Όμορφη, απλή και ουσιαστική! (φώτος)

Με φόρα από την 6άρα επί του Απόλλωνα, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στη δεύτερη θέση της βαθμολικής κατάταξης. Σκόραροντας τρεις φορές στο α’ ημίχρονο επικράτησε 0-3 του Ερμή.   

Με την επιτυχία τους αυτή οι «κιτρινοπράσινοι» έφτασαν στους 61 και περιμένουν την αυριανή αναμέτρηση της Ομόνοιας ώστε να γνωρίζουν με ποια ομάδα θα ξεκινήσουν τα πλέι οφ. Σε επισφαλή θέση παρέμειναν οι «φτεροπόδαροι» που παρέμειναν στους 24 βαθμούς.  

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος η ΑΕΚ ήταν σαφώς ανώτερη ανοίγοντας το σκορ 9’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τομάς, ενώ το στο 20’ πήρε αέρα δύο τερμάτων με τον Μυτίδη. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Χριστοφή στο 50’ όταν στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του. 

Εμψυχωμένες και με πάθος στα πρώτα λεπτά…
Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε η αναμέτρηση με τις δυο ομάδες να δίνουν ένα γρήγορο ρυθμό. Πάνω – κάτω η μπάλα δίχως ωστόσο να δημιουργηθεί σοβαρός κίνδυνος μπροστά στις δυο εστίες.

Φάουλ σε εξαιρετικό σημείο, χέρι, πέναλτι και 0-1 με Τομάς!
Με την έλευση των πρώτων έξι λεπτών ο Τομάς κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση σε ανατροπή του από το Λατόρε. Ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε με δύναμη και ο Φραγκέσκου στην προσπάθειά του να προστατεύσει το πρόσωπό του κτύπησε την μπάλα με το χέρι. Δίχως δεύτερη σκέψη ο Αβραάμ Τσούκκας υπέδειξε την άσπρη βούλα και ο Τομάς με αριστοτεχνική εκτέλεση νίκησε τον Παναγόπουλο γράφοντας το 0-1.  

Διαχείριση και δύναμη… 
Με την ΑΕΚ να πετυχαίνει το ζητούμενο, η συνέχεια την έφερε να διαχειρίζεται το υπέρ της προβάδισμα. Από την άλλη, ο Ερμής παρουσιάστηκε σαστισμένος μετά το γκολ που δέχθηκε.  Σταδιακά ο ρυθμός έπεσε και σε συνδυασμό με τον κακό αγωνιστικό χώρο το παιχνίδι οδηγήθηκε στη δύναμη.

0-2 και γερό προβάδισμα…
Στο 20’  οι «κιτρινοπράσινοι» κέρδισαν κόρνερ και με ωραία κομπίνα ο Λαρένα έδωσε τον Μουρίγιο, αυτός στον Μπόλιεβιτς που χωρίς χρονοτριβή έκανε το δυνατό στου.  Ο Μυτίδης κινούμενος έξυπνα μπήκε στην πορεία της μπάλας και με προβολή ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 0-2.  Το ξέσπασμα όμως δεν έμεινε εκεί αφού δυο λεπτά αργότερα και πάλι με πρωταγωνιστή τον Μυτίδη λίγο έλειψε να πετύχει τρίτο γκολ. Ο Κύπριος επιθετικός μπήκε στην περιοχή από αριστερά και σχεδόν μόνος απέναντι στον Παναγόπουλος δεν κατάφερε να πλασάρει ιδανικά.  

Απόλυτη κυριαρχία και πίεση για τρίτο γκολ…
Όντας απελευθερωμένη πλήρως με το προβάδισμα των δύο γκολ η ΑΕΚ επέβαλε το ρυθμό της στην συνέχεια. Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο πίεσε έντονα για τρίτο γκολ πριν την ανάπαυλα. Η πίεση της μεταφράστηκε τρία κερδισμένα κόρνερ και δύο πολύ καλές προσπάθειες με τους Τομάς και Τέτε.  Στον αντίποδα ο Ερμής παρουσιαζόταν εγκλωβισμένος στην  οργανωμένη άμυνα και δυσκολευόταν να πατήσει περιοχή. 

Αντίδραση στο 40’ με Κειτά και δυο λεπτά αργότερα με Ντίξον…
Χρειάστηκε να περάσουν 40’ λεπτά αγώνα για να δημιουργήσει σημαντική ευκαιρία ο Ερμής. Ο Κειτά με ταχύτητα ξέφυγε του προσωπικού του αντιπάλου, μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Τόνιο. Δύο λεπτά αργότερα, απώλεσε δεύτερη ευκαιρία με τον Ντίξον οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής δοκίμασε το πόδι του όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. 

Τρίτη και μεγαλύτερη ευκαιρία με τον Γκονζάλες…
Η επιθετικότητα του Ερμή δεν είχε σταματημό και στο 44΄  έχασε νέα ευκαιρία με τον Γκονζάλες να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής όμως να μην καταφέρνει να νικήσει τον Τόνιο που έπεσε σωτήρια. Αυτή ήταν και η κλασικότερη ευκαιρία για τους γηπεδούχους ωστόσο το σφύριγμα της ανάπαυλας του βρήκε πίσω στο σκορ με 0-2. 

Όμορφα και απλά 0-3…
Στο 50’ η ΑΕΚ ουσιαστικά εξανέμισε τις όποιες πιθανότητες του Ερμή να μπει ξανά στο παιχνίδι. Ο Μαρσίνιακ με τσαμπουκά έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Μυτίδης με τακουνάκι γύρισε την πορεία της μπάλας προς την εστία και στην προσπάθεια του να διώξει ο Χριστοφή την έστειλε στα δίκτυα της ομάδας του. Με το 0-3 νωρίς στο β’ μέρος άρχισαν τα πανηγύρια στην κεντρική εξέδρα οι φίλοι της ΑΕΚ.

Κραυγαλέα ευκαιρία με Μυτίδη
Μη έχοντας άλλη επιλογή ο Ερμή βγήκε στην επίθεση και αυτό βοήθησε ώστε η ΑΕΚ να βγαίνει με ευκολία στις κόντρα. Στο 56’ ο Τομάς υποδέχθηκε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έφτασε μέχρι την περιοχή. Στον σωστό χρόνο έδωσε ασίστ πάρε – βάλε στον Μυτίδη που εντελώς μόνο στην μικρή περιοχή δεν κατάφερε να νικήσει τον Παναγόπουλο.  

Ευκαιρία για ανάσες, διαδικαστικού χαρακτήρα η συνέχεια…
Το 0-3 με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα οδήγησε τον Τόμας Κρίστιανσεν να κάνει αλλαγές δίνοντας ανάσες σε μερικούς ποδοσφαιριστές του. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά δίχως κάτι το αξιόλογο αφού με την σειρά του ο Ερμή  έδειχνε σημάδια αποδοχής της μοίρας του.  

Ανέβασμα του Ερμή στο τελευταίο 10λεπτο…
Με το παιχνίδι να έχει κριθεί στο τελευταίο 10λεπτο ο Ερμής προσπάθεια για το γκολ της τιμής. Παρόλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε και έτσι το 0-3 έμελλε να είναι και το τελικό σκορ. 

ΕΡΜΗΣ: Παναγόπουλος, Σίργκι, Γκονζάλες, Φραγκέσκου, Χριστοφή, Λατόρε (78’ Κούρου), Γουΐκς, Ροσάδο (53' Γενγκά), Μαγέλε (60' Βασιλόγιαννης), Ντίξον, Κεϊτά.

ΑΕΚ: Τόνιο, Μουρίγιο, Νίνου, Μαρτσίνιακ, Ορτίθ, Μπόλιεβιτς, Λαρένα (74' Ρόσα), Τομάς, Τέτε (60' Εγγλέζου - 66' Λαμπάν), Τρισκόφσκι, Μυτίδης.

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λατόρε, Φραγκέσκου (4η) / Λαρένα, Mαρσίνιακ (6η)

*Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Αβραάμ Τσούκκας, με βοηθούς τους Ιωάννη Λαζάρου και Αντρέα Μιχαηλίδη. 

*Αν και φιλοξενούμενοι, οι φίλοι της ΑΕΚ παρακολούθησαν τον αγώνα από την κεντρική εξέδρα του γηπέδου «Αμμόχωστος». 

*Τα εφτά γκολ στο πρωτάθλημα έφτασε ο Χουάν Τομάς για λογαριασμό της ΑΕΚ. Τρίτο για τον Νέστορα Μυτίδη. 

*Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Εγγλέζου στο 65’ λόγω τραυματισμού. Πρόλαβε ν’ αγωνιστεί μόλις πέντε λεπτά. 

*Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Φραγκέσκου και χάνει τον πρώτο αγώνα του Ερμή στα μπαράζ.

*Έξι κίτρινες συμπλήρωσε ο Μαρσίνιακ και χάνει το πρώτο αγώνα των μπαράζ.  

*Στον αγώνα του α’ γύρου για το πλαίσιο η ΑΕΚ επικράτησε 2-0