ΦΥΤΑΝΙΔΗΣ/"Η ΑΕΛ δεν είναι φόβητρο για τον Άρη"

Ο Ελλαδίτης αμυντικός της ΕΝΠ Σωκράτης Φυτανίδης, μίλησε στην εκπομπή «Μονότερμα» του ARENA FM 89.4, με αφορμή τις διπλές αναμετρήσεις του Άρη με την ΑΕΛ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την ΑΕΛ: «Είναι μια παραδοσιακή ομάδα του Κυπριακού ποδοσφαίρου, με διαχρονική ιστορία, όμως δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσε να είναι. Θα είναι δύσκολος αντίπαλος για τον Άρη όμως, πιστεύω πως θα παίξει ρόλο και η θερμοκρασία στο δεύτερο ματς στην Λάρνακα. Θα είναι δύσκολο ματς, λόγω καιρικών συνθηκών και σημαντικό ρόλο θα παίξει η αναμέτρηση στην Θεσσαλονίκη. Εκεί, θα φανεί και η διαφορά δυναμικότητας των δυο ομάδων. Ο Άρης είναι πιο ποιοτικός ως σύνολο πάντως. Το ότι θα είναι και οι δυο ομάδες στην κορύφωση της προετοιμασίας, θα παίξει ρόλο κι αυτό, αλλά όπως και να έχει, δεν θεωρώ πως είναι το φόβητρο για τον Άρη. Έχει την εμπειρία η ομάδα της Θεσσαλονίκης, επέστρεψε δυναμικά από τις μικρές κατηγορίες, βάζει σωστές και γερές βάσεις και σίγουρα για εμένα προσωπικά είναι το φαβορί».

Για το πρώτο ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης: «Το αποτέλεσμα του πρώτου παιχνιδιού θα παίξει μεγάλο ρόλο. Ο καλός Άρης δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στον δεύτερο αγώνα, αν παίξει καλά στο Βικελίδης, θα μπορέσει να τελειώσει το ζευγάρι εκεί. Πάντως, είναι διαφορετικό να παίζει μια ομάδα όλα τα παιχνίδια σε μια έδρα και τα ευρωπαϊκά σε άλλη έδρα, οπότε η ΑΕΛ θα έχει ακόμη ένα αρνητικό».

Για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της ΑΕΛ: «Δεν νομίζω πως είναι τόσο επικίνδυνη ομάδα. Προσωπικά είδα μια ομάδα που δεν έχει μεγάλη ταχύτητα στον τρόπο που αναπτύσσεται. Στο παιχνίδι που παίξαμε, είχε προβλήματα στο αμυντικό κομμάτι, στις στατικές φάσεις. Έχουν φύγει και μερικοί παίκτες της ομάδας όπως ο Λαφράνς που ήταν από τις ηγετικές φυσιογνωμίες της ΑΕΛ πέρυσι. Όταν μια ομάδα κρατάει τους περισσότερους παίκτες της, είναι συμπαγής, αλλά εμένα δεν μου έδωσε την ένδειξη ότι είναι μια άτρωτη ομάδα. Η ΑΕΛ δεν είναι αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Βέβαια, έχει συνηθίσει να παίζει τέτοια ματς, έχει την ανάλογη εμπειρία από τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ».