Έξι γκολ, τρία δοκάρια, κανένας νικητής (φώτος)

Μετά από ένα απίστευτο παιχνίδι στο "Παπαδόπουλος", Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ έμειναν στο 3-3. Πολύ καλές επιθετικά οι δυο ομάδες, αλλά με πολλά κενά στην άμυνα. Η "Κυρία" προηγήθηκε τρεις φορές, οι "γαλαζοκίτρινοι" είχαν τις απαντήσεις και μάλιστα είχαν και τρία δοκάρια αλλά δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο μεγάλο "διπλό".

Τρία γκολ, δυο δοκάρια...

Εξαριετικό το πρώτο ημίχρονο, με τρία γκολ, δυο δοκάρια και άλλες αξιόλογες φάσεις... Η "Κυρία" ήταν η ομάδα που ξεκίνησε πιο επιθετικά και μόλις στο πρώτο λεπτό είχε καλή στιγμή με τον Ίσμα που μπήκε από αριστερά στην περιοχή και σούταρε από κοντά όμως ήταν άστοχος. Αντίθετα, στην δεύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, ο Πορτογάλος δεν λάθεψε και στο 5' με πλασέ μέσα από την περιοχή, σφράγισε το καλό ξεκίνημα της ομάδας του με το 1-0.

Παρά το νωθρό ξεκίνημα, το ΑΠΟΕΛ δεν τα... έχασε μετά το γκολ και σταδιακά βρήκε τα πατήματά του στο γήπεδο, με αποτέλεσμα στο 17' να φτάσει στην γρήγορη "απάντηση". Ο Καρλάο έπιασε δυνατό σουτ, ο Καμίνσκι απέκρουσε ασταθώς και η μπάλα πήγε στο κεφάλι του Χαραλαμπίδη και μετά στα δίκτυα για το 1-1. Μάλιστα, το ΑΠΟΕΛ στο 20' "άγγιξε" την ανατροπή, όμως το σουτ του Χαραλαμπίδη στην κίνηση σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο εξαιρετικός ρυθμός συνεχίστηκε και στο 31' ήταν και πάλι η σειρά της Ανόρθωσης να απειλήσει αλλά και να σκοράρει, εκμεταλλευόμενη άλλο ένα κενό στην αντίπαλη άμυνα. Στο γέμισμα του Κάλβο από δεξιά, ο Ίσμα με δυνατή κεφαλιά έκανε το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 36' οι "γαλαζοκίτρινοι" πλησίασαν την δεύτερη... άμεση απάντηση αφού η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι σε μια προσπάθεια του Χόλγκερσον να απομακρύνει ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Εφραίμ από καλή θέση ήταν άστοχος με το κεφάλι. Δευτερόλεπτα αργότερα η "Κυρία" πλησίασε και το τρίτο γκολ όταν μετά από γέμισμα του Κάλβο, ο Μακρής έπιασε την γυριστή κεφαλιά όμως ο Χιώτης έβγαλε εξαιρετική επέμβαση και έσωσε την ομάδα του.

Γκολ, δοκάρι, ισοπαλία...

Οι φάσεις και ο πολύ καλός ρυθμός συνεχίστηκαν και στο ξεκίνημα της "επανάληψης", με το ΑΠΟΕΛ στο 47' να φτάνει ξανά στην ισοφάριση με δυνατό σουτ του Εφραίμ μέσα απ' την περιοχή. Ωστόσο η χαρά του ΑΠΟΕΛ και πάλι δεν κράτησε πολύ αφού η αμυντική λειτουργία των "γαλαζοκιτρίνων" τους πρόδωσε για άλλη μια φορά σήμερα. Στο 52' ο Κάλβο γέμισε από δεξιά και ο Μακρής με ένα έξυπνο "τσίμπημα" νίκησε τον Χιώτη στην κλειστή γνωνία για το 3-2.

Το ΑΠΟΕΛ στο 60' πλησίασε την... τρίτη ισοφάριση όταν μετά από ωραίο συνδυασμό, ο Ντε Βινσέντι σούταρε μέσα απ' την περιοχή όμως ο Καμίνσκι ήταν έτοιμος. Γενικότερα μετά το τρίτο γκολ η Ανόρθωση έδωσε χώρο στους φιλοξενούμενους που ανέβηκαν ψηλά και έψαξαν το γκολ που θα τους έδινε τον βαθμό, όμως μέχρι το 75' δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά αν και είχαν την κατοχή και έφτιαξαν σε δυο-τρεις περιπτώσεις τις προϋποθέσεις. Τελικά οι "γαλαζοκίτρινοι" στο 80' πλησίασαν ξανά το γκολ όμως ο Καμίνσκι είχε για τρίτη φορά "σύμμαχο" το δοκάρι μετά από κοντινή κεφαλιά του Χαραλαμπίδη.

Τελικά η πίεση του ΑΠΟΕΛ απέφερε καρπούς στο 89' όταν ο Τζιμπούρ έκανε γέμισμα από δεξιά και ο Δημητρίου στην προσπάθειά του να διώξει, έστειλε την μπάλα στο πλεκτό του Καμίνσκι για το 3-3. Δυο λεπτά αργότερα οι γαλαζοκίτρινοι έχασαν απίστευτη ευκαιρία όταν ο Καμίνσκι απέκρουσε ασταθώς την κεφαλιά του Ντε Βινσέντι και ο Τζιμπούρ προ κενής εστίας... μπλέχτηκε με τον Μοράις και δεν μπόρεσε απλώς να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα.

Ανόρθωση: Καμίνσκι, Δημητρίου, Χόλγκερσον, Λαΐφης, Νούχου, Μάκος, Μαϊσουράτζε, Αμπουρτζάνια (81' Μαραγκός), Κάλβο (72' Αβραάμ), Μακρής, Γκονσάλβες

ΑΠΟΕΛ: Xιώτης, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Ρίσε, Μοράις, Λάνιγκ (32' Βινίσιους), Χαραλαμπίδης (88' Κακά), Εφραίμ (80' Αλωνεύτης), Ντε Βινσέντι, Τζιμπούρ

Κίτρινες: Νούχου (8η), Ίσμα / Λάνιγκ (4η), Ντε Βινσέντι, Βινίσιους, Αμορίν, Σέρτζιο.

Ενδιαφέρουν

- Στα 11 γκολ ανέβηκε ο Αντρέας Μακρής.

- Τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Γιώργο Εφραίμ.

- Τα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Ίσμα.

- Δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Κωνσταντίνο Χαραλαμπίδη.

- Στο 25' ο Λάνιγκ και ενώ είχε ήδη προηγουμένως δεχθεί κίτρινη κάρτα, έκανε σκληρό φάουλ και θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη.

- Διαιτητής ήταν ο Δημήτρης Μασιάς, βοηθοί οι Μιχάλης Μαρίνου - Πανίκος Δημητρίου, τέταρτος ο Ανδρέας Ανδρέου Π., επιπρόσθετοι οι Χρίστος Ηλία - Κώστας Νικολάου και παρατηρητής ο Λοΐζος Λοΐζου.