"Αδύνατο να καταλάβω τους συμπαίκτες μου/Μέχρι θανάτου... Μπόκα"!

Σε μέσο της πατρίδας του μίλησε ο μέσος της ΑΕΚ, Φακούντο Γκαρσία και αναφέρθηκε για το ντεμπούτο του στο Europa League ενώ δήλωσε πως ο στόχος των "κιτρινοπρασίνων" είναι το πρωτάθλημα. Τι του ζητάει ο Αντόνι Ιραόλα και η χαρά του για την νίκη επί του ΑΠΟΕΛ. Σε ποιον ποδοσφαιριστή θέλει να μοιάσει.

Αναλυτικά:

Πώς πέρασες τους τελευταίους μήνες; Είσαι χαρούμενος που εγκαταστάθηκες στην Κύπρο;

«Πολύ χαρούμενος με τα πράγματα που συμβαίνουν σε μένα, τώρα αρχίζω να παρατηρώ λίγο κρύο (γέλια). Το ποδόσφαιρο άλλαξε τη ζωή μου εντελώς. Είχα τη δυνατότητα να έρθω στην Κύπρο για να μάθω μια άλλη χώρα και έναν άλλο πολιτισμό».

Γιατί έφυγες από την Leganes;

«Ήθελα πραγματικά να μείνω. Ο στόχος μου ήταν να δουλέψω και να δείξω πράγματα. Δυστυχώς οι κανόνες με τους μη ευρωπαίους παίκτες με ώθησε στην αλλαγή»

Έχεις Ισπανό προπονητή και πολλούς Ισπανούς συμπαίκτες. Είναι πλεονέκτημα για σένα στο να προσαρμοστεί στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο;

«Ναι είναι. Το παιχνίδι εδώ είναι πολύ παρόμοιο με αυτό της Ισπανίας. Στο Europa League είναι ψηλό το επίπεδο και μέσω αυτών των αγώνων, μεγαλώνεις».

Τα αγγλικά σου; Πως μιλάς με τους υπόλοιπους;

«Είναι περίπλοκο (γέλια). Προσπαθώ να μάθω. Έχουμε πολλούς Ισπανούς και με έχει ωφελήσει αλλά από την άλλη πλευρά είναι αδύνατο να καταλάβω τους υπόλοιπους συναδέλφους μου.»

Στην ομάδα υπάρχουν ποδοσφαιριστές με μεγάλη εμπειρία στην Ισπανία όπως ο Jorge Larena, Nacho Cases και ο Acorán Barrera, σε συμβουλεύουν;

"Πάντα τους μιλάω και με συμβουλεύουν με βάση την εμπειρία τους προσπαθούν να με βοηθήσουν έτσι ώστε να μεγαλώνω ποδοσφαιρικά. Είναι πολύ καλοί άνθρωποι και πολύ καλοί παίκτες, το έχουν δείξει ."

Ξεκίνησες ιδανικά πάντως. Έπαιξες στο Europa League και κέρδισες και τον πρώτο σου τίτλο (εννοεί το Σούπερ Καπ με το ΑΠΟΕΛ)…

«Είμαι πολύ χαρούμενος για τον πρώτο μου τίτλο. Πριν από λίγους μήνες δεν θα το πίστευα πως θα ήταν δυνατό να κατακτήσω ένα τρόπαιο».

Ανησυχείς που δεν έχεις πολλά λεπτά συμμετοχής;

«Ναι, δεν έχω πολλά λεπτά που θα ήθελα. Δουλεύω σκληρά κάθε μέρα, έτσι ώστε όταν παίζω, να είμαι έτοιμος».

Πως ένιωσες που αγωνίστηκες σε ολόκληρο αγώνα στο Europa League;

«Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που έπαιξα σε όλο το παιχνίδι. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα είχα νιώσει κούραση και νόμιζα πως θα μου κόστιζε αλλά τα κατάφερα και έκανα ένα καλό παιχνίδι. Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αλλά εγώ ήμουν ευχαριστημένος έδωσα το καλύτερο για την ομάδα μου».

Έχετε αποκλειστεί, θα παίξεις στα επόμενα παιχνίδια;

«Προσπαθώ πάντα να παίζω τα παιχνίδια και να τα κερδίζω. Θέλω να είμαι καλύτερος από τον αντίπαλο αλλά και τον εαυτό μου. Θέλω να κερδίσω εμπειρίες μέσα από τους αγώνες του Europa League.»

Έχετε δύο λιγότερα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και αν τα κερδίσετε θα πάτε στην κορυφή… Νιώθετε την πίεση να κερδίσετε το πρωτάθλημα από τον σύλλογο;

«Ναι, εδώ παίζεις για να φτάσεις στην κορυφή. Είμαστε αρκετά καλοί στο πρωτάθλημα και οι προσδοκίες είναι πάντα για να κερδίσουμε. Θέλουμε τον τίτλο».

Ποιες είναι οι διαφορές του πρωταθλήματος της Αργεντινής με του Κυπριακού;

«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι το στυλ παιχνιδιού. Στην Ευρώπη έχεις περισσότερο την μπάλα. Έχεις περισσότερους χώρους να κινηθείς με αυτή. Στην Αργεντινή το παιχνίδι είναι πιο τρελό. Η ένταση είναι διαφορετική.»

Οι διαφορές των Κυπρίων με τους Αργεντινούς;

«Η Αργεντινή είναι χώρα στην οποία ζει για το ποδόσφαιρο. Και εδώ είναι κάπως παρόμοιο αλλά στην χώρα μας είναι περισσότερο. Εδώ δεν σε πιέζουν όσο εκεί.»

Τι ζητά ο Andoni Iraola στο παιχνίδι; Είστε άνετοι;

«Τώρα παίζω στο 6, αμυντικός μέσος. Θέλει να έχω την μπάλα και να κάνω υπομονή, να παίζω καλά και να έχω καλές τοποθετήσεις».

Ποιος είναι ο παίκτης που θέλεις να μοιάσεις;

«Από μικρός μου άρεσε ο Ρικέλμε και ο Γκάγκο, ειδικά ο δεύτερος λόγω της θέσης μου. Όταν έπαιξα στις ακαδημίες της Μπόκα ήμουν τυχερός να τους δω από κοντά να αγωνίζονται».

Το Σάββατο είναι ο τελικός του Copa Libertadores. Παίζετε με την Ρίβερ. Βλέπεις να το κατακτάτε;

«Μέχρι τον θάνατο για την Μπόκα! Είδα το πρώτο παιχνίδι και υπέφερα (γέλια)»