ΔΗΛΩΣΗ για Πλατινί/ΕΜΠΛΟΚΗ Λευκαρίτη

Δηλώσεις του Mircea Sandu, πρώην Προέδρου της Ομοσπονδίας της Ρουμανίας και στενού φίλου του Μισέλ Πλατινί φιλοξενεί η ιστοσελίδα, gsp.ro. Στο άρθρο συναντάμε και το όνομα του Κύπριου Μάριου Λευκαρίτη. 

Όπως σημειώνει ο συνάδελφος, Costin Ștucan, το 2007 ο Σαντού μαζί με τον Ρώσο, Vitali Mutko, τον Ουκρανό Grigori Surkis και τον Κύπριο, Μάριο Λευκαρίτη άλλαξαν τα ψηφοδέλτια για την Προεδρία της UEFA υπέρ του Πλατινί.   

Οι δηλώσεις του Mircea Sandu για την σύλληψη του Πλατινί: 

“Δεν το ήξερα ότι συνελήφθη. Θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και ελπίζω να αποδείξει ότι είναι αθώος. Θα είναι κρίμα για έναν τέτοιο άνθρωπο. Δεν τον ξέρω ως έναν άνθρωπο που χρειάζεται τα λεφτά. Ήταν ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που είχε ένα πολύ ψηλό μισθό ως πρόεδρος της UEFA” 

“Δεν νομίζω ότι παρασύρθηκε από τα λεφτά. Είναι πολιτικός ο λόγος. Όλοι υποφέραμε από τέτοιους. Μπορείς να αμαρτήσεις για το καλό της πατρίδας σου. Ξέρω την πίεση” 

**Μάλιστα προς το τέλος του άρθρου ο δημοσιογράφος σημειώνει:

“‘Ένα άλλο μέλος της FIFA Executive Committee που επέλεξε το Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022, ο Λευκαρίτης, τον οποίο ο Sandu αποκαλεί “ο φίλος μου ο Μάριος”, κατηγορήθηκε επίσης για διαφθορά λόγω επιχειρηματικής δραστηριότητας με εκτάσεις που πωλήθηκαν προς το Κατάρ”

Να σημειώσουμε ότι προ ημερών οι Ρουμάνοι έγραφαν εναντίον του Σαντού ξεκίνησε ποινική δίωξη για δωροδοκία. Συγκεκριμένα, ο Σαντού κατηγορείται ότι έλαβε παράνομα το ποσό των 724.000 leu (153.247 ευρώ).