Ωραίο παι(Χ)νίδι κ' από ένα βαθμό (φώτος)

ΑΕΚ και Οθέλλος πρόσφεραν πολύ καλό θέαμα με τέσσερα γκολ και αρκετές φάσεις και τελικά συμβιβάστηκαν στο 2-2 που ευνοεί, φυσικά, τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Κρίστιανσεν προηγήθηκε δυο φορές με Μοντέιρο και Λαρένα, όμως εκείνη του Σακκά απάντησε με Βέρα και πέναλτι του Χμαλάτζε.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και μόλις στο 5' έφτασε στο ζητούμενο που ήταν ένα γρήγορο γκολ. Ο Χαραλάμπους έκανε μπαλιά από αριστερά, μετά από άστοχη έξοδο και ασταθή απόκρουση του Ρόιν η μπάλα έφτασε στον Μοντέιρο που έκανε αμέσως το σουτ και έγραψε το 1-0.

Ο Οθέλλος ωστόσο αντέδρασε άμεσα αφού στο 13 έφυγε στην αντεπίθεση και ο Χατζηγιαννακού από δεξιά βρήκε τον Βέρα, ο οποίος με πολύ ωραία κεφαλιά νίκησε τον Τόνιο για το 1-1.

Τα χαμόγελα, όμως, δεν κράτησαν και πολύ για τους φιλοξενούμενους αφού στην πρώτη επίθεση μετά την ισοφάριση, η ΑΕΚ πήρε και πάλι προβάδισμα με το άπιαστο εκτός περιοχής σουτ του Λαρένα στο 14'.

Φυσικά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο. Στην συνέχεια του ημιχρόνου έλειψαν οι πολλές φάσεις, με τον Οθέλλο να έχει την μοναδική κλασική ευκαιρία στο 34', όταν ο Τόνιο έκανε εξαιρετική επέμβαση στην κεφαλιά του Τιάγο.

Oι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους - στο 53' - έχασαν νέα ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν το σουτ του Βέρα έφυγε λίγο δίπλα απ' το δοκάρι. Στην συνέχεια η ΑΕΚ έφερε το παιχνίδι στα μέτρα της και ηρέμησε τον ρυθμό, όμως δεν μπόρεσε να αποφύγει την δεύτερη ισοφάριση... Στο 68' ο Τιάγο ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μουρίγιο και ο Χμαλάτζε που εκτέλεσε το πέναλτι έγραψε το 2-2. Τα τηλεοπτικά ριπλέι δείχνουν επαφή στο μαρκάρισμα του Ισπανού, όμως φαίνεται πως η φάση ξεκινά από οφσάιντ, την ώρα που έγινε η πάσα στον Τιάγο.

Η ισοφάριση έβαλε στην πρίζα την ΑΕΚ που πλέον έτρεχε για άλλο ένα γκολ και στο 73' είχε καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Εγγλέζου. Ωστόσο στην συνέχεια δεν μπόρεσε να κάνει πολλά κόντρα στην καλά οργανωμένη άμυνα του Οθέλλου και εκτός από ένα κοντινό σουτ του Μυτίδη στο 88', έμεινε μακριά από ευκαιρίες και τελικά το πλήρωσε με δυο χαμένους βαθμούς.

ΑΕΚ: Τόνιο, Ορτίθ, Χαραλάμπους, Μουρίγιο, Μασάνα, Λαρένα, Μπόλιεβιτς, Τομάς (84' Μυτίδης), Μοντέιρο (74' Κυπριανού), Εγγλέζου, Κολαούτι (58' Kάντε)

Οθέλλος: Ρόιν, Ουλίσε, Ευθυμίου, Παναγιώτου, Βασιλείου, Χμαλάτζε, Πουτζιουρής, Γκριγκαλασβίλι (96' Γκαρσία), Τιάγο (91' Σπρόκελ), Χατζηγιαννακού, Βέρα (88' Kυριάκου)

Κίτρινες: Μασάνα / Ευθυμίου (4η), Ουλίσε (4η), Παναγιώτου (4η)

* Τρίτο γκολ για τον Μοντέιρο.

* Πρώτο γκολ για τον Βέρα.

* Πέμπτο γκολ για τον Λαρένα.

* Τρίτο γκολ για τον Χμαλάτζε.

* Διαιτητής ήταν ο Βασίλης Δημητρίου, βοηθοί οι Αγγέλα Κυριάκου – Σταύρος Πελέκης, τέταρτος ο Μάριος Νικολάου και παρατηρητής ο Μιχάλης Παπαβαρνάβα.