ΙΝΤΙΑΚΕΘ: "Δεν ασχολούμαστε με ζητήματα που δεν είναι στο χέρι μας" (Δηλώσεις Σίλβα)

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη Τύπου της ΑΕΚ ενόψει του αγώνα με την ΕΝΠ. Τους παίκτες εκπροσώπησε ο Ίγκορ Σίλβα, ο οποίος μίλησε πρώτος.

Ιγκόρ Σίλβα:

«Tην Κυριακή έχουμε μία πολύ καλή ευκαιρία, στον τελευταίο αγώνα της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και πριν τα Play-off να πάρουμε τους τρεις βαθμούς.

Ακολουθούν συνεχόμενα ντέρμπι και για μας είναι πολύ σημαντικό να παίρνουμε τις νίκες για να προσπαθήσουμε να ανέβουμε πιο ψηλά στην βαθμολογία. Είναι επίσης πολύ σημαντικό για μας και θέλουμε την νίκη, γιατί στον πρώτο γύρο είχαμε χάσει στο Παραλίμνι.

Με τον ερχομό μου στην Κύπρο θα έλεγα ότι άνοιξε μία... μεγάλη πόρτα στην καριέρα μου. Ήμουν στον Ολυμπιακό και δεν ήξερα πολλά για το Κυπριακό ποδόσφαιρο. Αλλά διαπίστωσα ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ έχει ποιότητα και πολύ καλό επίπεδο. Έπαιξα για πρώτη φορά στην καριέρα μου στους ομίλους του Europa League και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος με την παρουσία μου στην Κύπρο. Θα δούμε για το μέλλον.

Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΚ μέχρι το τέλος της σεζόν και διατηρώ συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό. Αυτά τα θέματα τα χειρίζεται ο μάνατζερ μου»

Ιμανόλ Ιντιακέθ:

«Έχουμε ένα νεό παιχνίδι με ένα καλό αντίπαλο που κάνει καλή σεζόν και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, όπου βρίσκεται σε καλή θέση μετά το αποτέλεσμα της Τετάρτης. Είναι δύσκολο και θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να τα καταφέρουμε.

Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί είναι μία καλή ομάδα, με ποιότητα, ικανούς ποδοσφαιριστές στην επίθεση και επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και θέλουμε την βοήθεια του κόσμου. Είναι πολύ σημαντικό να κάνουμε σερί νικών για να βελτιώσουμε την βαθμολογική μας θέση.

Sastre και Θωμάς είναι πολύ καλύτερα. Επίσης Acoran και Mikel έκαναν μέρος της προπόνησης και θα δούμε αύριο αν θα έχουμε κάποιον στην διάθεση μας την Κυριακή ή θα περιμένουμε για τα επόμενα παιχνίδια γιατί αντιμετώπισαν μυϊκά προβλήματα. Mojsov, Florian και Απόστολος θα απουσιάσουν.

Είναι διαφορετικό για τον παίκτη που θα πάρει την θέση κάποιου άλλου γιατί σαφέστατα πρόκειται για διαφορετικούς ποδοσφαιριστές και δεν μπορούν να σου δώσουν τα ίδια. Έχω αποφασίσει για τον αντικαταστάτη του Απόστολου, αλλά θα περιμένω την αυριανή προπόνηση.

Θα έχουμε μία καλή 11αδα και διαθέτουμε ένα καλό ρόστερ. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες. Παίζουμε εντός έδρας σε ένα σημαντικό για μας παιχνίδι και θα πρέπει από το πρώτο λεπτό να επιτεθούμε και να δείξουμε πόσο πολύ θέλουμε την νίκη. 

Δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με ζητήματα που δεν είναι στο χέρι μας (για υπόθεση Uzoho). Εμείς παραμένουμε συγκεντρωμένοι στον στόχο μας. Έχουμε ένα νέο παιχνίδι. Το πρωτάθλημα όπως σας είπα αρκετές φορές είναι πολύ ισορροπημένο και όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα.

Το επίπεδο έχει ανέβει. Δεν ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο πέραν του αγώνα της Κυριακής με την ΕΝΠ. Από κει και πέρα θα ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στο ζήτημα»