Ποτέ και Ασίς το πήραν πάνω τους και νίκησαν ΑΕΚ και… απουσίες (Φώτος)

Η Ομόνοια ήταν η μεγάλη νικήτρια στο σαββατιάτικο ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΓΣΖ, αφού επικράτησε με 3-1, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ποτέ, που σημείωσε δύο γκολ, και Ασίς, που σκόραρε ακόμα ένα, όπως επίσης και ο απροσπέλαστος Μαργκάσα. Το "τριφύλλι"... νίκησε και τις πολλές απουσίες, ιδιαίτερα στο κέντρο της άμυνας, αποδεικνύοντας πόσο "βαριά" είναι η φανέλα του, πιάνοντας παράλληλα την ομάδα του Κρίστιανσεν στην 4η θέση -υπερτερούν στην ισοβαθμία οι "πράσινοι". Το γκολ των γηπεδούχων σημείωσε ο Κολαούτι.

To πρώτο εικοσάλεπτο... κύλησε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, πέραν από ένα σουτ του Ασίς, που απέκρουσε εύκολα ο Τόνιο στο 5΄.

Απ΄ εκεί και πέρα και μέχρι το 30΄ δεν καταγράφηκε κάποια άλλη φάση, με την Ομόνοια να... πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να είναι η ομάδα που φάνηκε περισσότερο στο πρώτο ημίωρο.

Σ' εκείνο το χρονικό σημείο και μετά από εκτέλεση φάουλ του Κιρμ, ο Ποτέ έκανε την κεφαλιά, νικώντας... τον Τόνιο, ανοίγοντας παράλληλα, το σκορ για την ομάδα του Καϊάφα.

Μάλιστα, το 1-0 έμελλε να είναι και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους, αφού οι "πράσινοι", που ήταν σχετικά καλοί, έλεγξαν τον αγώνα, χωρίς να... απειληθούν από την αντίπαλό τους, που κινήθηκε σε μέτρια επίπεδα και ήταν κατώτερη σε σχέση με προηγούμενές της αναμετρήσεις.

Παρά την προσπάθειά της για να μπει δυνατά στην επανάληψη και να καταφέρει να ισοφαρίσει η ΑΕΚ παρουσιαζόταν νευρική και δεν μπορούσε να... απειλήσει, με το Βάντερ να χάνει τις μονομαχίες από το Μαργκάσα, ενώ γενικότερα η ομάδα της Λάρνακας αδυνατούσε να... χτυπήσει από τα άκρα, αφού οι Κιρμ και Ρούμπιο επέστρεφαν κι έκλειναν τους χώρους.

Αντίθετα, η Ομόνοια έλεγχε το ρυθμό και στο 55΄ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά της, όταν το σουτ του Ρούμπιο... έφυγε μόλις άουτ.

Εννιά λεπτά αργότερα, η ομάδα του Κρίστιανσεν είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι, όταν το σουτ του Κολαούτι... έφυγε μόλις άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε η κεφαλιά του Αργεντινού στο 67΄.

Μέχρι εκεί, όμως, αφού στο 72΄ ο Ασίς... έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ομάδας της Λάρνακας και με πλασέ... νίκησε τον Τόνιο, δίνοντας σαφέστατο προβάδισμα στην ομάδα του για τη νίκη. Μάλιστα, ο Καϊάφας ήταν έτοιμος να αντικαταστήσει τον Ασίς με το Ρόντρι, ωστόσο μετά το γκολ ρώτησε τον Πορτογάλο κατά πόσον είχε δυνάμεις για να συνεχίσει τον αγώνα.

Σχεδόν άμεση ήταν, ωστόσο, η... απάντηση από πλευράς γηπεδούχων, όταν μετά από ωραία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ του Μπόλιεβιτς, η μπάλα έφτασε στον Κολαούτι, ο οποίος με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 2-1 στο 76΄.

Πέντε λεπτά αργότερα, η Ομόνοια έχασε τεράστια ευκαιρία για να... τελειώσει το παιχνίδι, ωστόσο ο Ρούμπιο, μετά από την πάσα του Κιρμ, σούταρε άουτ από καλή θέση, ενώ και στο 85΄ θα μπορούσε να πράξει το ίδιο, αλλά ο Τόνιο απέκρουσε το σουτ του Ποτέ.

Mε τη σειρά της, η ΑΕΚ θα μπορούσε να ισοφαρίσει, όμως στάθηκε άτυχη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων. Το σουτ του Μπόλιεβιτς κι αφού η μπάλα... χτύπησε και σε αντίπαλο κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Ζοσέ Μορέιρα.

Εν τέλει, ένα λεπτό αργότερα δόθηκε... τέλος στην αγωνία για την έκβαση του αγώνα, όταν ο Μίκαελ Ποτέ με πλασέ διπλασίασε τα τέρματά του, διαμορφώνοντας το τελικό 3-1 για την ομάδα της Λευκωσίας, χαρίζοντάς της παράλληλα ένα πολύ μεγάλο "διπλό" επί μίας σπουδαίας αντιπάλου.

ΑΕΚ: Τόνιο, Σίπο (89΄ Κυπριανού), Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Μπόλιεβιτς, Λαρένα, Τομάς, Εγγλέζου (62΄ Παύλου), Βάντερ, Κάντε (46΄ Κολαούτι). 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Μορέιρα, Κυριάκου, Λομπιανίτζε, Λεάντρο, Μαργκάσα, Οικονομίδης, Φυλακτού, Ασίς (79΄ Ρόντρι), Κιρμ (85΄ Φοφανά), Ρούμπιο (90+2΄ Ράμος), Ποτέ.

Κίτρινες Κάρτες: Σίπο, Εγγλέζου (4η), Μπόλιεβιτς (4η) - Κυριάκου, Μαργκάσα (4η), Ρούμπιο.

** Στον αγώνα του Α΄ Γύρου, που διεξήχθη στο ΓΣΠ, η ΑΕΚ είχε επικρατήσει με 1-0.

** Χωρίς αλλαγές παρέταξε την ΑΕΚ ο Τόμας Κρίστιανσεν σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο την Ανόρθωση. 

** Με τρεις αλλαγές παρέταξε την Ομόνοια ο Κώστας Καϊάφας σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με αντίπαλο τη Νέα Σαλαμίνα. Ο Κυριάκου πήρε τη θέση του Ακουισταπάτσε, ο Λεάντρο του Σερτζίνιο και ο Ρούμπιο του Φοφανά.

** Επιστροφή για το Λεάντρο σε αγώνα πρωταθλήματος, μετά τις 3 Μαΐου 2014, όταν και είχε αγωνιστεί στο νικηφόρο 2-1 επί της Ανόρθωσης.

** Με τα δύο γκολ που σημείωσε ο Ποτέ έφτασε τα 12 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Νικόλας Εγγλέζου κι ως εκ τούτου, θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος της ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ερμή Αραδίππου στο Δασάκι της Άχνας, όπως και ο Μπόλιεβιτς, για τον ίδιο λόγο.

** Πρώτο φετινό γκολ για το Νούνο Ασίς στο πρωτάθλημα.

** Τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσε ο Ρενάτο Μαργκάσα κι ως εκ τούτου, θα απουσιάσει από τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος της Ομόνοιας με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας στο ΓΣΠ.

** Με το γκολ που σημείωσε ο Κολαούτι έφτασε τα 5 στο φετινό πρωτάθλημα.

** Διαιτητής της αναμέτρησης ο Λεόντιος Τράττος, με βοηθούς τους Αθηνόδωρο Ιωάννου και Μάριο Δημητριάδη, ενώ τέταρτος ο Μιχάλης Σωτηρίου. Πρώτος επιπρόσθετος ο Θωμάς Μούσκος και δεύτερος  ο Μάριος Νικολάου.