Υπόθεση... Ράμος (Δηλώσεις/Φώτος)

Με μεγάλο πρωταγωνιστή το Ράμος, ο οποίος σημείωσε και τα δύο γκολ της ομάδας του, η Δόξα επικράτησε με 2-0 του Εθνικού στο Δασάκι της Άχνας, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Β΄ Φάσης του πρωταθλήματος. Πολύ σημαντική νίκη για την ομάδα του Ανδρέου, αφού ξέφυγε τρεις βαθμούς από την τελευταία θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Ο σκόρερ των τερμάτων της ομάδας της Κατωκοπιάς είχε και δοκάρι, όπως και ο Αντόνιο, ενώ δοκάρι είχαν και οι "μπλε" με το Χατζηβασίλη.

Kαλύτερα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι και στο 7΄... πλησίασαν το γκολ, όταν ο Βαλβέρδε απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του Ρικάρντο Λόπο.

Στη συνέχεια, η ομάδα του Νίκου Ανδρέου συνέχισε να υπερέχει κι έχασε 3-4 ευκαιρίες για να ανοίξει το σκορ, με σπουδαιότερη το δοκάρι του Ράμος στο 34΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να υπερέχουν και στο 65΄ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με το Ράμος κι αφού πρώτα οι γηπεδούχοι είχαν χάσει μεγάλη ευκαιρία με το Χατζηβασίλη ένα λεπτό νωρίτερα.

Ακολούθως κι αφού η Δόξα έχασε ευκαιρία με το Λόπο και είχε δοκάρι με τον Αντόνιο στο 73΄, ο Ράμος έκανε το 2-0 ένα λεπτό αργότερα και ουσιαστικά έδωσε τέλος στο παιχνίδι.

Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Εθνικός προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δοκάρι με το Χατζηβασίλη στο 82΄, ωστόσο από εκεί και πέρα δεν κατάφερε έστω να μειώσει το σκορ και ο αγώνας τελείωσε με νίκη της ομάδας της Κατωκοπιάς με 2-0.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ: Βαλβέρδε, Χάτζιαρος, Ταλ, Ατάντα, Χριστοφή, Αργυρίου (76΄ Πιντσέλι), Πράκερ, Γκαρσία (68΄ Ζουνίνιο), Ίμπσον (59΄ Βάλντο), Μπέλφορτ, Χατζηβασίλης.

ΔΟΞΑ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ: Χατζηφραγκίσκου, Ρ. Γκονζάλες, Λεονάρντο, Φεράν, Αντόνιο, Καλδερόν, Φερνάντες, Λόπες (78΄ Εμάνουελ), Γκιλ (90΄ Αρέστη), Ράμος (90+3΄ Ρομέρο), Λόπο. 

Κίτρινες Κάρτες: Γκαρσία, Πράκερ - Λόπες.

** Με τα γκολ που σημείωσε ο Ράμος έφτασε τα 4 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Θωμάς Μούσκος, με βοηθούς τους Πέτρο Πέτρου και Χαράλαμπο Γεωργίου, ενώ τέταρτος ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

ΜΠΟΡΤΖΙΕ ΤΖΟΥΡΕΦ: «Ήταν μια δύσκολη και εφιαλτική μέρα για μας. Θέλαμε τη νίκη για να ξεκαθαρίσουμε την υπόθεση παραμονή, όμως δεν ήμασταν καλοί. Η νίκη της Δόξας ήταν πεντακάθαρη. Συγχαρητήρια στη Δόξα για τη νίκη, ήταν ένα καλό μάθημα για μας. Πρέπει να αλλάξουμε πρόσωπο για να πάρουμε βαθμούς. Δεν έχουμε εξασφαλιστεί ακόμα. Αν παίξουμε αυτό που ξέρουμε. θα πετύχουμε το στόχο μας».

ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΟΥ: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη νίκη. Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι, σ' ένα κομβικό σημείο σε αυτή την καμπή του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, βρήκαμε κάποιες ευκαιρίες, όμως δεν πετύχαμε κάποιο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε με δύο επιθετικούς, βρήκαμε ευκαιρίες για γκολ και πήραμε το ζητούμενο. Συνεχίζουμε προσγειωμένοι και με σοβαρότητα για να μαζέψουμε τους βαθμούς που θα κρατήσουν την ομάδα στην κατηγορία».