Ποιος θα «ντυθεί» Άλβες;

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2015, η ΑΕΚ είχε περάσει νικηφόρα για τελευταία φορά από το ΓΣΠ κόντρα στο ΑΠΟΕΛ.

Συγκεκριμένα, στις 22 Δεκεμβρίου του 2015, η ομάδα της Λάρνακας κέρδισε με 2-1. Μόλις στο 3΄ το ΑΠΟΕΛ άνοιξε το σκορ, ακολούθησε η απάντηση του αρχηγού Καταλά στο 31΄και στο 72΄ ο Άλβες διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Από τότε, στις εκτός έδρας αναμετρήσεις με το ΑΠΟΕΛ, ακολούθησε η οδυνηρή ήττα (2-0) στον «τελικό» της Μεγάλης Πέμπτης (28/4/2016) και το ισόπαλο 1-1 στον πρώτο γύρο της σεζόν που διανύουμε. Η ΑΕΚ σκόραρε πρώτη με τον Φλοριάν στο 36΄, μίλησε… τελευταίος ο Πιέρος στο 75΄.

Ενόψει του αυριανού ντέρμπι, μόνο με νίκη θα έχει καλές πιθανότητες η ΑΕΚ για να κατακτήσει τον τίτλο. Με ήττα τελειώνουν όλα, με ισοπαλία πολύ δύσκολα θα ανατραπεί το -4 στις δύο τελευταίες αγωνιστικές.