"Απόδραση" με Κιρμ (Φώτος)

Ένα γκολ του Κιρμ στα αρχικά στάδια του αγώνα ήταν αρκετό για την Ομόνοια για να… αποδράσει από το «Αμμόχωστος» με την νίκη, κόντρα στον Ερμή. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 1-0 χάρις σε γκολ του Σλοβένου διεθνή στο 10’ μετά από ασίστ του Γκουλόν, συνεχίζοντας την... μάχη για εξασφάλιση Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Δυνατό ξεκίνημε και γκολ με Κιρμ

Η Ομόνοια ξεκίνησε επιθετικά κυριαρχώντας στο πρώτο δεκάλεπτο και καταφέρνοντας να φτάσει στο γρήγορο γκολ, θέτοντας τις βάσεις για την νίκη. Μόλις στο 10’ ο Γκουλόν που αγωνίστηκε ως επιτελικό χαφ, ελίχθηκε ωραία από αριστερά, έφτασε απέναντι στον Στυλιανού, την κατάλληλη στιγμή έστρωσε στον Κιρμ ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Ισορρόπησε ο Ερμής

Από το τέταρτο και μετά ο Ερμής ισορρόπησε κάπως το παιχνίδι, κρατώντας λίγο την μπάλα και προσπαθώντας να επιτεθεί κυρίως από την αριστερή του πτέρυγα. Η Ομόνοια έδειχνε να ελέγχει το παιχνίδι, αφού μέχρι και το μισάωρο δεν κινδύνεψε ουσιαστικά η εστία του Γιωργαλλίδη.

Ευκαιρία με Φοφανά

Στο τελικά στάδια του ημιχρόνου, η Ομόνοια κυριάρχησε ξανά και είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Μάλιστα στο 40’ πλησίασε σε δεύτερο γκολ, όμως το δυνατό αριστερό σουτ του Φοφανά αποκρούστηκε δύσκολα από τον Στυλιανού. Ο Ερμής ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος χωρίς να μπορέσει να φτιάξει κάποια αξιόλογη φάση.

Κακός ο ρυθμός

Κακός ο ρυθμός στο ξεκίνημα της επανάληψης. Η μεν Ομόνοια έδειχνε διάθεση αρχικά να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0 και στην συνέχεια να δοκιμάσει να επιτεθεί και ο δε Ερμής, αν και είχε διάθεση για να ψάξει την ισοφάριση, έδειχνε αδυναμία στην τελική πάσα που θα έφερνε ποδοσφαιριστή του σε θέση βολής.

"Φρεσκάρισμα" με Ασίς και Σκέμπρι

Βλέποντας την ομάδα του να μην αποδίδει όπως στο πρώτο μέρος, ο Κώστας Καϊάφας προχώρησε στις δύο πρώτες του κινήσεις, περνώντας στο παιχνίδι τους Ασίς και Σκέμπρι… φρεσκάροντας την μεσοεπιθετική του γραμμή. Οι «πράσινοι» άρχισαν να εντείνουν τις προσπάθειες τους για δεύτερο γκολ, για ν αποφύγουν ένα αγχωτικό φινάλε.

Ευκαιρία με Μανού

Λίγο πριν το τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ερμής έφτιαξε την πρώτη πολύ καλή του ευκαιρία στο παιχνίδι. Συγκεκριμένα στο 79’, ο Μανού ελίχθηκε από αριστερά και έκανε το δεξί φαλτσαριστό πλασέ, με τον Γιωργαλλίδη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ, διατηρώντας το 1-0 για την ομάδα του.

Κράτησε και... πανηγύρισε

Στα τελευταία λεπτά η Ομόνοια έπαιξε πιο συντηρητικά, δεν επέτρεψε στον Ερμή να απειλήσει ξανά την εστία της και με το τέλος του αγώνα, πανηγύρισε μια σημαντική νίκη με 1-0, συνεχίζοντας την… μάχη για εξασφάλιση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου. 

ΕΡΜΗΣ: Στυλιανού, Λόπες (88'Τόφας), Τσίνα, Ζάρκοβιτς, Ντε Πίνα, Τούρκο (80'Παπαθανασίου), Μουσταφά, Ρέζεκ, Μανού, Ιμπραΐμι (69'Σαμάρας), Ονίλο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Γιωργαλλίδης, Δημητρίου, Λομπιανίτσε, Ρούνιε, Λεάντρο, Ρόντρι, Φυλακτού,Γκουλόν (72'Σκέμπρι), Κιρμ (65'Ασίς), Φοφανά, Ποτέ (80'Γκαρσία).

KIΡΙΝΕΣ: Τσίνα, Ρέζεκ / Κιρμ

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Θωμάς Μούσκος με βοηθούς τους Αριστείδη Χρήστου και Νίκο Εγγλέζου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Χρήστος Ηλία και δεύτερος ο Λούκας Σωτηρίου.