(ΦΩΤΟΣ) Η παρουσίαση του "ΓΙΑΛΟΥΣΑ 1974, με τα μάτια ενός παιδιού"

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αποστόλου Ανδρέα στο Πλατύ Αγλαντζιάς στη Λευκωσία, η παρουσίαση του βιβλίου του συναδέλφου Παναγιώτη Φελλούκα,"ΓΙΑΛΟΥΣΑ 1974,με τα μάτια ενός παιδιού. Εγκλωβισμένος τίτλος τιμής".

Ο Κύπριος αθλητικογράφος και τέως Πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), κατέγραψε τις μνήμες του από την ηλικία των 12 ετών από τις μαύρες μέρες του 1974.

Το βιβλίο καταγράφει την κατάληψη της Γιαλούσας από τους Τούρκους,τις συνθήκες επιβίωσης των εγκλωβισμένων, τη σύλληψη και τον κατάλογο των αιχμαλώτων ,την εκτέλεση άοπλων Γιαλουσιτών, τα βασανιστήρια συλληφθέντων και την εκδίωξη των κατοίκων της Γιαλούσας και των άλλων χωριών της Καρπασίας.

Το προλόγισαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος και ο κοινοτάρχης Γιαλούσας Πανίκος Χατζηπαντελής. Στο βιβλίο καταγράφονται προσωπικές μαρτυρίες από τον συγγραφέα Παναγιώτη Φελλούκα που ήταν τότε 12 χρόνων, των Ζαχαρία Σιαμπτάνη, Μιχάλη Κυριάκου(Αλέκου), Ζαχαρία Τσίρτου.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον Ευρωβουλευτή Δρ Κώστα Μαυρίδη και απηύθυνε χαιρετισμό ο Επίτροπος Προεδρίας κ. Φώτης Φωτίου. Συντονιστής της παρουσίασης ο δημοσιογράφος Σωτήρης Παρούτης, ο οποίος επίσης έζησε εγκλωβισμένος στη Γιαλούσα με την οικογένεια του.

Η αίθουσα στην παρουσίαση κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, από τους Γιαλουσίτες, από πολιτικούς και αθλητικούς φορείς και απλούς πολίτες, μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συγκίνησης.

Το kerkida.net ήταν εκεί... Δείτε το φωτορεπορτάζ: