ΑΕΚάρα για πρόκριση! (φώτος)

ΑΕΚάρα για πρόκριση… Έχοντας υπομονή στο παιχνίδι της σκόραρε σε καίρια χρονικά σημεία και πήρε ένα ιδανικό αποτέλεσμα!  

Η ομάδα της Λάρνακας με σκόρερ τους Τέτε (42’) και Χέφελ (70’) επικράτησε 2-0 στο ''ΑΕΚ Αρένα'' της Δυναμό Μινσκ στο πλαίσιο του Γ' Προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ.

Πλέον, εκτόξευσε τις πιθανότητες για πρόκριση ενόψει της ρεβάνς στην Λευκορωσία. 

Το www.kerkda.net σας μετέφερε όλα όσα έγιναν στην αναμέτρηση... 

Πολύ καλό ξεκίνημα και ευκαιρία στο 3’ με Φλοριάν
Με διάθεση να επιβάλει το ρυθμό της ξεκίνησε την αναμέτρηση η ΑΕΚ. Μάλιστα, με την συμπλήρωση τριών λεπτών δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Τρισκόφσκι να γεμίζει στην περιοχή και τον Φλοριάν στο τσακ να μην προλαμβαίνει την μπάλα για να κάνει το τέλειωμα. 

Σταδιακά όμως η Μινσκ ισορρόπησε το παιχνίδι και με τη σειρά της βραχυκύκλωσε το παιχνίδι κατοχής που είχε…η ΑΕΚ. Όλα αυτά με την έλευση του πρώτου 10λέπτου. 

Ίδιο μοτίβο και… ισορροπημένη συνέχεια
Η συνέχεια έφερε την απόλυτη ισορροπία κινήσεων… Οι δύο ομάδες θέλησαν κυρίως να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα και σε δεύτερη βάση να επιτεθούν οργανωμένα. Κάπως έτσι αλληλοεξουδετερώθηκαν. Ό,τι καλύτερο ήταν κάποια και καλά σουτ των παιχτών της Μισκ, ενώ για την ΑΕΚ ένα σουτ του Τρισκόφσκι (24') όπου η μπάλα κτύπησε στον Κουζμένοκ και άλλαξε πορεία. 

Κοίμισε την ΑΕΚ και καλή στιγμή η Δυναμό 
Αφού πρώτα βραχυκύκλωσε την δημιουργία της ΑΕΚ από τον άξονα η Δυναμό σταδιακά έγινε πιο επικίνδυνη. Στο 36’ κατέγραψε καλή ευκαιρία για ν’ ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Γκάλοβιτς που πέρασε μόλις άουτ. 

Έπαιξε από τ’ άκρα και ΓΚΟΛ στο 42’  με Τέτε 
Ενώ έδειχνε να μην βρίσκει επιθετικές λύσεις, έπαιξε για λίγο από τα άκρα και της βγήκε… Στο 42’ ο Τέτε ελευθερώθηκε από τον προσωπικό του αντίπαλο και με έξυπνο πλασέ παραβίασε την εστία του Κλίμοβιτς γράφοντας το 1-0. Κάπως έτσι η ομάδα της Λάρνακας κατάφερε να κλείσει ιδανικά το α' μέρος. 

Έλεγχος του αγώνα…
Το γκολ σε κρίσιμο χρονικό σημείο βοήθησε στην επανάληψη την ΑΕΚ να εφαρμόσει την τακτική κατοχής της απλώνοντας με υπομονή παιχνίδι. Αυτό το στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κέρδισε τις περισσότερες προσωπικές μάχες έλεγξε πλήρως το ρυθμό.     

Μεγάλη ευκαιρία με Χέφελ στο 65’ 
Μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει δεύτερο γκολ απώλεσε η ΑΕΚ. Συγκεκριμένα, στο 65’ μετά από ωραία συνεργασία των Φλοριάν-Τρισκόφσκι και Χέφελ ο τελευταίος έκανε το πλασέ όμως η μπάλα έφυγε λίγο έξω..

2-0 με Χέφελ στο 70’ 
Στο 70’ η ΑΕΚ μετουσίωσε την υπεροχή της δεύτερο γκολ. Μετά από πολύ καλό σουτ του Χέφελ, η μπάλα ξέφυγε από τον Κλίμοβιτς και κατέληξε στα δίκτυα της Μινσκ. Το 2-0 αποσυντόνισε πλήρως τους Λευκορώσους. Χαρακτηριστικά η κατοχή πήγε στο 71%-29%!

Με αυτά και με εκείνα η ώρα πέρασε με την ΑΕΚ να διαχειρίζεται έξοχα το ιδανικό σκορ μέχρι το τέλος... 

AΕΚ: Πάμπλο, Αντωνιάδης, Τρουγιόλς, Μόισοφ, Καταλά, Λαρένα, Τέτε (78' Ακοράν), Τρισκόφσκι, Χέφελ (74' Τομάς), Λαμπάν, Φλοριάν (91' Μυτίδης)

DINAMO MINSK:  Κλίμοβιτς, Κουζμένοκ, Γκάλοβιτς, Όστρουκ, Σαρόκα, Νόγιοκ, Σατσίβκο, Μπεγκούνοβ (46'  Κάρποβιτς), Κατσίνσκι (68' Κλιόμπας), Λέκοβιτς, Λούκιτς (73' Νίκολιτς).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: - / Σατσίβκο

-Διαιτητής της αναμέτρησης είναι ο Τσέχος Petr Ardeleanu με βοηθούς διαιτητές τους συμπατριώτες του Martin Wilczek και Petr Blazej. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Radek Prihoda.

Ενημέρωση, φωτογραφίες, βίντεο, δηλώσεις, παρασκήνια... όλα μέσω της ιστοσελίδας μας σε επιχορήγηση της Bet On Alfa και του «Alexander College/University of the West of England the highest ranking UK University offering degrees in Cyprus».