Κιτρινοπράσινο τρίποντο, πορτοκαλί παράπονα (φώτος)

Σε ένα παιχνίδι στο οποίο η ΑΕΚ ήταν καλύτερη αλλά με την Αγία Νάπα να έχει δικαιολογημένα παράπονα από την διαιτησία, οι Λαρνακείς κέρδισαν με 2-0 και ανέβηκαν στους 31 βαθμούς και την τρίτη θέση. Κολαούτι (33') και Λαρένα με πέναλτι (81') πέτυχαν τα γκολ. Ο Κοσμά αποβλήθηκε από τον πάγκο για διαμαρτυρίες στο 43' ενώ οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν με δέκα παίκτες αφού στο 83' δέχθηκε δεύτερη κίτρινη ο Παναγιότοφ.

Δυο γκολ, μέτρησε το ένα...

Το ματς ξεκίνησε με ευκαιρία από τα... αποδυτήρια αφού στο 26ο δευτερόλεπτο ο Τομάς από πολύ κοντά έκανε δυνατό σουτ όμως ο Αθανασίου ήταν έτοιμος και έσωσε το σοκ για την ομάδα του.

Η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και στην συνέχεια. Η Αγία Νάπα έδωσε χώρο έτσι οι γηπεδούχοι έφτιαξαν άλλες 2-3 φορές τις προϋποθέσεις για το γκολ στο πρώτο εικοσάλεπτο, αλλά έλειψε η κλασική ευκαιρία. Τελικά η υπεροχή της ομάδας του Κρίστιανσεν έφερε αποτέλεσμα στο 33'. Μετά από μπαλιά από τα δεξιά και τραγικό λάθος του Ρόχας, η μπάλα "έσκασε" μπροστά στον Κολαούτι ο οποίος από κοντά νίκησε τον Αθανασίου για το 1-0.

Τα τελευταία πέντε λεπτά ανήκαν στην Αγία Νάπα που στο 42' είδε τον Τόνιο να λέει όχι στον Χάμπερ ενώ στο 43ο λεπτό βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα όμως το γκολ του Μάρτσεφ λανθασμένα ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ του Κολοκούδια στον Χαραλάμπους. Τα τηλεοπτικά ριπλέϊ δείχνουν πως δεν υπάρχει παράβαση και το γκολ θα έπρεπε να μετρήσει. Μάλιστα η φάση στοίχισε διπλά στους φιλοξενούμενους αφού ως αποτέλεσμα των έντονων διαμαρτυριών, ο Γιώργος Κοσμά αποβλήθηκε από τον πάγκο.

Υπεροχή, πέναλτι και τέλος

Πιο αργός ο ρυθμός και λιγοστές οι φάσεις στο ξεκίνημα της "επανάληψης", με την ΑΕΚ να έχει την κατοχή και να διατηρεί με σχετική άνεση το προβάδισμα, ψάχνοντας και ένα δεύτερο γκολ το οποίο θα μπορούσε να πετύχει στο 69' αλλά ο Λαρένα από κοντά σούταρε έξω.

Τελικά όλα κρίθηκαν στο 81' όταν ο διαιτητής έδωσε πέναλτι σε πτώση του Μοντέιρο στην περιοχή. Ο Λαρένα εκτέλεσε εύστοχα, έκανε το 2-0 και "σφράγισε" το τρίποντο για την ομάδα του. Από την Αγία Νάπα διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την δεύτερη κίτρινη και την αποβολή του Παναγιότοφ στο 83', μετά την εκτέλεση. Τα παράπονα των φιλοξενουμένων, πάντως, ήταν δικαιολογημένα καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει παράβαση. Υπάρχει πίεση πάνω στον Μοντέιρο από τον Φίλγκεϊτ αλλά ο Πορτογάλος έπεσε εύκολα.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η ΑΕΚ με τα γκολ των Κολαούτι και Λαρένα ανέβηκε μόνη στην 3η θέση και δικαιούται να κοιτάζει ακόμα πιο ψηλά...

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους, Σκοπελίτης, Λαρένα, Τομάς (75' Μπόλιεβιτς), Βάντερ (70' Eγγλέζου), Μοντέιρο, Κολαούτι (84' Κάντε)

Αγία Νάπα: Αθανασίου, Μέρτακκας, Φίλγκεϊτ (91' Αντωνίου), Ρόχας, Μαρκόφσκι, Θεοδώρου, Τζούρτζουριτς, Μάρτσεφ, Παναγιότοφ, Χάμπερ (89' Γεωργίου), Κολοκούδιας (89' Τζιωρτζής)

Κίτρινες: - / Μέρτακκας

Κόκκινες: - Παναγιότοφ (2η κίτρινη)

Ενδιαφέρουν

- Τέταρτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Χόρχε Λαρένα.

- Έκτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ρομπέρτο Κολαούτι.

Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου νίκησε η ΑΕΚ με 2-1 από τέρματα που πέτυχαν οι Κολαούτι (45’) και Μπόλιεβιτς (90’).

- Διαιτητής ήταν ο Λούκας Σωτηρίου, βοηθοί οι Χρ. Σπανός - Μ. Μαρίνου, τέταρτος ο Γ. Αναστασίου και παρατηρτής ο Χρ. Σκαπούλλης.