Μεγαλύτερος αντίπαλος της ΑΕΚ ήταν η κούραση των Κύπριων διεθνών

Η Πετρολίνα ΑΕΚ αποκλείστηκε χθες (22/9) από τη συνέχεια του Basketball Champions League από την ομάδα της Antwerp Giants.

Παρά το γεγονός ότι η Βελγική ομάδα ήταν ένας πολύ δυνατός αντίπαλος για τη πρωταθλήτρια Κύπρου, θα πρέπει να σταθούμε σε έναν σημαντικό παράγοντα που έκανε την εμφάνισή του περισσότερο στη δεύτερη αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Αμβέρσας.

Ο παράγοντας αυτός αφορά τη κούραση των κύπριων καλαθοσφαιριστών, αυτών που αγωνίζονται με την εθνική ομάδα, οι οποίοι μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα έκαναν προετοιμασία με την ομάδα τους αλλά και με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μάλιστα πέρα της προετοιμασίας και των φιλικών αγώνων, έδωσαν τρία παιχνίδια μέσα σε δέκα ημέρες, με την Εθνική (Αυστρία – Κύπρος στις 13 Σεπτεμβρίου) και με την ΑΕΚ (20 και 22 Σεπτεμβρίου με Αντβέρπ).

Έτσι το γεγονός ότι οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές της ΑΕΚ πέτυχαν μόλις 4 πόντους στο παιχνίδι της Αμβέρσας, είναι απολύτως φυσιολογικό…

Πάντως πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το ευρωπαϊκό ταξίδι της Πετρολίνα ΑΕΚ δεν σταματάει εδώ, καθώς θα συνεχίσει στους ομίλους του FIBA Europe Cup.