.

Απεναντίας, χρειάζονται να γίνουν πολλά.  Η ΚΟΠ είναι πρόθυμη να συζητήσει αυτό το ενδεχόμενο, ωστόσο θα πρέπει και τα Σωματεία με τη σειρά τους να δικαιολογήσουν τη θέση τους και γιατί θα πρέπει να υπάρξει αύξηση των ομάδων -από πλευράς μάρκετινγκ, εσόδων, χορηγών, επιβίωσης κι άλλα πολλά.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΟΥΕΦΑ δεν ευνοεί και σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται το διαχωρισμό των συλλόγων σε "μεγάλους" και "μικρούς" γιατί αυτό συγκρούεται με τις αρχές της.

Αντίθετα, θα πρέπει να υπάρχει συμβιβασμός ανάμεσα σε "μεγάλους" και "μικρούς", όπως και γίνεται, βλέποντας συλλόγους από μικρές ποδοσφαιρικά χώρες να συμμετέχουν στις μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και διαιτητές από επίσης μικρές ποδοσφαιρικά χώρες να σφυρίζουν σε μεγάλους αγώνες.