Επανήλθε με ανατροπή σε απόσταση βολής… (φώτος)

Επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί, έστω και με ανατροπή, η ΑΕΚ επικράτησε της μαχητικής Αγίας Νάπας με 1-3 και με τη 18η της φετινή νίκη έφτασε στους 55 βαθμούς. Βαθμοί που μεταφράζονται με το πέρας 24 αγώνων σε -1 από την κορυφή και ταυτόχρονα +6 από την 3η θέση). 

Οι 26 τελικές προσπάθειες καταδεικνύουν πλήρως και την εικόνα του αγώνα αφού οι γηπεδούχοι στο ντεμπούτο στο πάγκο του Πανίκκου Πρωτοπαπά, πέραν το γρήγορο γκολ (7’) που σημείωσαν με τον Σκόπλιακ ήταν σε παθητικό ρόλο. Έχοντας ηρεμία στο παιχνίδι της η ΑΕΚ στο 42’ πέτυχε την ισοφάριση με με ωραία κεφαλιά του Καταλά, ενώ στην επανάληψη κλείδωσαν τη νίκη με γκολ των Τρισκόφσκι (61΄) και Άλβες (64΄) με πέναλτι. 

Με το καλημέρα ευκαιρία με Τρισκόφσκι…
Όπως αναμενόταν η ΑΕΚ μπήκε  δυνατά στην αναμέτρηση ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να οικοδομήσει τις βάσεις νίκης.  Μετά τις πρώτες αναγνωριστικές πάσες, μόλις στο 2’ δημιούργησε την πρώτης της κλασική ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. 

Πρώτη τελική και αιφνιδιασμός με 1-0…  
Στην πρώτη της τελική προσπάθεια η Αγία Νάπα κατάφερε ν’ ανοίξει το σκορ με τον Σκόπλιακ. Συγκεκριμένα, στο 7’ κέρδισε κόρνερ και με εκτελεστή τον Γεωργίου στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, ο Σκόπλιακ με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Τόνιο. Το γκολ αποσυντόνισε προσωρινά τους φιλοξενουμένους όμως σταδιακά προσπάθησαν με ηρεμία να φτάσουν στην ισοφάριση. 

Πολυπρόσωπη άμυνα και κλειστοί διάδρομοι…
Παρότι δημιουργούσε τελικές προσπάθειες η ΑΕΚ, στο πρώτο 25λεπτο τα βρήκε σκούρα μπροστά στην πολυπρόσωπη άμυνα που στήθηκε από την Αγία Νάπα για διαφύλαξη του 1-0. Είχε την υπεροχή ωστόσο σε γενικές γραμμές ήταν φλύαρη. 

Γυρόφερνε την περιοχή…
Όσο περνούσε η ώρα τόσο περισσότερο αύξανε την πίεσή της ΑΕΚ. Με παιχνίδι κατοχής γυρόφερνε την αντίπαλη άμυνα. Με κάποια καλά σουτ των Τέτε, Τομάς και Τρισκόφσκι έψαχνε τηλύση ωστόσο η μισή ώρα αγώνα έφερνε την Αγία Νάπα να κρατάει το υπέρ της προβάδισμα. 

Επιβράβευση υπεροχής με ισοφάριση στο 42’ 
Στο 42’ με τον αρχηγό της Καταλά, η ΑΕΚ βρήκε τη λύση για την ισοφάριση. Λίγο πριν την εκπνοή του α’ μέρους ο Τέτε με έξοχη μπαλιά βρήκε τον υψηλόσωμο αμυντικό που με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 1-1. Αυτή η εξέλιξη απόβαλε μεγάλο άγχος στους φιλοξενούμενους καθώς  τουλάχιστον επανέφεραν τα δεδομένα νίκης πριν την ανάπαυλα. 

Πίεση για ανατροπή στην αρχή της επανάληψης…
Το πάθημα του α’ μέρους έγινε μάθημα στους φιλοξενούμενους και στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ανέβασαν ρυθμού για να επιτύχουν την ολική ανατροπή. Με δυο απανωτά κόρνερ πίεσαν, ενώ παράλληλα, δεν άφηναν την Αγία Νάπα να γίνει επικίνδυνη στην κόντρα επίθεση.   

Δοκάρι με Τρισκόφσκι στο 51’
Τεράστια ευκαιρία απώλεσε το 51’ η ΑΕΚ με τον Τρισκόφσκι μετά την πάσα του Ορτίθ να σουτάρει σε πρώτο χρόνο και να στέλνει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πριντιγκάρ.  

«Αφηνιασμένο» 5λεπτο και 1-3…
Δύο λεπτά αργότερα η ΑΕΚ καθάρισε το ματς. Ο Τέτε μπήκε με ταχύτητα μπήκε στην περιοχή, ο Μέρτακκας τον ανέτρεψε και ο Λούκας Σωτηρίου δίχως δεύτερη σκέψη υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Άλβες με αρχοντικό στιλ δεν λάθεψε και στο 64’  σημείωσε το 1-3. Ο αέρας των δυο τερμάτων έφερε επιθετικό μονόλογο και τον Τόμας Κρίστιανσεν να σκέφτεται το επικείμενο ντέρμπι με τον Απόλλωνα. 

Μοναδικό ενδιαφέρον μόνο το τελικό σκορ…
Με τα πάντα να έχουν κριθεί το μόνο ενδιαφέρον ήταν το που θα σταματήσει το τελικό σκορ. Στο τελευταίο 10λέπτο η ΑΕΚ έριξε στροφές  διαχειριζόμενη πλήρως το ρυθμό και το αποτέλεσμα. Από την άλλη η Αγία Νάπα προσπαθούσε αλλά… μέχρι εκεί αφού επιθετικά ήταν εντελώς ακίνδυνη. 

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Πριντιγκάρ, Σκόπλιακ, Λαμπρόπουλος, Ρέινολντς (85' Μαχάττος), Μάρκου (59' Mάρκου), Γεωργίου (74' Μουλαζίμης), Κατσής, Αντωνίου, Λοιζίδης, Μέρτακκας, Ανδρέου. 

ΑΕΚ: Τόνιο, Καταλά, Λαρένα, Ορτίθ, Άλβες, Τομάς (73’ Μυτίδης), Τέτε (80' Ρόσα), Τρισκόφσκι (67’ Εγγλέζου), Μπόλιεβιτς, Μουρίγιο, Χαραλάμπους.  

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γεωργίου, Μάρκου, Κατσής / -

*Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Λουκάς Σωτηρίου με βοηθούς του Πέτρο Πέτρου και Όμηρο Τζιωρτζή.  

*Ντεμπούτο στο πάγκο της Αγίας Νάπας για τον Πανίκο Πρωτόπαπα. Είναι ο τρίτος στην σειρά προπονητής για την ακριτική ομάδα μετά τους Κοσμά και Μέρτακκα

*Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Καταλά. Δεύτερο για τον Τρισκόφσκι και  14ογια τον Άλβες.

*Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Σκόπλιακ.  

*Στον αγώνα του α’ γύρου που διεξήχθη στο ΓΣΖ η ΑΕΚ επικράτησε 3-1 (Θυμηθείτε πως…)