Απάντησε δις... αλλά μέχρι εκεί (φώτος)

Ο Ερμής προηγήθηκε δυο φορές μέσα στο "Τσίρειο" με Ονίλο-Μανού, ο Απόλλωνας απάντησε με Ν.Λόπες-Μερκή, έψαξε άλλο ένα γκολ αλλά δεν τα κατάφερε ούτε σήμερα να επιστρέψει στις νίκες...

Οι γηπεδούχοι όπως αναμενόταν ξεκίνησαν πιο επιθετικά και στο 7' είχαν σκοράρει με τον Παπουλή όμως το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο αργότερα ο Απόλλωνας υπέστη... σοκ αφού ο Ερμής άνοιξε το σκορ στο 10΄. Μετά από λάθος πάσα του Στυλιανού, ο Ονίλο κέρδισε, πέρασε τον Βάλε και πλάσαρε εύστοχα από δύσκολη θέση για το 0-1.

Η Λεμεσιανή ομάδα, ωστόσο, δεν... πανικοβλήθηκε και πριν καν συμπληρωθούν δέκα λεπτά από το γκολ, έφτασε στην ισοφάριση. Στο 19' ο Μερκής έκανε το γέμισμα και ο Νούνο Λόπες με σουτ έγραψε το 1-1.

Ο Απόλλωνας στην συνέχεια πίεσε κάπως, ανέβασε απόδοση και έψαξε το γκολ ωστόσο δεν μπόρεσε να δημιουργήσει κάποια κλασική ευκαιρία. Αντίθετα, ήταν ο Ερμής που στο 43' έφτασε στο δεύτερο γκολ, με τον Ονίλο να κάνει την σέντρα και τον Μανού απο κοντά να "γράφει" το 1-2.

Με το… καλημέρα της επανάληψης, ο Απόλλωνας έφερε ο παιχνίδι στα ίσα δείχνοντας αποφασισμένος για την ολική ανατροπή. Στο 26’ ο Παπουλής εκτέλεσε κόρνερ, ο Σανγκόι έκανε την κεφαλιά με την μπάλα να φτάνει στον Μερκή ο οποίος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Στυλιανού, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μάλιστα στο 50' οι "γαλάζιοι" είχαν καλή στιγμή όμως ο Παπουλής δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ενώ στο 59' ο Βάλε ήταν έτοιμος σε διαγώνιο σουτ του Τούρκο. 

Μετά από ένα διάστημα χωρίς φάσεις, ο Απόλλωνας στο 73' είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Σανγκόι να σουτάρει από κοντά μετά από γέμισμα του Λόπες αλλά να μην μπορεί να σκοράρει ενώ στο 76' ο Χ. Λόπες με κεφαλιά προσπάθησε αλλά δεν απείλησε ιδιαίτερα τον Στυλιανού. Στο ενδιάμεσο των δυο φάσεων ο Ονίλο είχε την δική του ευκαιρία όταν βγήκε τετ-α-τετ με τον Βάλε, όμως δεν ενήργησε σωστά.

Όσο περνούσε ο χρόνος η ομάδα του Κάανεν πίεζε για το νικητήριο γκολ και στο 85' ένα δυνατό σουτ του Ρόσα έφυγε μόλις έξω, όπως και ένα φάουλ του Σανγκόι στο 89'. Τελικά το πολυπόθητο τρίτο γκολ δεν ήρθε ποτέ για του γηπεδούχους, που άφησαν άλλους δυο βαθμούς στην κούρσα για τον τίτλο.

Απόλλων: Βάλε, Στυλιανού, Ουόν, Μερκής, Νούνο Λόπες, Χαμντανί, Κυριάκου (46' Ρόσα), Μεριέμ, Παπουλής, Τουράμ (46' Χ. Λόπες), Σανγκόι

Ερμής: Στυλιανού, Λόπες (59' Μουσταφά), Χριστοφή, Ντε Πίνα, Τσίνα, Ταραλίδης, Τούρκο, Παουλίνιο, Ρέζεκ, Μανού (75' Σαμάρας), Ονίλο

Κίτρινες: Κυριάκου Ονίλο, Στυλιανού, Μανού

* Στα 14 γκολ έφτασε ο Ονίλο.

* Τρίτο γκολ για τον Γιώργο Μερκή.

* Παρθενικό γκολ για το Ν.Λόπες στο πρωτάθλημα.

* Τρίτο γκολ για το Μανού.

* Διαιτητής ήταν ο Χαράλαμπος Σκαπούλλης, βοηθοί οι Κυριάκος Κυριάκου - Νίκος Εγγλέζου, τέταρτος ο Λούκας Σωτηρίου και παρατηρητής ο Ανδρέας Γεωργίου.