"Αναστολή της κάρτας για ένα χρόνο"

Η ΕΔΕΚ με ανακοίνωση της γνωστοποιεί την πρωτοβουλία του προέδρου της, Μαρίνου Σιζόπουλου, για αναστολή της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου με την παρούσα της μορφή για ένα χρόνο, προκειμένου τα ενδιαφερόμενα μέρη, μέσα από ένα διάλογο, να καταλήξουν σε ένα νέο νομοσχέδιο. 

Η ανακοίνωση:

«Αναστολής της κάρτας φιλάθλου για ένα χρόνο ώστε μέσα από διάλογο των ενδιαφερομένων να επιλυθούν τα προβλήματα, να παταχθεί η βία και να αποκτήσουν όλα τα γήπεδα την απαραίτητη υποδομή.
 
Η εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου είναι γεγονός ότι απέτρεψε σε μεγάλο βαθμό την εκδήλωση φαινομένων βίας στα γήπεδα όμως την ίδια στιγμή υπήρξε, σε αρκετές περιπτώσεις, μεγάλη ταλαιπωρία για την είσοδο των φιλάθλων στους αγωνιστικούς χώρους καθώς επίσης και μείωση του αριθμού προσέλευσής τους.
 
Την ίδια στιγμή, με εξαίρεση 3 γήπεδα (ΓΣΠ, Αντώνης Παπαδόπουλος, ΑΕΚ Αρένα) όλα τα υπόλοιπα γήπεδα δεν διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για τη σωστή εφαρμογή του μέτρου.
 
Στη βάση των πιο πάνω δεδομένων, ο Πρόεδρος του κόμματος ανέλαβε την πρωτοβουλία αναστολής της εφαρμογής της κάρτας φιλάθλου με την παρούσα της μορφή για ένα χρόνο, προκειμένου τα ενδιαφερόμενα μέρη, μέσα από ένα διάλογο, να καταλήξουν σε ένα νέο νομοσχέδιο το οποίο:
 • να επιλύει τα προβλήματα που έχουν προκύψει,
• να διευκολύνει την πρόσβαση των φιλάθλων στα γήπεδα,
 • να είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των φαινομένων βίας και
• να δοθεί ο χρόνος για να αποκτήσουν όλα τα γήπεδα της πρώτης κατηγορίας την αναγκαία υποδομή με στόχο τη σωστή εφαρμογή του μέτρου.
 
Τέλος, εκτίμηση της ΕΔΕΚ είναι η εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου να ανασταλεί για τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου και για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια».