Αήττητη και… διπλό μετά από 15 χρόνια! (βίντεο/φώτος)

Τα βρήκε σκούρα, καρδιοχτύπησε αλλά… τα κατάφερε μετά από 15 χρόνια να κερδίσει στο «Αμμόχωστος». Πραγματοποιώντας μια μέτρια εμφάνιση η ΑΕΚ επικράτησε στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Νέας Σαλαμίνας με το ισχνό 0-1. Σκόρερ του χρυσού όπως αποδείχθηκε γκολ ο Ακοράν στο 22’. Στους 5 βαθμούς παρέμειναν οι γηπεδούχοι, στους 18 ανέβηκαν οι φιλοξενούμενοι έχοντας το απόλυτο.

Σε ό,τι αφορά το αγωνιστικό μέρος οι «ερυθρόλευκοι» σίγουρα άξιζαν κάτι περισσότερο αφού έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να πάρουν τουλάχιστον τον ένα βαθμό. Από την άλλη, οι «κιτρινοπράσινοι» το μόνο που μπορούν να κρατήσουν από την αναμέτρηση είναι την ουσία που είναι οι βαθμοί.    

Δυνατό ξεκίνημα…
Με πάθος και διάθεση να παίξουν επιθετικό ποδόσφαιρο ξεκίνησαν το παιχνίδι οι δυο ομάδες. Αμφότερες επέλεξαν να έχουν καλή κυκλοφορία της μπάλας με κοντινές πάσες ώστε να πάρουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στο χώρο του κέντρου. Παρόλα αυτά, το 10λεπτο κύλησε δίχως σημαντικές φάσεις. 

ΓΚΟΛ με Ακοράν...
Στο 22ο λεπτό ο Ακοράν άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ. Ο Ισπανός με σουτ έπειτα από σέντρα του Τέτε έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βεσελόφσκι γράφοντας το 0-1. 

Προσπάθεια αντίδρασης και ευκαιρία με Μάατσι
Μετά το γκολ η Νέα Σαλαμίνα προσπάθησε να αντιδράσει και στο 28’ δημιούργησε καλή ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Μαάτσι να μην μπορεί από πλεονεκτική θέση να σπρώξει τη μπάλα στα δίκτυα. Νωρίτερα είχε ένα καλό σουτ με τον Τζούρτζουριτς. 

Δύσκολα ο Μίνιο σε απευθείας φάουλ του Τζούρτουριτς…
Στο 44’ οι γηπεδούχοι δημιούργησαν νέα ευκαιρία με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τζούρτζουριτς. Ο Κολοκούδιας κέρδισε το φάουλ από πλεονεκτική θέση και ο Κροάτης ανάγκασε τον Μίνιο να διώξει με υπερένταση στη δεξιά του γωνιά. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο α’ μέρος. 

Ευκαιρία με Μακρίεφ στο 48’ 
Όπως τελείωσε το πρώτο ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο η Νέα Σαλαμίνα. Στο 48’ μετά από οργανωμένη προσπάθεια και σέντρα του Τσαμπούρη από δεξιά, ο Μακρίεφ έπιασε το σουτ στη κίνηση όμως η μπάλα πέρασε λίγο έξω από την εστία του Μίνιο. 

Ενδιαφέρον λόγω του ρευστού σκορ…
Η συνέχεια δεν επιφύλασσε ευκαιρίες ωστόσο το ρευστό σκορ διατηρούσε μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν τις γραμμές τους θέλοντας να φτάσουν στην ισοφάριση, ενώ οι φιλοξενούμενοι προτίμησαν παιχνίδι διαχείρισης. Όλα αυτά μέχρι το 70'. 

Πρώτη ευκαιρία στο β’ μέρος με Άλβες
Χρειάστηκε το παιχνίδι να πάει στο 75΄ μέχρι η ΑΕΚ να δημιουργήσει καλή ευκαιρία στο β’ μέρος. Ο Τομάς έδωσε ωραία στον κενό χώρο στον Άλβες και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Βεσελόφσκι να διώξει με υπερένταση με γροθιές. 

Μια ανάσα από το γκολ με Παύλου
Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο πίεζε την ΑΕΚ η Νέα Σαλαμίνα. Στο 80’ απώλεσε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 όταν μετά από γέμισμα του Τζούρτζουριτς από στημένη φάση, ο Παύλου από πλεονεκτική θέση έστειλε τη μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Μίνιο. 

Τεράστια φάση στο 91’! 
Μετά από γέμισμα στην περιοχή, ο Άντονιτς από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια. Αυτή ήταν η τελευταία φάση του αγώνα και έτσι η ΑΕΚ πανηγύρισε μια δύσκολη νίκη. Μια νίκη που την διατηρεί αήττητη με τα πέρας έξι αγωνιστικών. 

ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Βεσελόφσκι, Τσαμπούρης, Κούσουλος, Άντονιτς, Τσίνα, Σκοπελίτης, Τζούρτζουριτς (81’ Κωνσταντίνου), Μαάτσι, Αβελάιρας (67’ Παύλου), Κολοκούδιας (56΄ Πεδρίτο) Μακρίεφ

ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσόφ (72’ Κατάλα), Ορτίθ, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν, Τομάς, Τέτε (25' Χαραλαμπίδης), Λαρένα, Ακοράν, Άλβες (87’ Μπόλιεβιτς)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Τσίνα, Κούσουλος / Ορτίθ

**Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κώστας Ψευδιώτης, με βοηθούς τους Χαράλαμπο Γιωργίου και Γιώργιο Σάββα.

**Αναγκαστική ήταν η αλλαγή του Τέτε λόγω ενοχλήσεων. 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (7η):  ΑΕΛ-Νέα Σαλαμίνα / ΑΕΚ-Άρης