Μετά από ρήξη χιαστού έρχεται ο Σουντανί

Ο νέος παίκτης του Ολυμπιακού Χιλάλ Σουντανί αγωνίστηκε πέρσι 245 λεπτά σε όλη την σεζόν και ο λόγος είναι ένας τραυματισμός στο γόνατο, το είδος του οποίου κρατήθηκε κρυφό από τα αγγλικά Μ.Μ.Ε.

Σε αναλογία κόστους / προσφορά, πιθανώς να ήταν και η χειρότερη μεταγραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην Νότιγχαμ. Σύμφωνα με τα αγγλικά Μ.Μ.Ε. ο Αλγερινός επιθετικός αποκτήθηκε από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ πέρσι το καλοκαίρι έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ και στον ένα χρόνο που έμεινε στο Νότιγχαμ δεν έκανε ούτε ένα 90λεπτο με την φανέλα της!

Για την ακρίβεια είχε μόνο μία συμμετοχή στην ενδεκάδα της στην Championship (στις 25 Αυγούστου απέναντι στην Μπέρμιγχαμ) και συνολικά ίδρωσε την φανέλα της μόνο για 145 λεπτά στο πρωτάθλημα σε ολόκληρη την σεζόν!

Για να βρούμε ολοκληρωμένο 90λεπτο του Σουντανί πρέπει να γυρίσουμε το ρολόι πάνω από ένα χρόνο πίσω στις 19 Μαΐου, ενώ το τελευταίο του γκολ μπήκε στις 18 Αυγούστου σε ένα παιχνίδι απέναντι στην Γουίγκαν.

Στα τέλη του Αυγούστου εμφανίζει το πρώτο του πρόβλημα στο γόνατο, που τον κρατάει εκτός δράσης κοντά δύο μήνες. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με συντηρητική αγωγή και ο Σουντανί επιστρέφει για δύο ολιγόλεπτες εμφανίσεις (24 και 28 Οκτωβρίου) απέναντι σε Νόριτς και Μπόλτον.

Μπαίνει στην αποστολή (χωρίς να παίξει) απέναντι στην Λιντς και στις 13 Νοεμβρίου αποφασίζεται να μπει στο χειρουργείο, δίχως τα αγγλικά Μ.Μ.Ε. να ανακοινώνουν τι είδους επέμβαση θα κάνει στο γόνατο του.

Μάλιστα, τα τότε δημοσιεύματα κάνουν λόγο για ολιγόμηνη αποχή από την ενεργό δράση και αναφέρουν πως ο Σουντανί δεδομένα θα επιστρέψει πριν το τέλος της σεζόν για να βοηθήσει την Νότιγχαμ.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του SDNA, το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Αλγερινός επιθετικός δεν ήταν διόλου απλό ή εύκολο, αλλά μία ρήξη χιαστού στο αριστερό γόνατο, που τον κράτησε εκτός δράσης για 6 μήνες.

Όταν επανήλθε στις προπονήσεις στα τέλη Απριλίου, ο Μάρτιν Ο’Νιλ δεν του έδωσε κάποια άλλη ευκαιρία και πολύ λογικά έπεσε θύμα των εκκαθαρίσεων στην Φόρεστ, εξάλλου τον Νοέμβριο θα κλείσει και τα 32 του χρόνια.

Ο Σουντανί ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού (ξόδεψε αρκετούς μήνες σε κέντρο αποκατάστασης ειδικό για ανάλογα προβλήματα στο Κατάρ), έκανε εντατικές ατομικές προπονήσεις τον τελευταίο μήνα με προσωπικό γυμναστή, ωστόσο είναι φανερό ότι είναι «σκουριασμένος», θέλει παιχνίδια και χρόνο για να επανέλθει στον παλιό του εαυτό.

Πάντως είναι ο δεύτερος εξτρέμ του Ολυμπιακού που καλείται να επιστρέψει μετά από αυτόν τον πολύ δύσκολο τραυματισμό (ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι ο άλλος) με τους ερυθρόλευκους να παίρνουν το ρίσκο με έναν παίκτη που ουσιαστικά έχασε μία ολόκληρη χρονιά λόγω ενός δύσκολου τραυματισμού.