Ο Σαρντινέρο την έβαλε στο κόλπο (φώτος)

Χρειάζονταν και οι δυο το τρίποντο για διαφορετικούς λόγους, όμως η ΑΕΛ είναι εκείνη που χαμογελά. Η ομάδα του Χριστάκη Χριστοφόρου κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0, με σκόρερ τον Άντριαν Σαρντινέρο και πλέον είναι για τα καλά στο "κόλπο" της εξάδας αφού πλησίασε τον Ερμή στους δυο βαθμούς. Αντίθετα οι Λαρνακείς υποχώρησαν στην 4η θέση, αρκετά μακριά πλέον από Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ...

Οι δυο ομάδες έπαιξαν αρκετά... ανοικτά από την αρχή όμως το πρώτο ημίχρονο δεν πρόσφερε τις μεγάλες συγκινήσεις. Μετά το 20' η ΑΕΚ ανέβασε στροφές και έφτιαξε σε μια-δυο περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για το γκολ όμως έμεινε μέχρι εκεί έτσι μέχρι το 35' δεν υπήρξε καμία μεγάλη ευκαιρία. Απ' εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου... Η ΑΕΛ στο 40' είχε καλή στιγμή όταν ο Καλό έπιασε το σουτ ελεύθερος εκτός περιοχής όμως έστειλε την μπάλα ψηλά, ενώ εκτός έφυγε και το μακρινό σουτ του Νικολάου στο 42', τελευταία καλή στιγμή μέχρι το 45'.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την ΑΕΚ αφού στο 50' ο Ρομέρο σε μια εύκολη φάση δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα, ο Μοντέιρο μάζεψε το ριμπάουντ όμως από τα δυο μέτρα και χωρίς τερματοφύλακα, σούταρε απελπιστικά ψηλά.

Από την άλλη η ΑΕΛ στο 55' είχε την δική της ευκαιρία, όμως ο Τόνιο ήταν έτοιμος και μπλόκαρε το σουτ του Μπεμπέ. Η επόμενη καλή φάση δεν άργησε και ήταν και αυτή για την ΑΕΚ, με τον Κολαούτι στο 58' να πιάνει την κεφαλιά αλλά να μην σημαδεύει σωστά.

Ο χορός των χαμένων ευκαιριών έλαβε τέλος στο 72', όταν η ΑΕΛ βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα: Ο Ντιαλό μπήκε στην περιοχή από δεξιά, έδωσε στον Τακπατζούμι το σουτ του οποίου κόντραρε, με τον Σαρντινέρο από κοντά να κάνει νέο σουτ για το 1-0. O σκόρερ που στο 75' νίκησε για δεύτερη φορά τον Τόνιο με κοντινό πλασέ, όμως ο Καταλά με προβολή ανέκοψε την μπάλα, που πήγαινε προς το τέρμα.

Απ' εκεί και πέρα η ΑΕΚ άσκησε μια σχετική πίεση ψάχοντας την ισοφάριση και στο 84' είχε ένα σουτ του Μοντέιρο που έφυγε έξω, ενώ ο Ρομέρο δεν είχε κανένα πρόβλημα στο σουτ του Κυπριανού στο 90ο λεπτό. Με αυτά και μ' αυτά, η ΑΕΛ διατήρησε χωρίς πολλή δυσκολία το 1-0 και έφτασε σε μια πολύ σημαντική νίκη.

ΑΕΛ: Ρομέρο, Μεντί, Σιέλης, Σάμπου, Εντμάρ, Σακέτι, Νικολάου, Μπεμπέ (62' Ντιαλό), Σαρντινέρο (92' Σέμα), Καλό (83' Σταύρου), Τακπατζούμι

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Καταλά, Μουρίγιο, Χαραλάμπους (46' Μιντίκκης), Σκοπελίτης (81' Μπόλιεβιτς), Λαρένα, Τομάς, Βάντερ (72' Κυπριανού), Μοντέιρο, Κολαούτι

Κίτρινες: Σάμπου, Μεντί, Σακέτι, Τακπατζούμι (6η) / Χαραλάμπους, Βάντερ (4η), Καταλά (4η)

* Πρώτο γκολ στο πρωτάθλημα για τον Άντριαν Σαρντινέρο.

* Ντεμπούτο με την ΑΕΛ για τον Μάικ Σέμα.

* Ο Τακπατζούμι έφτασε τις έξι κάρτες και δεν παίζει απέναντι στον Ερμή.

* Πρώτη συμμετοχή για τον Μιντίκκη μετά την επιστροφή του στην ΑΕΚ.

* Βάντερ και ο Καταλά έφτασαν τις τέσσερις κίτρινες και δεν θα παίξουν κόντρα στον Οθέλλο.

* Το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της ΑΕΛ αλλά στις εξέδρες βρίσκονται συνταξιούχοι και παιδιά συνοδευόμενα από τις μητέρες τους.

* Στον πρώτο γύρο οι δυο ομάδες συμβιβάστηκαν στο 1-1.

* Πρώτη συμμετοχή του Μοντέιρο κόντρα στην πρώην ομάδα του.

* Διαιτητής ήταν ο Γιάννης Αναστασίου, βοηθοί οι Μ. Σωτηρίου - Χ. Χαραλάμπους, 4ο ο Ι. Λαζάρου, επιπρόσθετοι οι Χ. Σκαπούλλης  - Α. Χριστοδούλου και παρατηρητής ο Α. Ξάνθου.