ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ... Ο καλύτερος συμπαίκτης! (Βίντεο)

Ο Απόστολος Γιάννου δεν είναι ο καλύτερος παίκτης που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα μας. Θέτει ωστόσο σοβαρή… υποψηφιότητα για να είναι ο καλύτερος συμπαίκτης!

Ο Ελλαδίτης άσος είναι ο ορισμός του παίκτη – ομάδας, η χαρά των υπόλοιπων δέκα και αυτό γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για σέντερ φορ και όχι για παράδειγμα αμυντικό χαφ.

Οι αμυντικογενείς κυρίως ποδοσφαιριστές, τα λεγόμενα… εργαλεία, είναι αυτοί που συχνά έχουν την ταμπέλα των ιδανικών συμπαικτών. Σπάνια θα βρεθεί σέντερ φορ που να μπορεί να υποστηρίξει κάτι τέτοιο, αφού στην συγκεκριμένη θέση οι ποδοσφαιριστές… ζουν για το γκολ και κάνουν τα πάντα για να το πετύχουν.

Η περίπτωση του Αποστόλη είναι εντελώς διαφορετική. Πέραν του ότι τρέχει ακατάπαυστα, πρεσάρει και διεκδικεί κάθε μπαλιά που θα βγει από τον μεσοαμυντικό χώρο της ομάδας του, είναι και ποδοσφαιριστής που όσο εύκολα βλέπει την αντίπαλη εστία, άλλο τόσο μοιράζει την μπάλα σε συμπαίκτες του. Η περίπτωση του πρώτου γκολ με την ΑΕΛ είναι το τέλειο παράδειγμα…

Στο 25’ του αγώνα, ο Τρισκόφσκι σήλωσε την μπάλα στον Γιάννου, ο οποίος από το ύψος της μεγάλης περιοχής με μια περίτεχνη ενέργεια… άδειασε τον Λαφράνς, φέρνοντας την μπάλα να στρωθεί στο δεξί του. Σε τέτοιες περιπτώσεις, ο… κανόνας για τους στράικερ λέει «σουτ», έστω και αν ο Λαφράνς επέστρεψε και υπήρχε σοβαρό ενδεχόμενο το σουτ να κοντράρει.

Αλλά ο Γιάννου απέδειξε ξανά πόσο τέλειος συμπαίκτης είναι! Παρά το ότι είχε την περίτεχνη ενέργεια και την μπάλα στρωμένη στο δεξί του, επέλεξε το στρώσιμο προς τα πίσω στον Τρισκόφσκι που είχε… πιάτο την εστία. Ο «Τρίσκο» έκανε το πλασέ στην κίνηση και νίκησε τον Βοζίνια για το 0-1, πιστώνοντας στον Απόστολο άλλη μια ασίστ!