ΚΟΠ/Δεν είναι αρνητική σε αναστολή της Κάρτας Φιλάθλου

Την θέση για αναστολή εφαρμογής του μέτρου της Κάρτας Οπαδού για μικρό χρονικό διάστημα εισηγήθηκε ενώπιον της Επιτροπής Νομικών η οποία συζήτησε το όλο θέμα η ΚΟΠ.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνεδρίασης ο ΓΓ της ΚΟΠ Φοίβος Βάκης τόνισε ότι η συζήτηση στην Βουλή στράφηκε τόσο την κάρτα φιλάθλου όσο και την ασφάλεια στα γήπεδα.

Μάλιστα αν και επισήμανε ότι η ΚΟΠ είναι πρόθυμη να εφαρμόσει τους νόμους της Πολιτείας, δεν είναι εναντίον στην αναστολή της Κάρτας Φιλάθλου έτσι ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και κανονισμοί που να βελτιώνουν τον θεσμό με απώτερο στόχο να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε ότι ο ΚΟΑ αποτελεί βραχίονα της Κυβερνητικής Πολιτικής, επισημαίνοντας ότι εάν το τροποποιητικό νομοσχέδιο που βρίσκεται στην νομική υπηρεσία εγκριθεί από την Βουλή ο ΚΟΑ θα προχωρήσει σε εφαρμογή του. 

Όπως είπε ο κύριος Μιχαηλίδης η κάρτα φιλάθλου έχει επηρεάσει την προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα επισημαίνοντας ότι ως πολιτεία θα πρέπει να βρούμε τους τρόπους για επιστροφή τους στα γήπεδα.

Τέλος, σημειώνεται ότι ενώπιον της Επιτροπής τέθηκε πρόταση από την ΕΔΕΚ ότι η εφαρμογή της Κάρτας Φιλάθλου να ανασταλεί για τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου και για τα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά και πρόταση του ΕΛΑΜ για κατάργηση της.

Πηγή: οffsite.com.cy