Με την αποχώρησή του, γίνεται... διαπραγματευτικό ατού!

Πριν αποχωρήσει από την ΑΕΚ, ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ φρόντισε να κατακτήσει έναν τίτλο, κάτι το οποίο επιθυμούσαν εδώ και χρόνια στην ομάδα της Λάρνακας.

Το τρόπαιο είναι κάτι που μένει στην ιστορία, ωστόσο με την αποχώρησή του από την ΑΕΚ ο Ιντιάκεθ έκανε ένα ακόμα μεγαλύτερο καλό στην ομάδα! Τι εννοούμε…

Όταν οι «κιτρινοπράσινοι» τον προσέλαβαν ως προπονητή τους στο ξεκίνημα της σεζόν 2016-17, τότε ο Βάσκος τεχνικός ήταν ένας εντελώς άγνωστος προπονητής ο οποίος κοούτσαρε την Lleida, ομάδα στην Segunda B III, τρίτη κατά σειρά κατηγορία στην Ισπανία.

Στην διετία του στην ΑΕΚ, ο Ιντιάκεθ ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του, απέκτησε αναγνωσιμότητα και αυτό φάνηκε από το ενδιαφέρον που επέδειξε η Real Zaragosa. Μια ομάδα που έχασε στο… τσακ την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αλλά είναι μια ιστορική ομάδα που με εξαίρεση τα τελευταία χρόνια, διαχρονικά αγωνίζεται στην κατηγορία των μεγάλων.

Η επιλογή του πρώην προπονητή της… Lleida, δεν θα υπήρχε αν δεν μεσολαβούσε η διετία του στην ΑΕΚ και την Κύπρο γενικότερα. Και αυτό αποτελεί – και θα αποτελεί – ένα ισχυρό διαπραγματευτικό ατού για την ομάδα της Λάρνακας στο παρόν αλλά και στο άμεσο μέλλον, με υποψήφιους στόχους (παίκτες-προπονητές). Ότι δηλαδή μέσω της ΑΕΚ, ένας προπονητής που το βιογραφικό του είχε να επιδείξει ομάδες όπως οι Real Sociedad B, Poli Ejido, Guijuelo, Real Unión, Toledo και Lleida έφτασε στην Zaragosa και στον… προθάλαμο της Primera Division!